The Killer Inside Me

Lou Ford er vicesherif i den texanske olieby Central City. Han er en ganske flot fyr og har en sød kæreste. Men han ligger også i med den luksusluder, som han ellers blev bedt om at smide ud af byen. Desuden er han en latent voldsmand og morderisk psykopat, hvilket den prostituerede får at mærke på sin egen krop. Imidlertid mener en fagforeningsmand at have luret Lou og set djævelen bag hans facile ydre. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama, Krimi, Thriller
Instruktør Michael Winterbottom
Medvirkende Casey Affleck, Kate Hudson, Jessica Alba, Ned Beatty
Spilletid 109 min.
Biopremiere 01.07.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kate Hudson

Efter rollen som groupien Penny Lane i Cameron Crowes selvbiografiske 'Almost Famous' (2000) var den unge Kate Garry Hudson mere end bare næsten berømt. Filmen fik gode anmeldelser, blev et pænt kommercielt hit og indbragte Hudson en Oscar-nominering for bedste birolle Forinden havde Hudson haft roller i '200 Cigarettes' (1998), et ensemble-dr...

Anmeldere

Politiken
"...er på mange måder en ganske stærk og især kompakt film."

Berlingske
"Der er således flere kvaliteter at værdsætte i denne uforudsigelige og skræmmende film, men der er altså også bekymrende billeder af kvinder, der vrider sig i vellyst, mens de bliver slået."

Jyllands-Posten
"Men hvor perfektibel filmen end er - skæve vinkler og skræmmende og anmassende nærbilleder, hele artisteriet - finder den aldrig sin egen begrundelse, og det er problemet."

Information
"Forventer man at få serveret en grydeklar, psykologisk tilfredsstillende forklaring på, hvorfor Lou Ford er blevet så afstumpet og vred, bliver man dog nok skuffet - men det gør kun filmen endnu mere fascinerende."

Ekstra Bladet
"...kan man klare mosten, er der tale om en blændede godt udført opdatering af noir-genren, som man nærmest skal tilbage til Coen-brødrenes 'Blood Simple' (1984) for at finde mage til."

B.T.
"...hele vejen igennem kan det være svært at kigge væk. »The Killer Inside Me « er nemlig på én gang frastødende og fascinerende."

Cinemazone
"Filmen flytter hverken genre eller tilskuer til nye stadier, men kvalificerer til ros for et godt og gennemarbejdet udtryk og evnen til gennem de voldelige udbrud at underholde med en listig og forræderisk fortælling..."

Brugere

22/01-14Barbarism Begins At Home
Spoilers,

Geniet Winterbottom er helt i topform i denne skrappe, men også kældersort-humoristiske thriller, hvor han provokerer filmisk maksimalt. Har man ikke slukket efter hans helt bevidst ubehagelige stopprøve efter 15 minutter venter et herligt morbidt festfyrværkeri af et psyko-seksuelt SM-helvede i et univers på grænsen mellem drøm, mareridt og virkelighed, tilsat kraftige mængder freudiansk modertab/-binding - og deraf følgende angst for den betingelsesløse (moderlige) kærlighed som filmens afgørende faktor for den downbeat hovedperson af en cigarrygende og klaverspillende Leo Mathiesen-klon from hell - alt ledsaget af et absurdt herligt persongalleri af personificerede samvittigheder, genfærd og forfølgere.

Winterbottom er ikke udpræget visuel, men jeg tror nu alligevel Br...

22/07-10Noir boudoir
I mine øjne et næsten fuldendt værk, som fraskriver sig normative forklaringer på hvorfor ting sker (men alligevel efterlader sig myriader af mulige spor ind i hovedpersonens psykologi). Og en enestående troværdig præstation af Casey Affleck, som overgår sin iøvrigt fremragende optræden i The Assassination of Jesse James.

18/07-10Barsk tur ind i en psykopats hjerne 2
Moderne noirfilm baseret på en roman af samme navn, der oprindeligt udkom som billig paperback i 1952 og først langt senere er blevet anerkendt som et væsentligt værk i genren. I øvrigt ligesom forfatteren, Jim Thompson, der ikke var noget stort navn, da han døde i 1977 - men i dag er der lavet film over mindst 10 af hans bøger.

Denne seneste Thompson-filmatisering foregår i en mindre by i Texas, og hovedpersonen er en lokal vicesherif, der får besked på at jage en luder ud af byen. I stedet for at gøre det indleder han et forhold til hende, og sammen lægger de planer for, hvordan de kan score en masse penge og stikke af. Men snart viser det sig, at der lurer et monster inde i sheriffen, som har tænkt sig at gå meget længere, end hans nye elskerinde tror.

"The Killer Inside Me" e...

11/07-10Sort sort film noir
For en flittig biografgænger som mig er det en befrielse, når der kommer en film, som får hjertet til at banke, hjernen til at arbejde og fingrene til at bore sig ned i armlænet på biografsæddet. 'The Killer Inside Me' er en sådan film.

En afsindig mørk og kynisk historie om de værste sider af mennesket - i mere end en forstand. En film noir, når den er allermest sort.

Læs mere her http://navlefnuller.dk/?id=115

Fakta

Medvirkende
Lou Ford Casey Affleck
Amy Stanton Kate Hudson
Joyce Lakeland Jessica Alba
Chester Conway Ned Beatty
Joe Rothman Elias Koteas
Sherif Bob Maples Tom Bower
Howard Hendricks Simon Baker
Billy Boy Walker Bill Pullman
Vagabond Brent Briscoe
Vicesherif Jeff Plummer Matthew Maher
Bag kameraet
Instruktion Michael Winterbottom
Produktion Andrew Eaton, Chris Hanley, Bradford L. Schlei
Manuskript John Curran, Michael Winterbottom
Forlæg Jim Thompson
Fotografi Marcel Zyskind
Klip Mags Arnold
Scenografi Mark Tildesley
Musik Melissa Parmenter
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi, Thriller
Undergenre Film noir, Seriemorderfilm
Premieredatoer
Biograf 01.07.2010
Dvd 30.11.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 109 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 7.204
Selskab Muse Productions, Revolution Films, Hero Entertainment, Indion Entertainment Group, Stone Canyon Entertainment
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...