Paul

Sci-fi-nørderne Graeme og Clive bumler gennem USA i en autocamper for at se alle de berømte ufo-steder. I ørkenen samler de en uventet, om end velkommen passager op. Det joviale rumvæsen Paul har i al hemmelighed hængt ud på en militærbase de sidste 60 år. Men nu vil han gerne hjem, og hans nye venner skal hjælpe ham med at finde vej til rumskibet. Med FBI-agenter og fanatiske kristne i bakspejlet er det dog lettere sagt end gjort. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Komedie, Science Fiction
Instruktør Greg Mottola
Medvirkende Simon Pegg, Nick Frost, Seth Rogen, Kristen Wiig
Spilletid 104 min.
Biopremiere 09.06.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"' Paul ' er knap så grinagtig som ' Shaun of the Dead' og ' Hot Fuzz', men til gengæld er Clive og Graeme et par regulært sympatiske nørder, som giver ' Paul ' et usædvanligt lune af så tosset en strimmel at være."

Berlingske
"På det muntre roadtrip gennem USA er man i fremragende eskapistisk selskab i den bedste feel-good science-fiction satire siden »Galaxy Quest«."

Jyllands-Posten
"Er ”Paul” en parodi på Spielbergs ”Nærkontakt af tredje grad” og ”E.T.” og en masse andre af samme slags, så er den en venlig, underfundig, forsoren parodi, der er stærkt underholdende så længe, den kører."

Information
"Det er stilsikkert og vittigt og filmnørdet..."

Cinemazone
"Når Paul er bedst er den en hjertevarm og ualmindelig kærlig hyldest til alle de magiske øjeblikke, som sci-fi-genren har givet os, men desværre forfalder den også undervejs til mere fladpandet humor og letbenet komik."

Brugere

10/11-11To nørder på afveje med fjollet rumvæsen
Jeg er vild med 'Hot Fuzz' og elsker 'Shaun of the Dead'. Begge film med det uimodståelige makkerpar Simon Pegg og Nick Frost i front. I komedien 'Paul' slår de to briter atter pjalterne sammen, mens Seth Rogen klukker sig igennem rollen som tilbagelænet rumvæsen. Jep, science fiction-genren tages her under kærlig behandling på et vildt road trip gennem USA…

Selvom det er Pegg og Frost, der har stået for manuskriptet, så nås samme komiske højder desværre ikke som i 'Hot Fuzz' og 'Shaun of the Dead'. Her er mere fokus på slapstick, action samt pik-patter-og-prut-jokes – og nej, det er ikke lige sjovt hele vejen.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...rumv%C3%A6sen/

28/06-11Nærkontakt af morsom grad
Simon Pegg og Nick Frost har allerede opnået kultstatus med deres hovedroller i "Shaun of the Dead" og "Hot Fuzz". Nu scorer de endnu mere nørdpopularitet med "Paul", som de to også har skrevet manuskript til.

Pegg og Frost spiller to britiske tegneserienørder, som besøger den store messe Comic-Con i San Diego. Derefter lejer de en autocamper for at køre gennem Nevada og se Area 51 og andre mytiske steder. Ude i ørkenen møder de så Paul - en lille, grøn, flabet alien, der har siddet på en militærbase, siden han styrtede ned engang i 50'erne, men nu er stukket af. Og vores helte beslutter sig naturligvis for at hjælpe ham mod de jagtende men in black.

"Paul" er stopfyldt med både visuelle og verbale referencer til andre film - selvfølgelig især sci-fi - og det er virkelig morsomt ...

15/06-11Mislykket rum-spoof
Det er nok lidt unfair, men da folkene bag 'Paul' tidligere har lavet 'Superbad' og 'Shaun of the Dead' var mine forventninger ret høje, og det er som regel det værste udgangspunkt at bedømme en film ud fra. Den kan næsten kun skuffe, og det gør 'Paul' også.

Ideen om at to tegneserie-/filmnørder møder en rigtig alien på deres pilgrimstur til Comic-Con i San Diego er ellers god. At lade denne alien være en bramfri og potrygende extra terrestrial med et hjerte af guld er også ganske god, og når man oven i hatten krydrer historien med diverse pop-kulturelle referencer til dette og hint kan det jo næsten ikke gå galt. Opskriften på den ultimate nørdfilm!

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.navlefnuller.dk/anmeldelse/paul/225

09/06-11Hvad ville du sige til en alien? 2
Tror Sigourney Weaver på liv i rummet?
Kan Jason Bateman kommunikere med pinde?
Og hvad er, ifølge Nick Frost, det mest fornærmende, man kan sige til en anden person på dansk?

Få svarene på Bries Blog-O-Rama, hvor jeg møder Weaver, Bateman og resten af holdet bag scifi-komedien "Paul":

http://brianiskov.blogspot.com/...materiale.html

Fakta

Medvirkende
Graeme Willy Simon Pegg
Clive Gollings Nick Frost
Paul (stemme) Seth Rogen
Ruth Buggs Kristen Wiig
Tara Sigourney Weaver
Special Agent Lorenzo Zoil Jason Bateman
Pat Stevenson Jane Lynch
Haggard Bill Hader
Tara Walton Blythe Danner
Adam Shadowchild Jeffrey Tambor
Gus David Koechner
Moses Buggs John Carroll Lynch
Bag kameraet
Instruktion Greg Mottola
Produktion Tim Bevan, Eric Fellner, Nira Park
Manuskript Nick Frost, Simon Pegg
Fotografi Lawrence Sher
Klip Chris Dickens
Scenografi Jefferson Sage
Musik David Arnold
Genrer og relationer
Genre Komedie, Science Fiction
Undergenre Road movie
Nøgleord Nørd, Rumvæsen, UFO
Premieredatoer
Biograf 09.06.2011
Dvd 25.10.2011
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 104 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 7.510
Selskab Working Title Films, Big Talk Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...