Beslutningen - La Rafle (La Rafle)

Den jødiske Joseph er 11 år gammel og bor i det tysk-besatte Paris. Året er 1942, og selvom det er frygtelige tider for jøderne, er Joseph og hans familie overbeviste om, at de nok skal klare sig, og at de er i sikkerhed. Men så bliver det den 16. juli, og dermed begyndelsen på et af de sorteste kapitler i Frankrigs historie. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama, Krigsfilm
Instruktør Roselyne Bosch
Medvirkende Jean Reno, Mélanie Laurent, Gad Elmaleh, Raphaëlle Agogué
Spilletid 115 min.
Biopremiere 14.10.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er blevet en meget bevægende film, fordi den gør meget ud af at skildre de parisiske ' israelitters' hverdagsliv og tragiske tro på deres menneskeret som medborgere."

Berlingske
"...instruktør og manuskriptforfatter Roselyne Boschs film er en ualmindelig sober fortælling og smukt registreret af fotograf David Ungaro."

Jyllands-Posten
"På den ene side absurd parodiske portrætter og scener, på den anden tårepersende skildringer af brutalitet, umenneskelighed og bundløs lidelse. Det går bare ikke, så filmen mister sin appel."

Information
"...den storladent iscenesatte film fortæller en vigtig historie på en måde, som dels gør det til at holde ud at sidde igennem de tragiske begivenheder, dels gør helheden til en god indgang til evigt aktuelle og essentielle samtaler om ansvar og (med) menneske lighed på tværs af generationer."

Ekstra Bladet
"Historien er som sådan både væsentlig og vigtig - og kan vel ikke fortælles mange gange nok. Men uden at virke alt for kynisk har ' Beslutningen ' altså nogle uheldige træk som film betragtet."

Cinemazone
"Den er et velspillet udstyrsstykke med store følelser og en realistisk skildring af, hvordan Hitlers vanvid blev udført og influerede på almindelige menneskers hverdag..."

Fakta

Medvirkende
Dr. David Sheinbaum Jean Reno
Annette Monod Mélanie Laurent
Schmuel Weismann Gad Elmaleh
Sura Weismann Raphaëlle Agogué
Jo Weismann Hugo Leverdez
Simon Zygler Oliver Cywie
Noé Zygler Mathieu Di Concerto
Noé Zygler Romain Di Concerto
Rachel Weismann Rebecca Marder
Dina Traube Anne Brochet
Bag kameraet
Instruktion Roselyne Bosch
Produktion Alain Goldman
Manuskript Roselyne Bosch
Fotografi David Ungaro
Klip Yann Malcor
Musik Christian Henson
Genrer og relationer
Genre Drama, Krigsfilm
Nøgleord Anden verdenskrig, Jødeforfølgelse
Premieredatoer
Biograf 14.10.2010
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Tyskland, Ungarn
Sprog Fransk
Produktionsår 2010
Spilletid 115 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 4.613
Selskab Légende Films
Biodistributør Miracle Film

Se også...