Ingen er fuldkommen (Some Like It Hot)

To musikere bliver vidner til en gangstermassakre og har derfor travlt med at komme ud af Chicago. De iklæder sig kjole og paryk og får job i et pigeband på turne. Joe forelsker sig i sangerinden Sugar Kane og udgiver sig for at være millionær for at vinde hendes hjerte, mens Jerry i skikkelse af Daphne bliver forlovet med en rigtig millionær. © Scope

Produktionsår 1959
Genre Komedie
Instruktør Billy Wilder
Medvirkende Marilyn Monroe, Jack Lemmon, Tony Curtis, George Raft
Spilletid 119 min.
Biopremiere 12.10.1959
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #12
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Marilyn Monroe

Hun er født Norma Jean Mortensen, men skiftede navn til Marilyn Monroe, da hun gik til filmen. Her blev hun snart alle tiders største sexsymbol. Som underskøn sangfugl med platinblond hår optrådte hun oftest i rollen som den naive blondine, der blev til smør i en handlekraftig mands hænder. Og ingen har siden gjort det mere overbevisende. Mon...

Anmeldere

Politiken
"Hvert sekund er et studie i vid og fremdrift."

Berlingske
"Med andre ord er »Some Like It Hot« en komedie om forfølgelse, forelskelse, forklædninger, forvekslinger, forviklinger og generel forvirring, stadig præget af dugfrisk veloplagthed og fræk energi."

Jyllands-Posten
"Billy Wilders 'Ingen er fuldkommen' er bestemt et gensyn værd med sine mange og herlige visuelle gags, de skarpe replikker og en ung Jack Lemmon i topform - og så er der naturligvis den sødmefulde Marilyn Monroe i en af hendes karrieres bedste film."

Information
"Hun er sjov. Og hun er rasende sexet, om hun så er iført badedragt eller på scenen står i en nedringet og opslidset kjole. Hun er aldrig vulgær eller billig. Det specielle ved hende er, at hun på én gang gør sin utrolige sexappeal komisk og uskyldig."

Ekstra Bladet
"Hip-hip og så det lange for en fuldkommen Marilyn, der i dagens anledning får det sidste ord: - Jeg har fremstillet mange dumme blondiner, men aldrig nogen dummere end i 'Some Like It Hot'."

B.T.
"Filmselskabet angiver Marilyn Monroes 75 års fødselsdag som anledningen til at give 'Ingen er fuldkommen' repremiere. Selv om hun giver et par sødmefulde sange og trutmund i metermål, så er der mange andre vægtige grunde til at gense Billy Wilders overordentlige veldisponerede komedie."

FilmReactor
"Verdens sjoveste film? - helt sikkert i hvert fald den mest sexede komedie!"

Cinemazone
"Og dynamikken mellem de romantiske, temmeligt seksuelt ladede scener mellem Monroe og Curtis og screw-ball scenerne mellem Lemmon og hans rigtige millionærbeundrer Osgood er forrygende."

Brugere

06/07-07uovertruffen humor
filmen er en perle og holder til fulde den dag i dag

af humoristiske film må den høre til den alder bedste film nogensinde

mesterlig, mesterlig, mesterlig, mesterlig

20/12-06Vidunderlig
Med Some Like it Hot har Wilder skabt en af filmhistorien mest vidunderlige glædesvækkende komedier der holder sig til humoren fra start til slut, på intet tidspunkt skrider den ud for sine barierer og bliver for alvorlig som mange komedier har tendens til at gøre. Lemmon, Curtis og Monroe passer perfekt sammen, de viser alle en glød af lidenskab for deres roller og lever sig godt ind i historien og deres karakterer. Ja det er næsten som om Lemmon og Curtis virkelig nyder at gå rundt i kvindetøj og spille feminine.

05/01-05Desværre...
...laves der ikke film som denne mere.

Billy Wilder kunne bare det der med at lave fantastiske komedier - vel at mærke komedier der er morsomme og ikke bare platte, som det desværre alt for ofte er tilfældet nu til dags.

Og, med en veloplagt trio i hovedrollerne bliver resultatet, som her, fuldkomment...

02/04-04Umorsom
Anonym
Outdated og ganske umorsom film med nogle, set med nutidens øjne, frygtlige birolle præstationer og lamme jokes.
Lemmon er som altid god, MM er sød og sexet, manuskriptet er utroligt velstruktureret og har nogen okay replikker her og der (afleveringen er desværre ikke specielt ophidsende; de fleste sitcoms har bedre komisk skuespil) men ud over det er der ikke meget at hente efter min mening.

Den gav mig dog lyst til at gense Tootsie for gud ved hvilken gang, så noget fik jeg da ud af den..

16/12-03Mesterværk
Anonym
Kan kun tilslutte mig, dette er et mesterværk.
Billy Wilder kunne det der.
Rigtig god underholdning.

27/04-03Mesterværk
Anonym
en af de bedste film til dato... Marylin er helt i top og historien er vidunderlig morsom!

16/10-02And Some Like It Not..........
Anonym
......But I Do!

Genial klassisk komedie med stor charme, mange skægge situationer og skønne skuespillere. Monroe er lige til at spise. Filmen største minus er, at den faktisk har været så stort en forbillede, at den er efterlignet mange gange siden (men aldrig overgået?) og derfor kan virke noget klichefyldt og lidt trættende, særligt hvis man ikke er til forvekslingskomedie, som det her jo faktisk er. Men denne her er den ægte vare og det er stor underholdning.

16/04-02Ja, ja da
Anonym
Det er da i orden, at man tillægger klassikere, som denne, en kultstatus, men verdens sjoveste film ??

Den kan ses - men man bliver altså generelt træt af Jack Lemmon - og Tony Curtis, var han ikke en has-been før hans karriere startede ?

17/01-02skøn
Anonym
Dette er en vidunderlig film, uanset om man genser den eller ser den for første gang. Selvom jeg ikke er en "sucker" for klassikere, kan jeg godt forstå hvorfor denne gamle sag er blevet kåret til verdens sjoveste film. At se Jack Lemmon og Tony Curtis give den som gamle tanter er så sjovt at man næsten glemmer at lægge mærke til den underskønne Marilyn.
Selvom denne film er fra dine forældres barndom, så giv den en chance....du vil ikke blive skuffet.

Fakta

Medvirkende
Sugar Kane Marilyn Monroe
Daphne Jack Lemmon
Joesephine Tony Curtis
Spats Colombo George Raft
Mulligan Pat O'Brien
Osgood Fielding Joe E. Brown
Bonaparte Nehemiah Persoff
Sweet Sue Joan Shawlee
Bag kameraet
Instruktion Billy Wilder
Produktion Billy Wilder
Manuskript Billy Wilder, I.A.L. Diamond
Fotografi Charles Lang
Klip Arthur P. Schmidt
Musik Adolph Deutsch
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord Forveksling
Premieredatoer
Biograf 12.10.1959
Repremiere 28.12.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1959
Spilletid 119 min.
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 74.792
Selskab United Artists, Mirisch Company, Ashton Productions
Biodistributør Miracle Film
Priser Golden Globes 1960, Bedste komedie
Golden Globes 1960, Bedste mandlige hovedrolle (komedie)
Golden Globes 1960, Bedste kvindelige hovedrolle (komedie)

Se også...