London River

Efter en række terrorbombninger ryster London i juli 2005, ankommer en chokeret mor, Elisabeth, til storbyen for at opspore sin voksne datter, som ikke har givet lyd fra sig. Under eftersøgningen møder Elisabeth afrikaneren Ousmane. Han har krydset kanalen fra Frankrig for at lede efter sin søn, som han frygter kan have været involveret i terroraktionerne. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Drama
Instruktør Rachid Bouchareb
Medvirkende Brenda Blethyn, Sotigui Kouyaté, Francis Magee, Roschdy Zem
Spilletid 87 min.
Biopremiere 24.06.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Siger Bouchareb noget nyt? Nej. Filmen fortæller os bare noget vigtigt, man ikke kan gentage for ofte, når det bliver gjort så enkelt bevægende som i tilfældet ' London River '."

Berlingske
"...meget tilfredsstillende, fordi filmen er lavet med kærlighed til sine hovedpersoner og respekt for sit publikum - og fordi den beviser, at en i al stilfærdighed væsentlig film stadig ikke behøver vare mere end halvanden time."

Jyllands-Posten
"Dog formår instruktøren at gøre Elisabeths søgen efter sin datter så stærk, at man lader sig hengive til historien om mistet uskyld."

Information
"London River fortæller måske nok en lille historie, men den bliver hos én og vokser sig stor i ens bevidsthed, fordi den handler om alt det, der går galt i vores verden lige nu..."

Ekstra Bladet
"'London River ' er en af den slags film, som først og fremmest er båret af usædvanlig stærkt skuespil, dybt troværdige persontegninger og en vigtig og nærværende historie."

B.T.
"Fransk-algeriske Rachid Bouchareb har lavet denne meget politisk korrekte film om, hvor lidt mennesker fra forskellige kulturer ved om hinanden, om hvor langt der er mellem fremmede - og hvor kort. London River."

Cinemazone
"...en god og lødig skildring af sorgen, frygten og ikke mindst risikoen for at tabe medmenneskeligheden i dønningerne efter en så voldsom begivenhed."

Brugere

12/08-10Den genkendelige angst
I 2005 sprænger en serie terrorbomber i London. I de følgende dage bliver en kvinde fra Guernsey mere og mere urolig, fordi hun ikke har hørt fra sin datter efter bomberne, og hun ender med at tage til London for at lede efter hende. Der støder hun på en afrikansk mand, der er kommet for at lede efter sin søn, og det viser sig, at deres børn nok har kendt hinanden.

"London River" er en sympatisk film om mennesker, der mødes på tværs af kulturer i en krisesituation. Den er skrevet og instrueret af franske Rachid Bouchareb, der selv er af indvandrerbaggrund, og hans simple pointe er, at folk føler den samme angst og sorg og andre voldsomme følelser, lige meget hvilken hudfarve de har, og hvilken religion de tror på. Det får han effektivt, men næsten også overdrevet skåret ud i pap i mø...


Fakta

Medvirkende
Elisabeth Brenda Blethyn
Ousmane Sotigui Kouyaté
Inspektør Francis Magee
Slagter Roschdy Zem
Imam Sami Bouajila
Edward Marc Baylis
Skovarbejder Bernard Blancan
Rundviser på kapel Aurélie Eltvedt
Kvindelig inspektør Diveen Henry
Rejsearrangør Gurdepak Chaggar
Bag kameraet
Instruktion Rachid Bouchareb
Produktion Rachid Bouchareb, Jean Bréhat
Manuskript Rachid Bouchareb, Zoé Galeron, Olivier Lorelle
Fotografi Jérôme Alméras
Klip Yannick Kergoat
Scenografi Jean-Marc Tran
Musik Armand Amar
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Terror, Terrorbombe
Premieredatoer
Biograf 24.06.2010
Dvd 26.10.2010
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 87 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 8.357
Selskab Pixar Animation Studios
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør Scanbox

Se også...