Chernobyl Diaries

Seks unge turister i Kiev tager på en smuttur til spøgelsesbyen Pripjat, der blev evakueret, efter at ulykken på Tjernobyl-kraftværket i 1986 sendte en radioaktiv sky hen over byen. Rejseføreren lover, at det er helt uskadeligt at besøge ruinerne, når blot de forlader byen hurtigt igen. Men da de vil køre tilbage, nægter bilen at starte, og som natten falder på, aner turisterne, at de ikke er alene ... © Scope

Produktionsår 2012
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Bradley Parker
Medvirkende Jesse McCartney, Devin Kelley, Jonathan Sadowski, Olivia Taylor Dudley
Spilletid 90 min.
Biopremiere 20.09.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Heldigvis undgår Oren Pelis manuskript og Bard Parkers instruktion de værste af de sædvanlige kyske klicheer i amerikanske ungdomsgysere, hvor det lige så meget som nysgerrighed i almindelighed er den seksuelle nysgerrighed, der bliver straffet med kastration af livsmuligheder."

Berlingske
"Desværre begynder både fortælling og spændingskurve at falde fra hinanden i takt med, at de seks bliver til fem og så videre."

Information
"...er ganske creepy med lyde, skygger og den på én gang triste og uhyggelige by som eneste, men også effektive virkemidler. Siden går det galt, som det gerne gør i den slags film, når underspillet gru afløses af noget mere håndgribeligt og mindre skræmmende."

Ekstra Bladet
"Den debuterende instruktør Brad Perker og den danske fotografveteran Morten Søborg får indledningsvis opbygget en ganske god, fortættet stemning, men mister snart det hele på gulvet igen i endnu en massakre i slowmotion - denne gang tilsat radioaktive dræbere, hvis eneste spændingsmoment er rækkefølgen på dødsfaldene."

B.T.
"Gyser-teknikken er den traditionelle, vi kender fra ' Fredag d. 13.' og ' Maskernes nat': stille, stille, stille.. stille.. og så BØØØØH. Og det chok fungerer såmænd fint nok både første, anden og måske også tredje gang. Men alt for hurtigt bliver man immun overfor den slags klicheer."

Cinemazone
"Chernobyl Diaries er i længden skræmmende søvndyssende."

Brugere

11/11-12Zombier er "So Last Year!"
"'Chernobyl Diaries' er sløseri af film og penge, og går direkte ind i filmhistoriens lange række af ligegyldige gysere. Derudover har filmen ødelagt det fiktive i gysere om zombier, så man ikke vil kunne undgå at forlade biografen mens man siger "Zombier er so last year!".

Læs Filmanmeldelsen:
http://filmfax-filmanmelder.blo...l-diaries.html

Fakta

Medvirkende
Chris Jesse McCartney
Amanda Devin Kelley
Paul Jonathan Sadowski
Natalie Olivia Taylor Dudley
Zoe Ingrid Bolsø Berdal
Michael Nathan Phillips
Uri Dmitrij Diatjenko
Grotzky Kristof Konrad
Goldshmidt Alex Feldman
Bag kameraet
Instruktion Bradley Parker
Produktion Oren Peli, Brian Witten
Manuskript Oren Peli, Carey Van Dyke, Shane Van Dyke
Fotografi Morten Søborg
Klip Stan Salfas
Scenografi Aleksandar Denic
Musik Diego Stocco
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Nøgleord Spøgelsesby
Premieredatoer
Biograf 20.09.2012
Dvd 23.10.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab FilmNation Entertainment
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...