Insidious

Familien Lambert flytter til forstæderne, men det er som om, deres nye hus ikke byder dem velkommen. Da den mellemste søn skvatter ned af en stige og henfalder i en komalignende tilstand, begynder mystikken for alvor at brede sig. For om natten bevæger skikkelser sig gennem huset, og blodige håndaftryk viser sig på den syge drengs sengetøj ... Hvad i djævelens navn mon der foregår? © Scope

Produktionsår 2010
Genre Gyser, Thriller
Instruktør James Wan
Medvirkende Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins, Andrew Astor
Spilletid 102 min.
Biopremiere 09.06.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...såvel karakteropbygningen som ambitionen om at genfinde lydenes og lyssætningens go'e gammeldags snigende gys opgives for kaotiske kampe med gyselige ånder og den middelalderlige Fanden af en børnelokker, mere gammeldags end go'."

Berlingske
"Til at begynde med kommer uhyggen ganske fermt snigende og hjertet er oppe i halsen flere gange. Efterhånden som det uhyggelige bliver mere konkret, kommer ligegyldigheden desværre galoperende stadig hurtigere."

Jyllands-Posten
"Historien er alt for længe om at komme i gang og alt for længe om at blive færdig og indimellem alt for langtrukken."

Information
"Parret James Wan-Leigh Whanell, der gav os Saw, har godt fat i de lidt mere subtile gys i første halvdel af denne ferme sommer-shocker."

Cinemazone
"...er grænseoverskridende debil på flere niveauer, men Wans stilsikre greb om genren og Whannells forståelse for gyserens "more-is-more"-motto i det 21. århundrede, gør at man sluttelig må overgive sig til filmens insisteren på at smide alle tænkelige skrækscenarier i hovedet på sit publikum."

Brugere

28/11-11Besættelsesgyser er effektiv neglebider
Der skrues på de helt rigtige skrækfilmsknapper i den neglebidende besættelsesgyser 'Insidious'. En hidsig lille sag, der effektivt satte en skræk i livet på mig – men nu har jeg også et særdeles anspændt forhold til besatte børn, but who hasn’t? Jep, endelig en gyser fra Hollywoods mareridtsmaskine, der ikke er et tamt remake og som faktisk gav mig både kuldegysninger og væmmelige jump scares. Herligt.


Desværre går noget af uhyggen fløjten under den spraglede finale og familien handler ikke altid lige logisk. Det er dog langt fra nok til at underminere en helt igennem fornøjelig skrækfilm – og heldigvis ender 'Insidious' da også på en snigende ond note. Gisp.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...iv-neglebider/

13/06-11Shiiit
Det er den mest uhyggelige gyser til dags dato!

09/06-11Solidt gys med tungen lige i munden
Filmselskabet koketterer med, at Insidious er skabt i fællesskab af folkene bag henholdsvis Saw- og Paranormal Activity-serierne, men det skal man ikke lade sig skræmme af. Hvis man som denne anmelder mener, at disse frygteligt populære titler er intet mere end elendige spekulationsprodukter, kan man roligt indløse billet til Insidious, der placerer sig som et af de mest solide amerikanske gys i mange år. Hvor Saw-serien oven på en original begyndelse efterhånden udartede i stadig mere grotesk torturporno og de indtil videre to Paranormal Activity-film profiterede maksimalt på en simpel idé og billig produktion, hører Insidious til i en helt anden boldgade. Her er nemlig tale om en frydefuldt skræmmende oplevelse af den gamle gyserskole!
Udgangspunktet for historien ligner utallige andr...

Fakta

Medvirkende
Josh Lambert Patrick Wilson
Renai Lambert Rose Byrne
Dalton Lambert Ty Simpkins
Foster Lambert Andrew Astor
Elise Rainier Lin Shaye
Specs Leigh Whannell
Tucker Angus Sampson
Lorraine Lambert Barbara Hershey
Sygeplejerske Adelle Corbett Tuck
Sygeplejerske Kelly Heather Tocquigny
Bag kameraet
Instruktion James Wan
Produktion Jason Blum, Oren Peli, Steven Schneider
Manuskript Leigh Whannell
Fotografi David M. Brewer, John R. Leonetti
Klip Kirk M. Morri, James Wan
Scenografi Aaron Sims
Musik Joseph Bishara
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Overnaturlig gyser
Nøgleord Hjemsøgt hus, Koma, Ond ånd
Relaterede film Insidious 2, Insidious: Chapter 3
Premieredatoer
Biograf 09.06.2011
Dvd 15.11.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 102 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 9.796
Selskab Alliance Films, Blumhouse Productions, Automatik Entertainment
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...