Tyrannosaur

Den midaldrende enkemand Joseph er fanget i en destruktiv spiral af slagsmål og selvmordsdruk. En dag søger han tilflugt fra nogle forfølgere i en genbrugsbutik, der ejes af den kristne Hannah. Da Joseph opdager, at Hannah bliver mishandlet af sin mand, James, vækkes hans omsorg for hende. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama
Instruktør Paddy Considine
Medvirkende Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan, Paul Popplewell
Spilletid 91 min.
Biopremiere 29.11.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Filmen er afsindigt godt fortalt, helt stringent og uden unødvendigheder."

Berlingske
"Dagligdagsdramaet er skræmmende, men også temmelig ekstremt og firkantet. Derfor anbefales det at have en særlig smag for britisk film og en ihærdighed i retning af at se på forslåede ansigter og skæbner, der næsten er knækket midt over, hvis man vil se filmen."

Jyllands-Posten
"Forkvaklet, forkrøblet, forhåbningsfuld. Paddy Considine omformer flommefed ur-aggression til socialrealistisk filmkunst."

Information
"Det mest ægte og vigtige, man kan tage med sig fra biografsædet, er sammenspillet mellem Joseph og Hannah og den tynde tråd, der holder deres to hundeliv sammen. Trods alt."

Ekstra Bladet
"Det er ikke nogen rar film at overvære, men alligevel er man fanget fra første til sidste sekund. Hvilket ikke mindst skyldes helt igennem sublimt spil..."

B.T.
"Det er et råt, usentimentalt og stærkt bevægende drama med en lille trodsig tro på, at der er lys i bunden af selv den sorteste sjæl."

Ekko
"Jeg kan ikke komme i tanker om en britisk film siden Mike Leighs Naked (1993), der fremstår så skånselsløs, men som alligevel formår at dykke dybt i både civilisationsskepsis og kønsrollesuppe og vende tilbage med en form for grågrumset humanisme i næven."

Brugere

03/08-15Et smerteskrig fra køkkenvasken
På et eller andet tidspunkt i dit liv er du med garanti stødt på de to, tyndslidte skæbner, der spilles op imod hinanden i ’Tyronnsaur’. Måske passerer du dem dagligt, og måske går du i en stor bue uden om i hvert fald den ene af dem.

Sidstnævnte skulle i så fald være Joseph. En midaldrende, ensom mand med falmende hårtotter, der foretrækker fadøl på den lokale beværtning frem for middagsmad, og som nærer et ukueligt had mod verden. Josephs kone er død, og hans eneste rigtige kompagnon, hunden Blue, sparker Joseph ihjel i et raseriudbrud i de første, karakter-introducerende sekunder af ’Tyrannosaur’. Bum.

Den anden, Hannah, bestyrer en kristen genbrugsforrretning, hvor hun med ydmyg optimisme byder ludere og lommetyve velkommen. Hun er gift med en uforudsigelig voldspsykopat af en ...

02/01-13Et brutalt, vedkommende spark af en film
Hårdtslående britisk socialrealisme, hvor hovedpersonen Joseph er en midaldrende arbejderklassefyr, som nærmest synes at være faldet uden for samfundet. Han er arbejdsløs og udsigtsløs, plaget af fortidige dæmoner og eksplosive raseriudbrud. Ét af raserianfaldene fører til, at han møder Hannah, en hjemmegående middelklassehustru, som bruger noget af sin tid hos en lokal version af Kirkens Korshær. Ved første indtryk er Hannah så godhjertet, at Joseph ikke kan holde det ud, men det viser sig, at hun også har nogle grimme ting i bagagen.

Ovenstående handlingsreferat får muligvis "Tyrannosaur" til at lyde som en feelgood-film, så lad mig starte med at skrive, at det her allerhøjst kan kaldes en meget aparte form for feelgood. Det er nemlig en både brutal og barsk historie, som forfatter-...


Fakta

Medvirkende
Joseph Peter Mullan
Hannah Olivia Colman
James Eddie Marsan
Bod Paul Popplewell
Tommy Ned Dennehy
Samuel Samuel Bottomley
Marie Sally Carman
Kelly Sian Breckin
Terry Paul Conway
Lee Lee Rufford
Bag kameraet
Instruktion Paddy Considine
Produktion Diarmid Scrimshaw
Manuskript Paddy Considine
Fotografi Erik Wilson
Klip Pia Di Ciaula
Scenografi Simon Rogers
Musik Chris Baldwin
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Alkoholiker, Enkemand, Hustruvold
Premieredatoer
Biograf 29.11.2012
Dvd 15.08.2013
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 91 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Warp Films, inflammable FIlms
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør MIS.Label/Midget Entertainment

Se også...