Animal Kingdom

Da Joshuas mor dør af en overdosis, flytter den fåmælte teenager flytte ind hos sin mormor, 'Smurf' Cody, og hendes sønner. Dermed lander Joshua midt i en af Melbournes skrappeste bankrøverfamilier, som bedstemoren styrer med hård hånd. Kriminalbetjenten Leckie forsøger at bruge Joshua til at vælte Cody-syndikatet. Imens bliver den psykopatiske ældste søn Pope stadig mere paranoid og farlig. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama, Krimi
Instruktør David Michôd
Medvirkende Ben Mendelsohn, Joel Edgerton, Guy Pearce, Luke Ford
Spilletid 113 min.
Biopremiere 24.02.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"...på én gang elementært spændende og nærmest antropologisk i sin nøgternt registrerende beskrivelse af gangsternes levevis."

Jyllands-Posten
"Michôd udviser mesterlig sans for personinstruktionen, og særligt Weavers komplekse rolles forsigtigt sikre gang mod rendyrket ondskab fascinerer."

Information
"...placerer David Michôd sig med denne første film sikkert på den internationale filmscene med et nyt, energisk blik på en velkendt genre."

Ekstra Bladet
"Debutanten David Michôd viser et imponerende overblik og sikkert greb om mediets virkemidler (læg f. eks. mærke til musikken) i denne moderne australske pendant til 'Mean Streets'."

Cinemazone
"Selv om Animal Kingdom næppe ender på toppen af listen med årets film, så kan man godt anerkende og se de kvaliteter, der gjorde den til en darling på sidste års filmfestival i Sundance – og som dramatisk karakterstudie er den bestemt ikke uinteressant."

Brugere

07/08-11Raffineret gangster-drama er dødspændende
Nærmest uden at opdage det, var jeg blevet suget ind i det intense krimi-drama 'Animal Kingdom'. For ligesom filmens hovedperson, den 17-årige Josh, lukkes man nærmest med paraderne nede ind i en kriminel families hverdag, der på trods af sit på overfladen rolige væsen sitrer af en nervepirrende usikkerhed.

Nej, 'Animal Kingdom' er ikke en gængs omgang gangster-action med veltimede oneliners og coke i store dynger. Her er snarere tale om et fortættet krimi-drama, der roligt, men sikkert sniger sig ind på sit publikum og i den grad bider sig fast.

- Læs evt. videre på min filmblog her: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...p%C3%A6ndende/

13/03-11Survival of the nastiest?
Skarpt og medrivende australsk krimidrama, hvis omdrejningspunkt er en barsk forbryderfamilie fra Melbourne. Hovedpersonen er en 17-årig knægt, der flytter hjem til sin bedstemor, efter hans mor er død af en overdosis heroin. Bedstemoderens hus er også samlingssted for hans onkler, der alle er professionelle røvere, og hovedpersonen begynder at blive involveret i deres forbrydelser, som betyder, at hele familien bliver tæt overvåget af politiet. Og da onklerne begynder at dræbe politifolk, begynder familiesammenholdet også at gå op i limningen.

"Animal Kingdom" er løst baseret på en virkelig Melbourne-families eskapader i slutningen af 80'erne, og den giver et både barskt og fængende portræt af et kynisk kriminelt miljø, hvor man skal have øjne i nakken for at overleve. Her er mange ...

04/03-11Rå og intens
'Animal Kingdom' lægger hårdt ud og giver ikke slip på sit publikum, før den er færdig. En rå og intens oplevelse, der bliver siddende i kroppen længe, efter den sidste rulletekst er kørt over lærredet.

Baseret løseligt på det kriminelle miljø i 1980'ernes Melbourne giver 'Animal Kingdom' et skræmmende indblik i livet for en dybt kriminel familie, som kæmper indbyrdes og mod det lokale politi.

Læs hele anmeldelsen her:
http://navlefnuller.dk/anmeldel...al-kingdom/199

Fakta

Medvirkende
Andrew 'Pope' Cody Ben Mendelsohn
Barry Brown Joel Edgerton
Leckie Guy Pearce
Darren Cody Luke Ford
Janine Cody Jacki Weaver
Craig Cody Sullivan Stapleton
Joshua 'J' Cody James Frecheville
Ezra White Dan Wyllie
Kriminalbetjent Justin Norris Anthony Hayes
Nicky Henry Laura Wheelwright
Bag kameraet
Instruktion David Michôd
Produktion Liz Watts
Manuskript David Michôd
Fotografi Adam Arkapaw
Klip Luke Doolan
Scenografi Josephine Ford
Musik Antony Partos
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi
Undergenre Gangsterfilm
Nøgleord Familie
Premieredatoer
Biograf 24.02.2011
Dvd 12.07.2011
Øvrige oplysninger
Land Australien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 113 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 1.306
Selskab Porchlight Films, Screen Australia
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...