Kapringen

Skibskokken Mikkel og maskinmesteren Jan er blandt de syv sømænd om bord på fragtskibet MV Rozen, der glæder sig til at komme i havn og hjem. Men i Det Indiske Ocean kapres skibet af pirater, der tager besætningen som gidsler og forlanger en ublu løsesum på mange millioner dollars. Det er nu op til den danske skibsreder at forhandle sømændene og skibet ud af de somaliske piraters kløer. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Thriller
Instruktør Tobias Lindholm
Medvirkende Pilou Asbæk, Søren Malling, Dar Salim, Roland Møller
Spilletid 120 min.
Biopremiere 20.09.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"En ny sans for det dokumentariskes gennemslagskraft og virkelighedens historiestof er dukket op i en ny generation danske filmfortællere."

Berlingske
"...en klaustrofobisk, monoman film, der i sidste ende hamrer sin vision så ufortrødent fast i publikum, at man nærmest går værkende fra biografen."

Jyllands-Posten
"Tobias Lindholm sørger for, at man ikke går uberørt fra filmen. Og det er et godt sted at begynde, hvis man vil have folk til at engagere sig, hvad enten det er privat eller politisk."

Information
"Jeg har faktisk svært ved at forestille mig, at nogen film gør præcist det, som det tonstunge talent Lindholm har gjort med sin tålmodigt dirrende og rørende realisme."

Ekstra Bladet
"Stærkt overbevisende Pilou Asbæk og Søren Malling gør det begge fremragende og stærkt overbevisende i de to dominerende roller, så selv om der ikke er den store ydre spænding i fortællingen ( bortset fra overlevelsesspørgsmålet), er den mættet med indre dramatik."

B.T.
"Det er ikke overskridelsen af grænsen mellem fiktion og dokumentar, der gør hans film til en stærk oplevelse, men hans evne til at fortælle en god historie, med levende mennesker, ægte følelelser og umenneskeligt svære beslutninger."

Cinemazone
"...et internationalt drama fortalt med de mindste mulige armbevægelser båret af historiens fortættede dramatik og de medvirkendes høje niveau."

Brugere

21/02-13Godt Drama - Ujævn Spænding
I 2010 brød Tobias Lindholm ud med "R" som var en konstant fængende og mørk, dansk fængselsfilm. Nu forsøger han sig igen med et aktuelt emne: Nemlig kapringer af fragtskibe. Vi følger hovedsageligt to personer: Nemlig skibskokken Mikkel (Asbæk) og redderi-direktøren Peter (Malling) som desperat forsøger at få sin besætning hjem. Alt imens forsøger piraternes tolk at mægle med begge parter.

Kapringen er først og fremmest en rigtig flot og dokumentarisk produktion. Lindholm har virkelig sigtet efter at gøre historien virkelig i for begge hovedpersoners historie og i en del sekvenser sidder man faktisk og bliver genuint grebet af situationen. Dette gør sig især gældende hos Søren Mallings figur, hvor han konstant er ved at miste taget om den skrøbelige situation og man forstår hans frus...

12/02-13Utrolig ringe og amatøragtigt.
Kapringen kommer på ingen måde under huden på tilskueren, i det den er så ringe skrevet på manuskriptplan.

Ingen lag bliver der påført for, at vinde vores medfølelse. Ingen dramaturgisk udvikling. Kun gentagelse, på gentagelse, på gentagelse. Søren Malling er så elendig og utroværdig, at man er fuldstændig ligeglad med hans karakter.

Anmelderne må have været stangstive eller skæve i deres bedømmelser

15/10-12For meget realisme, for lidt drama
Stortalentet Tobias Lindholm bragede i 2010 igennem med sit arbejde som forfatter-instruktør på "R" og forfatter på "Submarino". Her er han tilbage som både forfatter og instruktør med endnu et projekt, der ubetinget går efter realisme i historien om et dansk skib, der bliver kapret af somaliske pirater. Om bord på skibet følger vi den sympatiske kok, som vil hjem til kone og barn, mens hovedpersonen hjemme i Danmark er rederiets direktør, som mod alle råd insisterer på selv at forhandle med piraterne.

"Kapringen" spiller dermed på kontrasten mellem den forfærdelige uvished og usikkerhed på skibet - og så det underlige spil om penge, hvor det faktisk ikke er muligt for rederiet at købe besætningen fri hurtigt, fordi piraterne bare stiller større krav, hvis man kommer dem i møde.

D...

03/10-12Bingo
Konsistent. Godt lavet. En supergod film.

20/09-12Stærk film!
Realisme er nøgleordet i Tobias Lindholms "Kapringen", der er blottet for unødig dramatik og effektjageri.

Det er ikke svært at forestille sig en mere Hollywoodagtig håndtering af den dramatiske historie om det danske fragtskib MV Rozen, der bliver kapret af somaliske pirater i det Indiske Ocean.

Tobias Lindholm har imidlertid sat en anden kurs for sin film. Med stor præcision styrer han os uden om det oplagte, det velkendte og det fortærskede.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/kapringen/306

20/09-12..."Gabningen"...
...tja, jeg synes sgu, at den var ret kedelig - blev aldrig rigtigt grebet af den. En noget tom oplevelse, der for mit vedkommende ikke for alvor rykkede sig ud af stedet.

Ja, en intens situation og virkelighedstro i sin skildring - men det gør desværre ikke 'Kapringen' til en videre medrivende filmoplevelse. Øv... Kan sgu ikke følge de der 5-stjernede anmeldelser...?!?

Fakta

Medvirkende
Mikkel Hartmann Pilou Asbæk
Peter C. Ludvigsen Søren Malling
Lars Vestergaard Dar Salim
Jan Sørensen Roland Møller
Connor Julian Gary Skjoldmose Porter
Omar Abdikahin Asgar
Maria Hartmann Amalie Alstrup
Kamilla Hartmann Amalie Vulff Andersen
Anette Ludvigsen Linda Laursen
Kaptajn Keith Pearson
Bag kameraet
Instruktion Tobias Lindholm
Produktion Rene Ezra, Tomas Radoor
Manuskript Tobias Lindholm
Fotografi Magnus Nordenhof Jønck
Klip Adam Nielsen
Scenografi Thomas Greve
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Nøgleord Kapring, Pirat
Premieredatoer
Biograf 20.09.2012
Dvd 19.02.2012
Øvrige oplysninger
Alternativ titel A Hijacking
Land Danmark
Produktionsår 2012
Spilletid 120 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Nordisk Film
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...


R
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Oldboys
2009
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Vagn
2009
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Togkapring
1974
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Fortidens Skygge
2011
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk