Megamind (Megamind)

De kom begge til Jorden som spæde, intergalaktiske hittebørn. Mens alt flaskede sig for den populære Metro Man, så endte Megamind som en forhadt superskurk. Da det lykkes Megamind at udslette sin ærkefjende, begynder han at kede sig - for hvad er en skurk uden en helt? Han skaber derfor en ny magtfuld modstander, der tilfældigvis også er lun på Megaminds hemmelige flamme: tv-reporteren Roxanne. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Tom McGrath
Medvirkende Alexandre Willaume, Lærke Winther, Martin Brygmann, Jens Sætter Lassen
Spilletid 96 min.
Biopremiere 16.12.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Med sikker charme leverer ’Megamind’ denne opvisning af saltomortaler med dobbelt ironisk skrue, legesyge billeder på, at helt og skurk, godt og ondt (og fortæller og tilhører!) er uløseligt forbundet med hinanden."

Berlingske
"...vinder dog i kraft af sin sleske, men elskelige blå slyngel, en fin skæbnefortælling og en række ret så morsomme twists. En film, der er hurtigt glemt, men sød, mens det varer."

Jyllands-Posten
"en af de film, der forsøger at revitalisere superhelteanimationsgenren, og det er skønt, at det mytiske stof består, mens karaktererne moderniseres, og historierne fyldes med moderne ironi..."

Ekstra Bladet
"Habil og harmløs familieunderholdning."

B.T.
"Animationen er selvfølgelig fejlfri og charmerende."

Cinemazone
"At filmen så samtidig underholder på så højt et plan med heftigt tempo og overskud er en mindre bedrift, for det er ikke ofte, at vittig historie, kvikke idéer og fikse figurer kan formes til en velfungerende og helstøbt film, men det er netop lykkedes..."

Brugere

08/05-13Den er da meget hyggelig:-)
En god hyggelig film man kan se med familien:-) men bestemt ikke en film jeg vil vælge og se. Men nu hvor man har set er overraskede.

07/01-11Fin animationsfilm
Dreamworks vokser år efter år og er en værdig konkurrent til Pixar. Faktisk har jeg bedre kunne lide Dreamworks animationsfilm end Pixars. F.eks. i 2009 kunne jeg bedre lide Monsters VS Aliens end Up og i år har det været på samme måde. Jeg er en af dem, ikke synes at Toy Story 3 er en så fantastsik. Jo den er da sød og sjov, men den er ikke noget mesterværk. Det synes jeg til gengæld Sådan træner du din drage var og Megamind er også en mere underholdende film, synes jeg. Nu har jeg kun set den på engelsk, så jeg ved ikke hvordan den er på dansk, men den engelsk version er meget meget morsom. Jeg glæder mig meget til at se hvad Dreamworks kommer op med næste gang. Nu er det jo Kung Fu Panda 2 til sommer.

Fakta

Medvirkende
Megamind (stemme) Alexandre Willaume
Roxanne (stemme) Lærke Winther
Metroman (stemme) Martin Brygmann
Tighten (stemme) Jens Sætter Lassen
Følgesvend (stemme) Christian Damsgaard
Bag kameraet
Instruktion Tom McGrath
Produktion Lara Breay, Denise Nolan Casino
Manuskript Alan J. Schoolcraft, Brent Simons
Scenografi David James
Musik Lorne Balfe, Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Undergenre Animation, Superheltefilm
Nøgleord 3-D, Superhelt
Premieredatoer
Biograf 16.12.2010
Dvd 14.04.2011
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Oobermind
Sprog Dansk
Produktionsår 2010
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Dansk website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 82.638
Selskab Pacific Data Images, Red Hour Films, DreamWorks Animation
Biodistributør United International Pictures

Se også...