Monsters

Hele det nordlige Mexico er inddæmmet som karantænezone, efter en flok nedstyrtede rumsprutter har lagt deres klamme tentakler på området. Fotojournalisten Kaulder er på jagt efter fede billeder af monstrene, da han får til opgave at eskortere den amerikanske kvinde Sam sikkert hjem til USA. Men parret misser den sidste færge og må krydse det farlige grænseland til fods. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama, Science Fiction, Thriller
Instruktør Gareth Edwards
Medvirkende Whitney Able, Scoot McNairy
Spilletid 94 min.
Biopremiere 17.03.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...vakler rundt med en tung politisk overbygning. Filmen fungerer bedre på et mere jordnært plan. Rumvæsner på lavbudget er altid en interessant udfordring."

Berlingske
"...er smukt filmet, og har enkelte flotte monsterscener, men handlingsmæssigt og fremfor alt karaktermæssigt løfter filmen sig aldrig ud over det banale."

Jyllands-Posten
"Det adstadige tempo og den overraskende mangel på effektjageri taler til filmens fordel. Det samme gør den sitrende billedside. Men filmen lider under sin alt for tunge uoriginalitet."

Information
"...en lowbudget kærligheds road-movie, der ganske vist byder på frygtindgydende kæmpeskabninger, men i højere grad er båret af stemning og persontegning end af effekter."

Cinemazone
" Alt i alt opbygges et flot og troværdigt univers, hvilket er yderst imponerende i betragtning af filmens skrabede budget."

Brugere

04/07-16Søde Aliens, med hvallyd.
Eller; lang ørkenvandring mod fredelig sameksistens.

Det er svært at vide hvad man skal gøre med oplevelsen - på den ene side fortæller den det fine budskab om at ikke alt fremmed er farligt, og så er den samtidig ballancerende til at være en kærlighedshistorie. Men det virker som om den befinder sig på et uvist stadie, midt i det hele.

Monstrene ligner lidt dem fra Spielbergs; War of the Worlds. Men de er bare nuttekære og udstøder hyggelige hval/delfin - lyde.

Visuelt fint, men også en slutning - uden slutning.

7/10

13/02-12fabelagtig
Filmen er rigtig god. Jeg vil vove den påstand at jeg sammenligner den med signs. Signs er bedre men det er jo på mange måder samme prinsip.

Er lidt trist over hvor lidt man enlig ser til disse så kaldte monstre og er også ked af at deres navn er af en forkert opfattelse. godt nok ligner de ikke ET men den historie kunne nu godt være lidt bedre.

Selv om jeg elsker at leve i uvidenhed i slutningen af en film så følte jeg mig dog lidt FOR uviden. det eneste jeg ville bede om var at hvordan de kom til jorden men så heler ikke mere, har intet behov for at vide hvorfor, bare hvordan ;)

Og så elsker jeg den realisme der er i hele fortællingen. både med hordan tingene måske ville blive hvis der kom sådan nogle til vores planet og hvordan vi ville reagere selv i mexico hvor man her ser ...

16/05-11Atmosfæremættet rejse i anspændt monsterland
Ganske vist bærer filmen den bastante titel 'Monsters' og udspiller sig i et Mexico invaderet af tentakel-besatte væsner fra rummet. Men de enorme monstre spiller en mindre rolle, mens det er den spændte atmosfære og forholdet mellem de to hovedpersoner, der fængslende bærer filmen gennem sit realistiske monsterland.
Selvom filmen sammenlignes med invasions-succesen 'District 9', så er det to meget forskellige film. Fællestrækkene er mest åbenlyst den dokumentar-lignende æstetik og en ’karantæne-zone’. Men her er ikke tale om en fræsende pendant til den i øvrigt fremragende 'District 9'. 'Monsters' er et langt mere afdæmpet invasions-drama.
- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...t-monsterland/

12/04-11Rejse mod det monstrøse
Sci-fi a la "District 9", hvor Jorden har fået besøg af rumvæsener. I "Monsters" er de landet i Sydamerika, hvor der som konsekvens er blevet oprettet en 'infected zone' i det nordlige Mexico, som mod nord er afgrænset af en mur på tværs af den amerikansk-mexicanske grænse. Syd for zonen er en amerikansk fotograf på jagt efter værdifulde billeder af rummonstrene, da hans magasin ringer og beder ham om at sørge for, at chefens datter kommer sikkert hjem til USA, gennem den inficerede zone ...

"Monsters" er i høj grad et énmandsprojekt. Det er britiske Gareth Edwards' første spillefilm, og han har både skrevet, instrueret, fotograferet og lavet visuelle effekter. Tydeligvis på et minimalt budget, men med imponerende resultater, især visuelt. Edwards har fundet nogle fantastiske sydamer...

Fakta

Medvirkende
Samantha Wynden Whitney Able
Andrew Kaulder Scoot McNairy
Bag kameraet
Instruktion Gareth Edwards
Produktion Allan Niblo, James Richardson
Manuskript Gareth Edwards
Fotografi Gareth Edwards
Klip Colin Goudie
Scenografi Gareth Edwards
Musik Jon Hopkins
Genrer og relationer
Genre Drama, Science Fiction, Thriller
Nøgleord Invasion fra rummet, Post-apokalypse
Relaterede film Monsters: Dark Continent
Premieredatoer
Biograf 17.03.2011
Dvd 10.05.2010
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 94 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 220
Selskab Vertigo Films
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...