Broken Arrow

Vic Deakins og Riley Hale er begge ansatte i det amerikanske luftvåben og tilmed gode venner. Sammen flyver de det supermoderne B-3 Stealth bombefly, der er bevæbnet med atommissiler. Deakins har imidlertid ikke rent mel i posen. Han forråder Hale og stjæler to atommissiler med det formål at afpresse den amerikanske regering. Hale må nu sammen med den kvindelige 'Park Ranger' Terry Carmichael forsøge at standse Deakins, inden han får held til at udføre sin djævelske plan. © Scope

Produktionsår 1996
Genre Action
Instruktør John Woo
Medvirkende John Travolta, Christian Slater, Samantha Mathis, Delroy Lindo
Spilletid 109 min.
Biopremiere 26.04.1996
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Woo

(INSTRUKTØR)
Den største af alle Hong Kongs actioninstruktører er John Woo, født Yusen Wu i det sydlige Kina. Hans status blandt kritikere og fans bygger primært på en lille håndfund originale og personlige actionfilm fra midten af 1980erne til begyndelsen af 1990’erne. Woo har siden begyndelsen af 1990’erne haft en noget ujævn karriere i USA. ...

Anmeldere

Scope
Forudsigelig action

John Woos anden Hollywood film "Broken Arrow" starter godt, men udvikler sig hurtigt til en halvkedelig og ligegyldig mainstream actionfilm

Langt de fleste actionfilm har det samme problem. De starter spændende, intenst og med masser af gode intentioner; men efter de første 15-20 minutter går luften af ballonen, og det hele kammer over i det ene ligegyldige 'se -hvad -vi -kan -med -vores -sprængstof' powerstunt efter det andet i en stadig eskalering mod det endelige klimaks, hvor der for alvor skal brændes krudt af. På det tidspunkt er man som regel stået af. Det bliver for kedeligt og ensformigt. De gode muligheder for spændende personkarakteristik eller en nyskabende handlingstvist, der lægges op til i starten, følges aldrig op. Personerne forbliver udtryksløse stereotyper, og handlingen lægger sig stille og roligt i de gammelkendte folder.

Dette er også tilfældet med John Woos anden Hollywoodfilm "Broken Arrow" (Den første var "Hard Target" med Jean-Claude van Damme). Det starter flot med præsentationen af den grundlæggende konflikt og de to hovedpersoner Vic Deakins (John Travolta) og Riley Hale (Christian Slater). De er piloter i det amerikanske luftvåben, og skal under en øvelse flyve det radarusynlige B-3 Stealth bombefly, der er lastet med to atommissiler. Umiddelbart er Deakins og Hale de bedste venner, men i virkeligheden er Deakins en værre slyngel! Han stjæler missilerne og forsøger samtidig at dræbe Hale, hvilket selvfølgelig ikke lykkes, og resten af filmen jagter Hale, eller bliver han jagtet af, Deakins og atommissilerne - iøvrigt sammen med en tåbelig kvindelig 'Park Ranger' (Samantha Mathis), der absolut skal blandes ind i historien.

Dum og forudsigelig
Indledningen er fortalt med en intens 'zig-zagging' mellem filmmediets mange forskellige virkemidler. Melankolsk musik, slow-motion, aggressiv klipning, højtpumpet action, klichéfyldte replikskifter og meget andet, skaber den helt rigtige stemning og en forventning om noget stort. Men "Broken Arrow" bliver aldrig noget stort. Så snart fundamentet er lagt, er den bare endnu en dum og forudsigelig actionfilm!

"Broken Arrow" formår nemlig ikke at tage skridtet videre fra den fine indledning. De grundlæggende konflikter, der ligger i forholdet mellem de to mandlige hovedpersoner, forpurres til fordel for den ene eksploderende helikopter efter den anden (hele fire forskellige helikoptere sprænges i luften i løbet af filmen), og virkemidlerne, der i starten syntes lovende, forfladiges efterhånden.

Det hele bliver iøvrigt ikke bedre af, at skuespillerne, lige fra de mindste biroller til hovednavnene Travolta og Slater, spiller ekstremt forcerede. Der er som sådan ikke tale om en egentlig fejlplacering af skuespillerne, men snarere en negligering af personkarakteristikken fra instruktøren John Woo og manuskriptforfatteren Graham Yosts side (Det var iøvrigt ham, der skrev manuskriptet til "Speed"). John Woo har ellers tidligere, da han stadig lavede film i Hong Kong, vist, at han formår at håndtere både action og personkarakteristik. Men det er som om, at Hollywood har lagt en dæmper på ham og gjort ham til endnu en ordinær actioninstruktør.

"Broken Arrow" er en udmærket 'søndagsfilm', hvor det eneste man trænger til er hjernedød action og imponerende stunts. Hvis man derimod leder efter bare en smule uforudsigelighed, eller tror at "Broken Arrow" er en ny "Pulp Fiction", fordi der står John Travolta på plakaten, ja, så er man gået helt galt i byen.

Brugere

06/11-08Alle gode gange.... 3 ?!
At John Woo lige skulle bruge et par film før han fandt sig tilpas på det amerikanske filmmarked er der vist lille tvivl om. Betragt Hard Target som en lidt ustabil svendeprøve, Broken Arrow som en besværlig mellemfase og Face/Off som en hel actionfilm hvor Woo genfandt sin niche.

At han så bagefter er faldet lidt af på den igen er der vist heller ingen tvivl om. - Eller også er han ved at finde sig tilpas i producentrollen.

Nuvel Broken Arrow er som enhver anden proces - man lærer af erfaringerne og bruger dem i fremtiden.

(Check min filmblog: http://sekundet.blogspot.com/)

06/11-08Tju Woo bang!
Jeg har længe været fan af John Woo, og selvom Broken Arrow ikke er hans bedste (se MI2 og Face/Off), så levere John Travolte den næsten perfekte skurk, og det gør filmen absolut seværdig sammen med en række herlige stunts i bedste Woo stil.

Når man laver skurkeroller, skal de være gennemført onde og elske at være det, og det er John Travolta, der vil springe en A-bombe i USA. Da en af hans medsammensvorne ævler løs og John Travolta giver ham et strubestød med en jernstang, så denne dør, siger John T efterfølgende overlegent roligt. "This is my first Kill. I dont know why they make it out to be such a big deal".

Se filmen for stuntsene og især John travolta som skurk og bær over med at filmen i visse faser er en anelse træg

26/06-05En ægte Klassiker!
Anonym
Denne film er sku en rigtig action film! Filmen er bare kanon. Og John Travolta og Chrstian Slater spiller forygende =)

09/01-05Uforpligtende tjubang!
Rimelig mainstream action der hverken imponerer eller keder publikummet! Hele handlingen bliver skudt afsted i et tempo langt over det lovlige og actionelementerne er fine dog ret trivielle! F.eks. har Woo tilsyneladende ikke meget fantasi, i hvert fald ikke denne gang, da han lader intet mindre end 4 helikopterer sprænge i en og samme film!

Skuespillet er heller ikke værd at skrive hjem om og vil man se hvad John Travolta og Christian Slater virkelig duer til skal man nok vælge henholdsvis "pulp Fiction" og "true Romance"... Folk der har set begge ved forhåbentlig hvad jeg snakker om. Samantha Mathis er absolut heller ikke skrap til håndværket og hun giver endnu engang udtryk for at kvinder på slæb i actionfilm aldrig er nogen heldig cocktail! Godt nok er hun ikke den værste af slag...

05/01-05Woo-ride
Underholdningsmæssigt forstår jeg ikke, at denne film har fået så meget kritik.
Ja ok, John Woo er ikke den bedste til at beskrive personer i sine film, men i denne genre kan man til dels se igennem fingre med det, så længe action scenerne er underholdende og scenerne ikke bliver for pjattede, som f.eks. i "Charlie´s angels".

John Woo er en stor fan af de gamle spaghetti westerns og det kommer tit til udtryk i hans film. Med slow motion scener og "båndet" eller forholdet mellem helten og skurken. Af en eller anden årsag virker det forhold bare lidt mere malplaceret i hans hollywood produktioner og man kan da heller ikke lade være med at grine lidt af Travolta og Slater´s "ting" med pengesedlen i denne her. "Du vandt denne omgang".

Travolta kan også indimellem blive lidt for belast...

05/01-05Das
"the Killer" kommer lige efter "Hard Boiled" efter min mening. Hvis du ikke har set Hard Boiled, så bør du helt sikkert tjekke den ud.

Du burde da ikke være overrasket. Der er da mange action film fra 80ér og 90érne, som jeg finder særdeles underholdende: "Die hard trilogoen", "Predator 1+2", "Dødbringende våben 1-4", "the Long kiss goodnight", "Speed", "Cliffhanger", "the Matrix trilogien (Hvis vi kigger på action-delen), "Swordfish", "Face/off", "Broken arrow", "M:I 1+2", "Con air", "Beverly Hills Cop 1+2", "Hard Boiled", "the Killer", "A better tomorrow II", "Livsfarlig løgn", "Dømt til døden" og "Jagten på en morder", for bare at nævne et par stykker. Sidstnævnte er måske lige så meget en thriller, men det er ihvertfald den bedste Action/thriller jeg har set. Se den hvis du ikke a...

05/01-05Das og Don
Das: Predator 2 var dengang jeg så den i biografen, en af de mest underholdende 2ér jeg havde set, hvis vi sammenligner med andre 2ére, hvor personerne fra 1éren er skiftet ud. Normalt plejer disse efterfølgere at være skandaløst dårlige, da man ikke har kunnet få de samme skuespillere fra 1éren til at medvirke igen (i dette tilfælde var de fleste jo også døde *G*) og som regel kan det også skyldes, at budgettet er mindre. Jeg synes nu, at det var ok underholdning, alt dette samt mine forventninger taget i betragtning.
Matrix 3 betragter jeg ikke som en selvstændig film, men ellers har du ret i, at action mæssigt halter den og der er gået mere "Star wars" i den i det tredje kapitel. Til dens forsvar skal det så også siges , at den skal jo så også matche historien. (På samme måde var der...

05/01-05Al Bundy
*G* Det var nu Das Gott som svarede.

Du kan evt. også prøve www.axelmusic.dk
Igennem dem kan du bestille mange af dem hjem fra udlandet.

Das: Ja, Arnold kunne sagtens have været med i 2éren. det påstod jeg heller ikke, at han ikke kunne. Det var det der var det skuffende, dengang man fandt ud af det og derfor var forventningerne lave. Selvom jeg ikke er den største Arnold fan, så har hans ældre film formået at underholde glimrende.

2éren blev nu en rimelig succes i biffen i USA dengang, så tror ikke det er derfor, at vi ikke har fået en 3ér.

Med hensyn til Alien Vs. Predator så lader det til, at budgettet til filmen ikke er så stort og den største skuespiller de har kunnet finde til filmen og har haft råd til er tilsyneladende Lance Henriksen. Vi får se. Måske bliver man ove...

05/01-05- Langt fra overbevisende -
Den slagkraftige kinesiske tju bang-instruktør John Woo gjorde for alvor sit indtog i Hollywood med den imponerende ”Face/Off”. Man forstår godt, det ikke blev med denne her, der blev lavet et år forinden, for sammenlignet fremstår ”Broken Arrow” som en noget tam forestilling.

Som højst usandsynlig actionfilm fungerer den vel okay, da Woos talent for at skrue nogle gedigne og flotte actionscener sammen ikke fornægter sig, men vi mangler nogle spektakulære scener i filmen, før den kan hæve sig over det middelmådige. Selvom der underholdes godt uden at spare på krudtet, så er den ganske ordinær og med mange af genrens fortærskede klicheer klæbende til sig. Som f.eks. under indledningsscenen i bokseringen, som på rekordtid fordeler rollerne og introducerer os for vores kommende helt og s...

09/06-04Det er okay!
Anonym
Det er okay, he he. Håber du kunne finde noget på dvdoo.dk jeg plejer ihvertfald bestille film der fra. Ellers kan du også bruge den adresse force skriver eller cdwow.com men der bestiller man også fra udlandet.Fakta

Medvirkende
Vic Deakins John Travolta
Riley Hale Christian Slater
Terry Carmichael Samantha Mathis
Max Wilkins Delroy Lindo
Pritxhett Bob Gunton
Giles Prentice Frank Whaley
Kelly Howie Long
Oberst Sam Rhodes Vondie Curtis-Hall
Jack Thompson
Johnson Vyto Ruginis
Thomas Ousaun Elam
Bag kameraet
Instruktion John Woo
Produktion Bill Badalato, Terence Chang, Mark Gordon
Manuskript Graham Yost
Fotografi Peter Levy
Klip John Wright, Joe Hutshing, Steve Mirkovich
Scenografi Holger Gross
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Action
Premieredatoer
Biograf 26.04.1996
Dvd 26.03.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1996
Spilletid 109 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 108.503
Selskab 20th Century Fox, Mark Gordon, WCG Entertainment Productions
Biodistributør Constantin Film

Se også...