The Beaver

Walter Blacks humør er helt i bund. Hans legetøjsfirma skranter, han kommunikerer dårligt med sin kone, og hans ældste søn hader ham. Under en desperat druktur finder Walter en nusset hånddukke i en skraldespand. Bæveren viser sig at være det perfekte medium for Walter, for kun igennem den kan han tale frit fra leveren (om end i cockney-dialekt) og bearbejde sin svære depression. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama, Komedie
Instruktør Jodie Foster
Medvirkende Mel Gibson, Jodie Foster, Jennifer Lawrence, Anton Yelchin
Spilletid 91 min.
Biopremiere 01.06.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mel Gibson

Mel Columcille Gerard Gibson er blot et ud af de 11 børn, som hans irsk-katolske forældre har sat i verden (Gibson er selv far til syv). Og nej, han er altså ikke australier; Gibson flyttede først down under med sin familie som 12-årig. Hans internationale gennembrud kom med den benhårde actionfilm 'Mad Max 2' (1981). Det maritime drama 'Boun...

Anmeldere

Berlingske
"...når idéen ikke bringer flere absurde idéer af samme slags med sig, ender det hele i ligegyldig sentimentalitet fra to store personligheder, der ellers plejer at være værd at følge."

Jyllands-Posten
"Den er ikke særlig skidt den historie, heller ikke særlig god. Måske bare et enkelt drys humor kunne have givet den en lidt stærkere smag."

Information
"Med pudseløjerlige manuskriptdetaljer og musik af blandt andet Radiohead vil Fosters drama gerne være en indiefilm a la Craig Gillespies fine dukkeforelskelsesdrama Lars and the Real Girl ( 2007). Men i Fosters varetægt føles det mest som at se Hollywood-dinosaurerne tage en indiehånddukke på."

B.T.
"Og selvom filmen er sær, så ér Mel og Jodie noget nær perfekte."

Cinemazone
"...er i sidste ende en blandet oplevelse. Mel Gibson leverer en stærk præstation, men Foster formår ikke at tilføre filmen en følelsesmæssig gennemslagskraft."

Brugere

24/11-11Mel Gibson overtages af åbenmundet tøjbæver
Selvom Mel Gibson så småt er begyndt at få filmroller igen, er det de seneste år desværre hans skandaleombruste privatliv, der har fyldt mere end hans kvaliteter som skuespiller og instruktør. Med det skæve tragikomiske drama 'The Beaver' beviser han, at han absolut stadig kan bære en rolle foran kameraet. Jep, et mindre comeback for manden med naturligt vanvid i øjnene og en skrøbelighed bag det ellers barske ydre.

Egentlig er 'The Beaver' et klassisk ’familie-og-at-vende-tilbage-til-livet’-drama ”blot” tilsat en åbenmundet tøjbæver. Men netop denne overraskende præmis er med til at give det på papiret en smule banale drama kant.

- Læs. evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...det-tojbaever/

21/08-11En hæderlig lille film
"The Beaver" er en lille underfundig og meget rørende film, om end den nok mister pusten hen imod slutningen.

Mel Gibson gør det rigtigt godt i rollen som den depressive Walther - og præstationen med bæveren, er alene en Oscar værdig.

Der er troværdigt og godt skuespil over hele linien - dette inkluderer også Riley Thomas Stewart, der i rollen som Henry Black (Walters mindste søn) fyrer nogen fantastiske replikker af. Anton Yelchin (Alpha Dog) og Jennifer Lawrence (Winter's Bone) yder også deres bidrag.

Jodie Foster har instrueret og spiller selv med i rollen som Meredith Black (Walters kone), og det slipper hun alt i alt godt fra. "The Beaver" er en seværdig film der prøver kræfter med et følsomt og alvorligt emne, og den når næsten i mål...men også kun næsten.

15/06-11Sad Max
Efter år med egne filmprojekter og skandaler er Mel Gibson tilbage i en rolle, der minder om, at han havde masser at byde på, før han tilsyneladende besluttede sig for at forsøge at smide det væk. Hans hovedrolle i "The Beaver" kan tilmed siges at spille på Gibsons eget offentlige image, for her spiller han en succesfuld legetøjsfabrikant og familiefar, der pludselig vandrer ind i en lammende depression.

Hovedpersonen er stort set ikke i stand til at fungere - indtil han finder en bæver-hånddukke og bruger den til en slags selvstyret terapi, for når han taler gennem bæveren, er han pludselig charmerende, energisk og virkelysten igen. Men den positive udvikling har en pris, for den uhæmmede bæver-identitet begynder helt at tage magten.

Det lyder som oplægget til en absurd komedie,...

Fakta

Medvirkende
Walter Black Mel Gibson
Meredith Black Jodie Foster
Norah Jennifer Lawrence
Porter Black Anton Yelchin
Henry Black Riley Thomas Stewart
Souschef Cherry Jones
Norahs mor Kelly Coffield Park
Jared Zachary Booth
Frivillig far Jeffrey Corbett
Hector Michael Rivera
Bag kameraet
Instruktion Jodie Foster
Produktion Steve Golin, Keith Redmon
Manuskript Kyle Killen
Fotografi Hagen Bogdanski
Klip Lynzee Klingman
Scenografi Mark Friedberg
Musik Marcelo Zarvos
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Bugtaler, Depression
Premieredatoer
Biograf 01.06.2011
Dvd 01.11.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 925
Selskab Anonymous Content, Participant Media, Imagenation Abu Dhabi FZ
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...