Kat

Den jurastuderende Maria bor sammen med sin veninde Isabella i samme ejendom som sidstnævntes bedsteforældre. En aften er Maria kat til stede, da bedsteforældrene afholder en okkult seance, og det bliver begyndelsen til en række uhyggelige begivenheder. Mens hendes humør påvirkes af et dårligt forhold til sin utro kæreste Henrik, bliver hun efterhånden fascineret af en række bestialske mord, der tilsyneladende altid begås i områder af København, hvor hun selv har befundet sig. Maria beslutter sig for at lave sin egen undersøgelse. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Gyser
Instruktør Martin Schmidt
Medvirkende Liv Corfixen, Martin Brygmann, Charlotte Munck, Søren Pilmark
Spilletid 87 min.
Biopremiere 08.06.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Liv Corfixen

Den solide Liv Corfixen gjorde sin entre i dansk film som den irriterende bimbo, der snupper Sonny fra Sus i "Den eneste Ene" (1998). Mere substans var der i rollen som Lea, pigen fra grillbaren, i Nicolas Winding Refns "Bleeder" fra samme år. I TV-sammenhæng har hun optrådt som receptionist i afsnit nummer 46 af "Taxa". Corfixen fik sin først...

Anmeldere

Politiken
"Her kunne man passende have gjort mere ud af personinstruktion og dialog. Begge dele forekommer enten halvfærdige, anstrengte eller ufrivilligt komiske."

Berlingske
"...en distraherende modsætning mellem de topprofessionelle billeder og det undertiden dilettantiske spil, og også derfor gribes man ikke af historiens gru, men sidder og tænker, at Søren Pilmarks kriminalinspektør godt kunne have optrådt som vært ved et Melodi Grand Prix."

Jyllands-Posten
"Hverken blodhunde eller feinschmeckere vil flade i svime over 'KAT', der til gengæld nok skal spinde guld på mindre fordringsfulde teenagere."

Information
"Martin Schmidt er nok blevet en dygtigere instruktør i denne sin tredje spillefilm, men hans historier er stadig forvrøvlede og uforløste."

Ekstra Bladet
"Instruktøren Martin Schmidt (%u2026) har med 'Kat' grundmaterialet til en effektiv lille dansk gyser, men udnytter det for sjusket og tyndbenet."

B.T.
"Martin Schmidt har fået mere styr på sine virkemidler siden 'Sidste time' og 'Mørkeleg'. For at skabe en rigtig god gyser mangler han dog stadig en fængslende historie og nogle interessante personer at bygge sin gyserfilm på."

FilmReactor
"En temmelig stift udført variation over det klassiske gysertema om besættende ondskab."

Cinemazone
"Selv når man er advaret på forhånd, er det svært at undgå at hoppe gevaldigt i sædet, når hele filmmediets effektive arsenal af virkemidler bliver trukket ud og demonstreret. Det er skræmmende effektivt - og så gør det mindre, at filmen ikke har årets mest helstøbte personskildring."

Brugere

24/01-05InuAx
Tak for de pæne ord. ;o)

Jeg har allerede tjekket din profil tidligere. Nice picture! *GG* (Har været inde og kigge på de fleste profiler af dem, som er gengangere her på Scope, da det jo indimellem er spændende læsning).

Iøvrigt ser jeg intet galt i, at et indlæg er kort, så længe det fortæller noget om brugerens oplevelse af filmen og er seriøst.
Mine længere indlæg er for det meste om film jeg enten hader eller elsker.

Med hensyn til de indlæg nedenunder, så er det jo gamle indlæg, som er blevet tilføjet til min profil og derfor allesammen blevet rykket frem til den dato, jeg bad Scope om at tilføje dem.

Nu er afdanket jo sådan et hårdt ord, men tror jeg har tænkt på f.eks. Kylie Minogue, som insisterer på at blive ved med at lave musik, om hun så til sidst skal smide al ...

24/01-05Til Forceoffive...
... jeg må atter engang rose dig for dine fine, grundige, detaljerede, og MEGET gode anmeldelser!! Du er helt klart den bruger, jeg bedst kan lide at læse anmeldelserne fra! For som sagt så er de jo MEGET gode!! Jeg har selv et problem med at jeg for det meste kun laver meget korte anmeldelser... eller, det er jo nok ikke ligefrem et problem men... Og må jeg spørge, hvem er disse afdankede skuespillere og musikere?

Men til min egen anmeldelse:
Kat er uden tvivl en af de dårligste danske film NOGENSINDE! Den er ikke spor uhyggelig!! Skuespillet er SKRÆKKELIGT RINGE!!! Det er faktisk så dårligt, at det er det eneste uhyggelige ved filmen!!...

Ps. Hvor lang tid bruger du sådan ca. om dagen her på Scope?!? Og hvis du ikke opfatter det som tidsspilde at tjekke min brugerprofil ud, ja s...

15/01-05Ligegyldig...
Okay almendelig handling. Bare ret så ligegyldig og useriøs film. Man glemmer den hurtigt... Meget hurtigt... Ikke rigtig djævelsk. Slet ikke ordenlig uhyggelig, men heller ikke dårlig.

05/01-05Hmmmm
"En god film skal give mening" ??
Ja så kan vi jo godt afskrive hele gysergenren samt film som "Ringenes herre" og "Star Wars". Det giver jo ikke mening med monstre, troldmænd og lyssværd.

"Jeg hader halloween fordi at M.M aldrig dør...."

Forstår dog godt hvad du mener. Det er præcis sådan jeg har det med afdankede skuespillere og musikere, som insisterer på stadig at spille førsteelskere og udsende greatest hits albums.
;o)

05/01-05Tja...
...nu kunne jeg jo have startet med at øve mig på dit indlæg, men syntes da, at du fortjente et svar.

Jeg tvivler på, at piggy´s indlæg var en tom provokation. Hun kom bare med sin mening. Ligesom jeg blot kom med min (tilsat lidt humoristisk sans).

Nu er det jo heller ikke din opgave at forstå mig, lige så lidt som det er min at forstå dig, men jeg vil da sige, at jeg tror du misforstår mine intentioner indimellem. Op med humøret - vi har fået en time mere at sove i. ;o)

05/01-05Jo....
....jeg kan godt følge dig et langt stykke henad vejen og mine udtalelser, som du hentyder til, kom netop i forbindelse med, at jeg savner et sted, (og mener ikke mail er tilfredsstillende, hvis man vil have en lille debat igang) hvor man kan diskutere filmene og komme med input, ligesom det vi to har gang i nu.

Derfor har jeg rigtigt nok skrevet, at hvis jeg personligt skulle vælge mellem en debat eller en anmeldelse af en film som lød "Feeeeed film" så længe der ikke findes et sted til debat, så ved jeg godt hvad jeg ville vælge. Så hvis Scope kunne tænke sig at gøre mange mennesker glade herinde, så ville de tænke over det.

På den måde var der også plads til alle "one-liners" og debatter et sted, hvor det ikke kom til at forstyrre anmeldelserne. ;o)

05/01-05Peter
Hvis der var en debat side, så var der jo netop ikke nogen som kunne forlange at få noget slettet, fordi det ikke hørte hjemme der. Medmindre det selvfølgelig var af anstødelig karakter. Det virker ihvertfald udmærket inde på "IMDB".

Kan godt se det logiske i, at det ville være mere seriøst med et "log in" system, men det ville nok skræmme mange væk og måske var der mange der ville finde det irreterende og besværligt og det tror jeg ikke, at Scope er interesseret i.

Nok om det. Jeg vil smutte i seng. Hold dig munter.

05/01-05Til Dumpekarakter...
Aldrig i mit liv, har jeg set en så dårlig gyser. Historien virker som om at den blev skrevet på et kvarter, af et par fjerdeklassere... Morderen er en kat, uhh spokky, så los dog til lortet!! Havde lidt svært ved at forstå hvad der egentlig skete, i et par situationer... f. eks. Bliver katten når den ska på rov, til en panter, løve eller sådan noget? Virker lidt urealistisk at en så spinkel og mager kat, kan overfalde et menneske, det er jo ikke en norsk skovkat vel? Slutningen var da også bare for lam... Jeg mener: Hvis en hvilken som helst skabning sluger hjertet, bliver vedkommende til en hensynsløs morder. Så tænker jeg bare, hvad nu hvis en larve åd det!? Eller en dræbersnegl for den sags skyld, hvordan ville det så se ud... Har egentlig rimelig meget respekt for Martin Schmidt, og...

21/12-04Hvad er der galt?
Anonym
Kat er en fin dansk gyser. Ond som bare helvede, uhyggelig som bare...Jeg kan se det er næsten alle som syndes denne film er dårlig. Det må jeg nok sige...Jeg ser ingen dårlige punkter i filmen. Den er faktisk uhyrlig godt lavet. Djævlen har været inde i mange i Gysergenren...Pigen fra "Exorcisten", Drengen fra "The omen"..tja, der er så mange Gysrere med elskede personer der får den ondeste djævel ind i sig..men nu er det kattens tur..Det var kattens...

12/11-04nix
Anonym
Jeg deltager ikke i nedrakningen af Martin Schmidt, som ramte guld med mesterværket "Afmagt", som var en novellefilm.

I "Kat" er hans problem at effekterne bliver for effektfulde. Men filmens linie holder, bortset fra det.

Gys er noget man skal forstille sig, ikke have klasket i ansigtet - medmindre det skal tilfredsstille et Tivoli-agtigt, påtaget behov for at blive skræmt og det er rent lir.

I "Afmagt" gav han afkald på effekterne, for at lave en minimalistisk gyser, der alene foregår i hovedpersonens hoved. "Far Til Fire" bliver aldrig det samme efter "Afmagt".Fakta

Medvirkende
Maria Liv Corfixen
Henrik Martin Brygmann
Isabella Charlotte Munck
Peter Hald Søren Pilmark
Gundine Birgitte Federspiel
Hr Vestergaard Holger Perfort
Fru Vestergaard Grethe Holmer
Politiassistent 1 Søren Christensen
Politiassistent 2 Marie Trolle Larsen
Dyrlæge Claus Flygare
Bag kameraet
Instruktion Martin Schmidt
Produktion Henrik Danstrup
Manuskript Marie Trolle Larsen
Fotografi Dirk Brüel
Klip Miriam Nørgaard
Scenografi Peter de Neergaard
Musik Gary Chang
Genrer og relationer
Genre Gyser
Premieredatoer
Biograf 08.06.2001
Dvd 05.12.2001
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2001
Spilletid 87 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 14.062
Selskab Zentropa
Biodistributør Nordisk Film

Se også...