Alt for hende (Pour elle)

Ægteparret Lisa og Julien lever et lykkeligt og harmonisk liv med deres lille søn, men en dag bliver der vendt op og ned på det hele på en meget dramatisk måde. Politiet stormer lejligheden og tager Lisa med sig. Hun er anklaget for mord og bliver idømt 20 års fængsel, men Julien er overbevist om, at hun er uskyldig. Derfor indleder han sin jagt på sandheden for at rense sin kones navn. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama, Krimi, Thriller
Instruktør Fred Cavayé
Medvirkende Vincent Lindon, Diane Kruger, Lancelot Roch, Olivier Marchal
Spilletid 96 min.
Biopremiere 08.07.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en begavet fransk spændingsfilm fortalt i en slags harmonikasammenstød af tilbageblik. Ikke en ukompliceret komposition, men den virker heldigvis ikke overkonstrueret, men fungerer ret lige ud ad landevejen."

Berlingske
"Det er Vincent Lindons indædte troværdighed, der gør filmens lidt usandsynlige præmis så overbevisende. I subtilt og sensuelt samspil, selvfølgelig, med den delikate Diane Krüger. Historien om far og søn, der finder sammen i tabet, er en anden af filmens fine skildringer af relationer."

Jyllands-Posten
"En stemningsmættet, foruroligende lyssætning, billeder med massiv fylde og kraft, en thriller, hvis dramatik eskalerer faretruende, men meningsfuldt, og skuespillere, der leverer intet mindre end det geniale..."

Information
"Resultatet er en både underholdende og spændende thriller, som ikke stikker så dybt, som den selv gerne vil, men fungerer fint undervejs."

Cinemazone
"...en stærk debutfilm, fordi den overholder thriller-genrens tre kardinaldyder – spænding, spænding, spænding."

Brugere

18/07-10A man's gotta do ...
En fransk lærers lykkelige familieliv bliver ødelagt, da hans kone bliver arresteret og dømt for mord. Han er dog overbevist om hendes uskyld, og efter hun forsøger at begå selvmord i fængslet, beslutter hovedpersonen sig for at befri sin hustru, så de kan flygte sammen.

Det er det interessante udgangspunkt i "Alt for hende": En helt almindelig mand vælger at tage loven i egen hånd og organisere en fangeflugt. Og dermed bevæger han sig ind i en ukendt, usikker verden, hvor omkostningerne ikke er små (og ikke kun økonomiske). Den del af filmen fungerer rigtig godt, båret af Vincent Lindons glimrende spil i hovedrollen.

Til gengæld går der lidt rigeligt sødsuppe i familiehistorien, fordi den debuterende forfatter-instruktør Fred Cavayé insisterer på at pensle ud, hvordan mand og sø...

14/07-10Gedigent håndværk
Franskmanden Fred Cavayé har både skrevet og instrueret dette drama baseret på en roman af Guillame Lemans. Begge er relativt ukendte, og i sammenhængen med film og danske biografer er de begge nye ansigter.

Filmen er kort fortalt en klassisk historie om ordinære mennesker der ufrivilligt kastes ud i ekstreme situationer, en fortælling om det vi er i stand til, når omstændighederne tvinger os, men mest af alt en historie om kærligheden og de ting, man gør for dem, man elsker!

Læs mere her:
http://navlefnuller.dk/anmeldelse/pour-elle/119

Fakta

Medvirkende
Julien Vincent Lindon
Lisa Diane Kruger
Oscar Lancelot Roch
Henri Pasquet Olivier Marchal
Susini Hammou Graïa
Juliens mor Liliane Rovère
Juliens far Olivier Perrier
Martial Moussa Maaskri
Jousseaume Rémi Martin
Pascal Thierry Godard
Bag kameraet
Instruktion Fred Cavayé
Produktion Olivier Delbosc, Eric Jehelmann, Marc Missonnier
Manuskript Fred Cavayé
Forlæg Guillaume Lemans
Fotografi Alain Duplantier
Klip Benjamin Weill
Scenografi Philippe Chiffre
Musik Klaus Badelt
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi, Thriller
Undergenre Romance
Relaterede film The Next Three Days
Premieredatoer
Biograf 08.07.2010
Dvd 11.01.2011
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Anything for Her
Land Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2008
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 3.166
Selskab Fidélité Films
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør Scanbox

Se også...