Unstoppable

Hvad er det, der er rødt, ubemandet, over en kilometer langt og tordner lukt imod en amerikansk provinsby? Det er selvfølgelig et løbsk godstog fuld af giftige kemikalier. På et modsatkørende tog kaster den garvede lokofører Frank og den unge togfører Will sig ud i forsøget på at afværge katastrofen. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Action, Drama, Thriller
Instruktør Tony Scott
Medvirkende Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson, Ethan Suplee
Spilletid 95 min.
Biopremiere 11.11.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Denzel Washington

Denzel Washington er symbolet på den værdige, godhjertede afroamerikanske gentleman, som Sidney Poitier var det i 1960’erne. Til forskel fra Poitier er den 180 cm høje Washington også lidt af et sexsymbol. Efter 6 års 'Stuegang' på amerikanske tv-skærme fik Washington en Oscar for det grandiose borgerkrigsepos 'Ærens Mark' (1989). Han har lag...

Anmeldere

Politiken
"Men med sine rystede kameraer, zoom på monstertoget og den overdrevne mand til mand-snak i førerhuset blæses dramaet op til dimensioner, der ikke kan rummes i selv så stort et amerikansk godstog."

Berlingske
"...man glæder sig over, at det er muligt at producere en medrivende actionfilm, hvori skydevåben overhovedet ikke forekommer."

Jyllands-Posten
"Ud over en del gedigent håndværk hos Tony Scott og hans stab kan man undervejs imidlertid også notere, at Washington, Chris Pine og Rosario Dawson får smurt ganske godt skuespil på deres hverdagshelte..."

Information
"Denne gang afholder instruktøren sig heldigvis fra at gakke ud i epilepsianfaldsudløsende effektjageri. Faktisk er de - for mig at se - bedste elementer i Unstoppable af ret basal karakter, blandt andet en veludviklet sans for togenes rå charme..."

Ekstra Bladet
"...en herligt hæsblæsende thriller, som drøner derudad næsten fra første færd."

B.T.
"Umiddelbart ligner instruktør Tony Scott og Denzel Washingtons femte samarbejde »Unstoppable « lidt af en skodfilm. Men skinnet bedrager. Og sammen leverer de én af årets mest solide actionfilm."

Cinemazone
"Det lykkes med Unstoppable nok en gang at lave en driftsikker og nervepirrende spændingsfilm, men The Scott Factor er ved at blive genkendelig."

Brugere

10/04-11God underholdning
er efterhånden en mangelvare!
Men her får vi da endelig en spændende film, selv om man (stort set) hele vejen kan gætte sig frem til, hvad der vil ske. Men solidt skuespil, flotte billeder og en god historie sikrer aftnen!

28/03-11Hæsblæsende action i høj fart
Super action-adreanlin-rush på skinnerne - bedste tog-action som selv Charles Chaplin ikke kunne have gjort bedre. Hvis man bare er lidt fascineret af de store lokomotiver og togstammer der ruller på verdens skinne-legemer - så er her action-filmen der virkelig tager dig med på et super adrenalin rush - i bedste stil a'la "Speed" med Sandra Bullock.

Se den før det er for sent - ellers er toget bare kørt :-)

20/03-11Vind "Unstoppable"
Man kan lige nu vinde "Unstoppable" på min filmblog - deltag hvis du har lyst her: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...able%E2%80%9D/

25/11-10Denzel og Tony på togtur 2
Har Tony Scott og hans yndlingsstjerne, Denzel Washington, mon en fælles fetich for tog? De har i hvert fald lavet to film i træk, hvor tog spiller en hovedrolle. Først "The Taking of Pelham 1 2 3" og nu "Unstoppable", som er løst baseret på en virkelig hændelse, hvor et stort fragttog med farlig last kørte ubemandet af sted i flere timer, før det lykkedes banepersonalet at stoppe det.

Filmen flytter historien fra Ohio til Pennsylvania og overdramatiserer hændelsen på bedste Hollywood-manér. Mange detaljer er dog stadig tæt på virkeligheden - at toget blev sat i fart ved en menneskelig fejl, at det var lastet med farlige kemikalier, og at det var temmelig svært at få det stoppet igen. Alt det bygger Scott altså ekstra spænding ovenpå, og resultatet er en overraskende velfungerende fi...

16/11-10Thomas Tog går amok
'Unstoppable' handler kort fortalt om et tog der løber løbsk, da det under en bugsering ved et uheld overlades til sig selv. To nyligt introducerede lokomitivførere sætter deres liv på spil for at stoppe toget alt imens ledelsen begår den ene fejl efter den anden. Skrev jeg kort fortalt, så tager jeg det i mig igen, for det er handlingen. Hverken mere eller mindre.

Tony Scott instruerer, og han gør det noget mere afdæmpet end man er vant til fra den kant. Der er såmænd masser af hurtige klip, bombastisk musik og svulstig dialog, men det får aldrig lov til at dominere, som man f.eks. så det i den epileptiske 'Domino' fra 2005.

Læs mere her:
http://www.navlefnuller.dk/anme...nstoppable/169


Fakta

Medvirkende
Frank Barnes Denzel Washington
Will Gordon Chris Pine
Connie Hooper Rosario Dawson
Dewey Ethan Suplee
Galvin Kevin Dunn
Werner Kevin Corrigan
Bunny Kevin Chapman
Ned Lew Temple
Gilleece T. J. Miller
Darcy Gordon Jessy Schram
Jud David Warshofsky
Bag kameraet
Instruktion Tony Scott
Produktion Eric McLeod, Mimi Rogers, Tony Scott, Julie Yorn, Alex Young
Manuskript Mark Bomback
Fotografi Ben Seresin
Klip Robert Duffy, Chris Lebenzon
Scenografi Chris Seagers
Musik Harry Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Thriller
Nøgleord Tog
Premieredatoer
Biograf 11.11.2010
Dvd 22.03.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 24.687
Selskab Scott Free Productions, Firm films, Millbrook Farm Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...