Pearl Harbor

Rafe og Danny er barndomsvenner og indskrevet ved flyvevåbnet. Rafe er kæreste med sygeplejersken Evelyn, men forlader hende for at flyve bombetogter i England. Da Rafe bliver skudt ned, og antages at være død, bliver Evelyn og Danny, der begge er udstationeret på Pearl Harbour, gode venner. Siden indleder de et forhold. Da Rafe pludselig dukker op får de tre venner en del at tale om. Men så bliver Pearl Harbour angrebet af japanerne. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama, Krigsfilm
Instruktør Michael Bay
Medvirkende Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsale, Cuba Gooding Jr.
Spilletid 180 min.
Biopremiere 29.06.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ben Affleck

Benjamin Geza Affleck instruerede i 1993 kortfilmen 'I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meathook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney'. Fire år senere vandt han sammen med kammeraten Matt Damon en Oscar for manuskriptet til 'Good Will Hunting'. Det illustrerer udviklingen i Afflecks karriere fra talentfuld nobody til en af Holllywo...

Anmeldere

Politiken
"Men desværre er der ingen levende mennesker, ingen bevægende skæbner i 'Pearl Harbor'. Som instruktør får Michael Bay aldrig føling med sine hovedpersoner, og hvor den ømtålelige udvikling i forholdet mellem Rafe, Danny og Evelyn burde være indfanget som sårbar inderlighed - tænk måske på 'Den engelske patient' - er der kun et skudsikkert alibi tilbage."

Berlingske
"'Pearl Harbor' er en meget lang film med et imponerende dramatisk højdepunkt anbragt midt i en masse spildtid."

Jyllands-Posten
"Den lever ikke op til noget som helt og slet ikke til sine forgængere, men den er momentvis spektakulær, momentvis spændende, momentvis - men sjældent - bevægende."

Information
"Pearl Harbor leverer et uinspireret opkog af tidligere hits, og hænger man sig hverken i historie eller karakterer, kan man måske bruge tre popcorn-timer på det."

Ekstra Bladet
"Men sagt rent ud: Hvad enten du er vild med 'Titanic' eller ej, så er Pearl Harbor ringere, hvilket ikke mindst skyldes den elendige love story, som med rædsomt skurrende replikker er løst strikket sammen for at udfylde de store huller mellem fyrværkeri og flydrama, så filmen kan vare nøjagtig tre timer - det samme som japanernes angreb."

B.T.
"Helt i orden, at vi skal have en times opvarmning til det store søslag, hvor vi får præsenteret hovedpersonerne og delt de emotionelle kort ud, men efter slaget i Stillehavet begynder Bay af bruge løs af resten af de 145 mio. dollar store budget uden at fastholde sit publikum."

FilmReactor
"Der er altså meget mainstream i filmen, men pointen er at den svulmende konstruktion fungerer godt og imponerer med sin brede palet af effekter, ikke mindst de computergenererede."

Cinemazone
"Man bliver på intet tidspunkt grebet af noget som helst, og al form for spænding, nerve, intensitet og atmosfære udebliver."

Brugere

09/12-08Åhnej.
Genså lige dette makværk hos en ven, det skulle jeg aldrig have gjort. Er nødt til at betegne Pearl Harbor som en af mine absolutte hadefilm. Magen til en ideforladt, stereotyp og kvalmende omgang følelsesporno skal man lede længe efter. Det bliver ikke meget værre.

29/12-07seværdig

07/11-07A(ss)fleck
Hvis du ikke kan blive instruktør kam du altid blive filmkritiker, eller overtale nogle stive producer i hollywood til at give dig et budget på en milliard og lave en historisk ukorrekt film med patrioter, kærlighed og flere patrioter!

En udbrændt stjerne ville man nok sige om Bay hvis han ikke året efter havde hittet med et brag af en actionfilm Bad Boys 2 der havde alt hvad en film inden for genren behøver. Fede guns, seje biler, babes og en masser af bad guys der bare venter på at blive skudt i kredsløb.

Det eneste positive jeg har til overs for filmen er dens billede/lyd side der er i topklasse (specielt angrebet på Pearl Harbor der kostede 88 million kr. at genskabe).

Hold dig til at lave at "bad boys (ikke bogstavelig talt)" action, ikke pretty boys i flyve maskiner der h...

24/08-07Poppet Krigsfilm
Meeget meget smuk og rørende krigsfilm. på nogen kanter en af de bedste krigsfilm nogensinde, hvor imod at filmen så begynder at blive for useriøst pop agtigt. den snævrer sig lige hjem med et flot 5-tal.

21/06-07Flot Film Men.. 1
Flot film men.... Pearl Harbor leverer et uinspireret opkog af tidligere hits, og hænger man sig hverken i historie eller karakterer, kan man måske bruge tre popcorn-timer på det.

01/03-07Mand møder pige, pige møder anden mand...
Jerry Bruckheimer har et ganske særligt talent: Enten laver han enormt underholdende film, eller også laver han ganske uudholdeligt dårlige film. Og Pearl Harbor hører til den sidste gruppe.

Filmen er fuldstændig ligegyldig, enormt dårlig, og uden nogen form for talent. I en krigsfilm skal man kunne føle med karaktererne, men i denne film er det nærmest omvendt. Ben Affleck har aldrig imponeret mig før, og det gør han bestemt heller ikke her! Kate Beckinsale leverer en kvalmende dårlig præstation, og jeg tvivler på, om jeg nogensinde kommer til at kunne tage hende seriøst igen. Josh Hartnett leverer heller ikke ligefrem en Oscar-
præstation, men er det tætteste filmen kommer på kvalitet, fra skuespillersiden.

Filmen er alt, alt for pladderromantisk, så meget, at det er til at bræ...

09/01-07enten hader man den, eller elsker den.
jeg synes filmen er rigtig god og rørende. jeg plejer ikke at se sådan nogle film men den her er rigtig god.

11/12-06Udvandet effektcirkus
Michael er virkelig én af Hollywoods mest ferme actioninstruktører for tiden, og mange af hans film fremstår da også som gennemført godt håndværk. The Rock, Armageddon, ConAir er film som alle slår på stortromme, og rent faktisk formår at underholde.

Problemet opstår når en actioninstruktør får fat i et manus som tager udgangspunkt i en autentisk historisk begivenden. - Endda en større én af slagsen.

Bay har taget fat om det japanske angreb på Pearl Harbor, lavet det om til et ublodigt overgearet effektcirkus, og flettet det sammen med en et ordinært romantisk trekantsdrama, som er set 1 mio. gange før - Hov, sagde jeg 'flettet sammen'? Det var en fejl, for reelt er det to vidt forskellige historie, som slet ikke har nogen som helst indbyrdes relation.

Michael Bay har ikke blot ...

18/04-06Fantastisk!!!
Anonym
Den er genial fundet på! Den er SÅ realistisk, romantisk og voldsom, men på den gode måde!
Det er min yndlingsfilm og jeg elsker alt ved den... Hvem kan undgå at elske den?! Den er jo fantastisk!
SH og AH styrer verden!
ROCK ON!

18/04-06Pearl HarboR . jeg elsker det film.<3
Anonym
det er det mest utrolige og mest elskelig film jeg nogensinde har set!!! . græder hver gang jeg ser den! .Fakta

Medvirkende
Rafe McCawley Ben Affleck
Danny Walker Josh Hartnett
Evelyn Stewart Kate Beckinsale
Dorie Miller Cuba Gooding Jr.
Earl Sistern Tom Sizemore
Franklin D. Roosevelt Jon Voight
Admiral Kimmel Colm Feore
Gen. James H. Doolittle Alec Baldwin
Jack the boxer Andrew Bryniarski
Capt. Thurman Dan Aykroyd
Minoru Genda Cary-Hiroyuki Tagawa
Bag kameraet
Instruktion Michael Bay
Produktion Michael Bay, Jerry Bruckheimer
Manuskript Randall Wallace, Dick Clement, Ian La Frenais
Fotografi John Schwartzman
Klip Mark Goldblatt, Chris Lebenzon, Roger Barton, Steven Rosenblum
Scenografi Nigel Phelps
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Drama, Krigsfilm
Undergenre Periodefilm, Romance
Nøgleord Pearl Harbor, Trekantsdrama
Premieredatoer
Biograf 29.06.2001
Dvd 05.12.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 180 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 286.038
Selskab Touchstone Pictures, Jerry Bruckheimer Films
Biodistributør Buena Vista

Se også...