On the Road

I 1947 stævner forfatterspiren Sal Paradise ud på en odyssé over det amerikanske kontinent. Han tomler fra New York til Denver, hvor han mødes med den karismatiske rebel Dean Moriarty. Dean har gang i flere kvinder på samme tid og er heller ikke bleg for at inddrage Sal i erotikken. På den videre fart mod Mexico suger Sal til sig af jazz, sex og stoffer, men det grænseløse liv har omkostninger. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Adventure, Drama
Instruktør Walter Salles
Medvirkende Garrett Hedlund, Sam Riley, Kristen Stewart, Amy Adams
Spilletid 137 min.
Biopremiere 04.10.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...forsøget på filmatisering når ikke i mål, selv om det med sine forelskede landskabspanoreringer »o'er the land of the free and the home of the brave« helt bogstaveligt er - på vej."

Berlingske
"...er med sine rablende passager og næsten plotløse struktur en svær bog at filmatisere, men Walter Salles har forstået, at bogen først og fremmest indkapslede en tidsånd og en generation, som han fanger fint i flugten."

Jyllands-Posten
"Man fornemmer ingen nødvendighed i historien eller bare den mindste interesse for personernes hæmningsløse adfærd. De bliver ligegyldige og slipper deres tag i tilskueren."

Information
"...man havde håbet, at On the Road på sine 137 minutter kunne komme mere i dybden med nogle af de spændende emner, den slår an."

Ekstra Bladet
"...har man den mindste interesse i stoffet, vil man med garanti være glimrende underholdt undervejs af det stjernespækkede hold. Især Sam Riley ( Kerouac) og Viggo Mortensen som en skøn William Burroughs rager op."

Cinemazone
"Man havde måske ret, når man tidligere har forkastet filmatiseringsforsøg med, at Kerouacs nøgleroman var umulig at filmatisere, men omvendt er Salles og Riveras forsøg på den baggrund absolut hæderligt og med små øjeblikke af egen vildskab og charme."

Brugere

13/11-12Frihedsfølelsen: The Movie
"Alt i alt er 'On The Road' en fængslende skildring af 1950'ernes beatgenerations skødesløse livsførelse. Det er en alsidig film som er dybt fascinerende og utrolig professionelt udført. Den interessante fortælling er ledsaget af smukke billeder og et stemningsskabende soundtrack, som fuldender rejsen tilbage til en tid hvor begrebet "ungdomsoprør" endnu ikke var opfundet... Har du derudover ikke noget imod film der har indholdsmæssige lange scener så vil dette sikkert være et mesterværk allerede efter den første halve time."

Læs Filmanmeldelsen:
http://filmfax-filmanmelderen.b...0/on-road.html

22/10-12Solidt generationsportræt mangler lidt beat
Jack Kerouacs beat-hovedværk hører til blandt det eksklusive selskab af store romaner, som er blevet kaldt umulige at filmatisere. Denne første filmversion af "On the Road" har da også en lang forhistorie: Francis Ford Coppola købte filmrettighederne i 1979 og forsøgte selv at skrive et manuskript, men endte med at opgive. Siden er mindst to andre filmprojekter blevet droppet, før Coppola fik koblet brasilianske Walter Salles på - efter at have set Salles' stærke filmatisering af Che Guevaras "Motorcykeldagbog".

"On the Road" er Kerouacs slet skjulte semi-selvbiografi om årene op til 1950, hvor han skifter mellem bohemeliv i New Yorks intellektuelle miljøer og lange road trips på tværs af USA. Det er vel om noget den roman, som har skabt den romantiske drøm om at køre fra den ene amer...

Fakta

Medvirkende
Dean Moriarty Garrett Hedlund
Sal Paradise Sam Riley
Marylou Kristen Stewart
Jane Amy Adams
Carlo Marx Tom Sturridge
Ed Dunkel Danny Morgan
Terry Alice Braga
Ma Paradise Marie-Ginette Guay
Camille Kirsten Dunst
Old Bull Lee Viggo Mortensen
Galatea Dunkel Elisabeth Moss
Walter Terrence Howard
Bag kameraet
Instruktion Walter Salles
Produktion Charles Gillibert, Nathanaël Karmitz, Rebecca Yeldham
Manuskript Jose Rivera
Forlæg Jack Kerouac
Fotografi Eric Gautier
Klip François Gédigier
Scenografi Carlos Conti
Musik Gustavo Santaolalla
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama
Undergenre Road movie
Nøgleord Baseret på roman, Forfatter
Premieredatoer
Biograf 04.10.2012
Dvd 26.02.2013
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 137 min.
Trailer Eksternt site
Selskab MK2 Productions, Videofilmes, Nomadic Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...