War Horse

I 1914 må den engelske bondeknøs Albert skille sig af med sin elskede hest, Joey, som han sælger til kavaleriet. Det stolte dyr skifter ejer mange gange under første verdenskrig, og såvel britiske officerer, tyske soldater og en fransk landmand knytter bånd til Joey. Samtidig melder Albert sig ind i hæren og gør et bravt, om end næsten umuligt forsøg på at finde sin hest igen. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama, Krigsfilm
Instruktør Steven Spielberg
Medvirkende Jeremy Irvine, David Thewlis, Emily Watson, Tom Hiddleston
Spilletid 146 min.
Biopremiere 26.01.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Steven Spielberg

(INSTRUKTØR)
Med sine mangeartede projekter og produktioner er Steven Allan Spielberg det tætteste man kommer på en konge af Hollywood. Den på en gang visionære og traditionelle instruktør har en finger med i utallige spillefilm. Allerede som 22-årig underskrev Spielberg en 7-årig kontrakt med Universal, hvor han startede som instruktør af TV-film i starte...

Anmeldere

Politiken
"...solid og rørende, hvis man ellers kan anerkende en underspillet kritik af krigen set gennem en hests øjne."

Berlingske
"Instruktørens håndelag er der ikke noget i vejen med. Det ved vi. Men derfor lander ikke alle hans film i bunken med mesterværker."

Jyllands-Posten
"Det er nok fjollet at lade kærligheden mellem dreng og hest være den dramatiske motor for en film på over to timer, men direkte pinligt bliver det, når det antydes, at hesten kan få de to fronter til at mødes og skabe et håb om fred mellem de kæmpende."

Information
"Der er flotte tableauer, dramatisk krigstummel og både morsomme og rørende øjeblikke i War Horse."

Ekstra Bladet
"Trods enkelte flotte øjeblikke er ' War Horse' i bund og grund en uskøn blanding af ' Saving Private Ryan' og ' Den Sorte Hingst' tilsat et skvæt ' Det lille hus på prærien'."

B.T.
"...er præcis så saccharin-sølet sentimentalt, som man kan forvente. Filmen er dertil fejende flot filmet, og hvis nogen kan fortælle sådan et ' Lassie for heste-elskere' tudemanifest og slippe nogenlunde af sted med det, er det netop Spielberg."

Cinemazone
"Når War Horse alligevel skal have en halvlunken anbefaling med herfra, skyldes det Janusz Kaminskis bjergtagende og Oscar-værdige fotografering."

Brugere

10/03-16Det er selvfølgelig ikke fair at
sammenligne War Horse med Titanic - og så alligevel. Titanic sank i 1912 og 1. verdenskrig startede i 1014. Og da filmen War Horse tager sin begyndelse noget tid inden krigen - så starter de næsten på samme tid. Herudover er udgangspunktet det samme, nemlig England. Og som i Titanic er de helt store violiner kørt i stilling - så vi er sikre på at skulle knibe flere tårer, undervejs. Spiebergs intention har da også været at skabe et episk mesterværk - på højde med Titanic. Desværre forfalder han til at skære det alt for meget ud i pap for tilskueren, hvilket er typisk amerikansk - for alle skal forstå pointen. Herudover er filmen på et tidspunkt så højt oppe i tempo, at vi knapt når at holde af de mennesker som er med, før de er væk igen. Men som sagt, der spilles på alle følelser - og fi...

09/06-12Spielbergs krigshest er melodramatisk candyfloss
Jeg kan bestemt godt klare både sentimentalitet og sødsuppe på film. Men altså, man skal sgu nok være en ualmindelig dedikeret hesteelsker, hvis man skal rives med af Spielbergs 'War Horse' – en episk krigs-candyfloss med indbygget hesteromance. Absolut malerisk smuk, men også en pokkers tam tur i sadlen gennem 1. Verdenskrigs rædsler, der i denne indpakning slet ikke er så rædsomme.

Jep, et svulstigt melodrama uden overraskelser og fuld smadder på strygerne. Fair nok. Men når også de mange medvirkende forbliver glatte glansbilleder uden nævneværdig nærvær, så ender denne naive omgang hesteridning også som et slapt bekendtskab.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2012/...sk-candyfloss/

04/05-12Look at my horse, my horse is amazing.... NOT!
Jeg forstår på ingen måde hvorfor en mand som Steven Spielberg har kastet sig ud i denne kedelige omgang følelsesporno.

En film der handler om en dreng og sin hest - hesten bliver taget og vender tilbage nogle år senere - Waaaauw.. Come on Spielberg, du har sgu større nosser end det du har vist her.

Det er nogle utrolig flotte billeder der pryder biograflærredet og den er filmet godt, så man må sige at Janusz Kaminski har gjort SIT job godt. Ligeledes er det værd at nævne John Williams' musik - det er fængende og måske egentlig også mest værdig til oscar for beste filmmusik efter min mening.

Filmen er spækket med ligegyldig dialog og jeg synes egentlig det er pinligt og det gør det ikke bedre at den blev nomineret til en oscar for bedste film.

Dette er en af årets største fi...

24/02-12Tal om at piske en død hest ...
Steven Spielberg er i sit mest sentimentale hjørne med "War Horse", der handler om en engelsk teenager og hans elskede hest. Historien starter med, at heltens familie er ved at måtte gå fra hus og hjem, fordi faderen giver alt for mange penge for en hest, der ikke er egnet til landbrugsarbejde. Men hans ukuelige søn får styr på pløjningen alligevel. Da 1. Verdenskrig bryder ud, bliver hesten købt af hæren, og i Frankrig oplever den forfærdelige ting på begge sider af fronten, mens den unge helt naturligvis også ender som soldat.

"War Horse" er, egentlig ganske imponerende, båret af en fortælling, der både er klæbrigt sentimental og decideret uspændende. Jeg kedede mig ganske markant, samtidig med at jeg tog mig til hovedet over dens banale forsøg på at skabe epik og morale.

For men...

Fakta

Medvirkende
Albert Jeremy Irvine
Lyons David Thewlis
Rose Narracott Emily Watson
Kaptajn Nichols Tom Hiddleston
Major Stewart Benedict Cumberbatch
Geordie Toby Kebbell
Ted Narracott Peter Mullan
Gunther David Kross
Bedstefar Niels Arestrup
Friedrich Nicolas Bro
Bag kameraet
Instruktion Steven Spielberg
Produktion Kathleen Kennedy, Steven Spielberg
Manuskript Lee Hall, Richard Curtis
Forlæg Michael Morpurgo
Fotografi Janusz Kaminski
Klip Michael Kahn
Scenografi Rick Carter
Musik John Williams
Genrer og relationer
Genre Drama, Krigsfilm
Nøgleord Baseret på roman, Første Verdenskrig, Hest
Premieredatoer
Biograf 26.01.2012
Dvd 29.05.2012
Øvrige oplysninger
Land USA, Indien
Produktionsår 2011
Spilletid 146 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Touchstone Pictures, Amblin Entertainment, DreamWorks SKG, Kennedy/Marshall Company, The, Reliance Entertainment
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing
Dvd-distributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...