Legenden Om Vogterne – Uglerne Fra Ga’hoole (Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole)

Den unge ugle Soren fra Tyto-skoven har en drøm: Han vil gerne optages i gruppen Vogterne fra Ga’Hoole, som har kæmpet store slag for at redde alverdens ugler fra onde skæbner. Men en dag bliver han og nogle andre ugleunger kidnappet af den onde uglegruppe De Ædle, og da det lykkes Soren at stikke af, er der kun ét at gøre: Han må finde Vogterne og bede dem hjælpe sig. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Adventure, Familiefilm, Fantasy
Instruktør Zack Snyder
Medvirkende Johannes Lassen, Amalie Dollerup, Jens Jørn Spottag, Vibeke Hastrup
Spilletid 95 min.
Biopremiere 04.11.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Zack Snyder

(INSTRUKTØR)
Den amerikanske filmfotograf og instruktør har fået en plads i reklamefilmens superliga og indspillet overalt fra regnskoven i Sydamerika til Alaska, Kina og Island. Snyder har blandt andet arbejdet sammen med en række sportsstjerner, heriblandt Michael Jordan, Martina Navratilova og Lance Armstrong og lavet reklamer for blandt andet Nike, Re...

Anmeldere

Berlingske
"Den er statuarisk og spektakulær, men ofte også kaotisk og vanskelig at følge med i, så trods sin respekt for den tekniske ekspertise investeret i filmen må man konkludere, at den er ret mislykket på en storslået måde."

Jyllands-Posten
"For mens man retmæssigt imponeres over den tekniske ekvilibrisme, så frastødes man samtidig af den nærmest religiøse vækkelsesjubel, der er indlejret i den bombastiske flyvetur mod det gode."

Ekstra Bladet
"...for kringlet for de mindste og for skematisk et fantasy-opkog til lidt større. Måske mest for spirende ornitologer."

B.T.
"Den er et voldsomt og voldsomt flot eventyr, der byder på højtflyvende fantasy og jordnært uglegylp. Det udspiller sig blandt talende ugler - de gode mod de onde."

Cinemazone
"Den unge ugle Sorens flyvetur gennem et stormvejr, mens regndråber rammer fjerene i slow motion, er taktil filmkunst, så englene synger. Og det næsten halvtimelange luftslag i filmens slutning er ren opvisning i hypermoderne 3D. Blot dette er de tre stjerner værd."

Brugere

20/01-12wow en af de bedste animations film nogensinde
den er virkelig flot lavet og historien er lige så god som filmen er lavet og alle jer der siger den er svære at følge med i hvordan pokker kan den være det når det er en børnefilm?

20/01-12wow en af de bedste animations film nogensinde
den er virkelig flot lavet og historien er lige så god som filmen er lavet og alle jer der siger den er svære at følge med i hvordan pokker kan den være det når det er en børnefilm?

14/03-11Kampklare ugler i visuelt imponerende eventyr
Der er ugler i alle tænkelige afskygninger i det visuelt imponerende animationseventyr Legenden om Vogterne. Her udkæmpes den klassiske kamp mellem det gode og det onde – bare med ugler. Desværre får historien ikke nær så hæsblæsende vind under vingerne, som den åndeløse animation. Men der er sgu smæk på uglerne.
Men historien får aldrig samme power og pondus, som de medrivende action-scener. Måske kunne et mere rent fokus på Soren og hans forhold til broderen være fortalt stærkere og gjort filmen mere interessant. Desværre er det endt med, at man aldrig rigtigt engageres i de medvirkendes kamp på liv og død.
- Læs evt. hele anmeldelsen af Blu-ray-udgivelsen på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...rende-eventyr/

21/11-10The owls are exactly what they seem
I sine to forrige film, "300" og "Watchmen", arbejdede instruktør Zack Snyder med store mængder animation lagt oven på optagelser med skuespillere. Her tager han så skridtet fuldt ud og går over i 100% animationsfilm med "Legend of the Guardians", der er baseret på en bogserie af Kathryn Lasky.

I modsætning til Snyders tidligere film er det her en rendyrket børnefilm (som det åbenbart er normen for amerikanske animationsfilm). "Legend of the Guardians" foregår i en fantastisk verden, hvor ugler er de dominerende væsener. Her bliver to unge uglebrødre kidnappet af en gruppe onde ugler, der er i gang med at træne en hær op til at tage verdensherredømmet. Den ene bror lader sig rekruttere, men den anden, hovedpersonen, undslipper og sætter sammen med med nogle nyfundne venner ud for at ...

Fakta

Medvirkende
Soren (stemme) Johannes Lassen
Gylfie (stemme) Amalie Dollerup
Noctus/Grimble (stemme) Jens Jørn Spottag
Nyra (stemme) Vibeke Hastrup
Ezylrub (stemme) Torben Zeller
Otulissa (stemme) Cecilie Stenspil
Kludd (stemme) Mads Knarreborg
Twilight (stemme) Søren Spanning
Graver (stemme) Christian Fuhlendorff
Bag kameraet
Instruktion Zack Snyder
Produktion Zareh Nalbandian
Manuskript John Orloff, Emil Stern
Forlæg Kathryn Lasky
Klip David Burrows
Scenografi Simon Whiteley
Musik David Hirschfelder
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm, Fantasy
Undergenre Animation
Nøgleord Baseret på roman
Premieredatoer
Biograf 04.11.2010
Dvd 08.03.2011
Øvrige oplysninger
Land Australien, USA
Sprog Dansk
Produktionsår 2010
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures, Animal Logic
Biodistributør Sandrew Metronome
Dvd-distributør Warner Home Video

Se også...