De eventyrlige vogtere (Rise of the Guardians)

Julemanden, Påskeharen, Tandfeen, Ole Lukøje og Jack Frost udgør tilsammen De Eventyrlige Vogtere. Deres mission er at beskytte alle børns drømme og håb. Men deres eksistens trues, da en ondsindet bøhmand, Mørke, iværksatter et modangreb. Hans mareridtshær vil plante frygten i alverdens unge sind, så børnene mister troen på de legendariske eventyrfigurer - og det må selvfølgelig ikke ske. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør Peter Ramsey
Medvirkende Lars Bom, Vicky Berlin, Henrik Jandorf, Lars Ranthe
Spilletid 97 min.
Biopremiere 22.11.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lars Bom

Lars Bom har en jordnær machoudstråling, men samtidig også stor følsomhed og dybde i de rette roller. Han fik sit folkelige gennembrud i rollen Christian Torp, der var 'Strisser på Samsø' i TV-2’s poæulære krimiserie fra 1997-1998. I en årrække forinden var han med til at give liv til den store gule hovedperson i DR’s 'Bamses Billedbog' (1992-97)...

Anmeldere

Politiken
"Kampen mod Mørkemanden synes tabt, meeen nu er det her jo en jule-film... Med flashback til Jacks tragiske oprindelse er det hele nok gribende - men ikke nemt og slet ikke rundt og hjertevarmt."

Berlingske
"Selv om figurerne er lige lovlig computerglatte at se på, og bombardementet af hæsblæsende kaneture og galopperende drømmefigurer til tider bliver lige vel heftigt, formår instruktør Peter Ramsay at afbalancere det med en række nærmest poetiske og rørende scener om Jack Frosts søgen efter sin identitet."

Jyllands-Posten
"Der er således mange fine visuelle ideer på spil i Peter Ramseys spillefilmdebut, men under den fejende flotte overflade, er der ikke så meget at hente."

Information
"Et af filmens temaer er at finde sin identitet, men hverken plot eller præmis giver mening i De eventyrlige vogtere."

Ekstra Bladet
"Instruktøren Peter Ramsay mangler simpelt hen et samlende overblik over sin fortælling, og fortaber sig ofte i detaljer og 3D-effekter. Lidt synd, da man skulle mene, at der var potentiale til lidt mere ægte julemagi i de farverige arketyper fra den kollektive fantasi."

B.T.
"I sidste ende er det ikke så meget en hyldest til den uskyldige fantasi som til den lukrative fantasy-genre, men ungerne vil ikke kede sig. Medbragte bedsteforældre kan tage en søsygepille."

Brugere

24/05-13

06/04-13Tempofyldt eventyr holder barnetroen ved lige
Der er fart over feltet, når Jack Frost aka Snemand Frost, Påskeharen, Julemanden og de andre drømmeskabninger farer afsted i animationseventyret De eventyrlige vogtere.

Her bankes tematikker som barnetro, drømme og håb venligt igennem af det sprudlende cast, der også tæller Tandfeen og Sand aka Ole Lukøje.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...roen-ved-lige/

20/11-12Vogtere i Verdensklasse!
"Gensynet med de eventyrlige figurer er intet mindre end solid underholdning der udspiller sig på en utroligt fiktiv, herlig og forfriskende fortælling. 'De Eventyrlige Vogtere' er en af årets allerbedste og originale animationsfilm for alle aldre. Fem stjerner til denne fiktive fortolkning!"

Læs hele Filmanmeldelsen og andet fakta:
http://filmfax-filmanmelderen.b...e-vogtere.html

Fakta

Medvirkende
Påskeharen Lars Bom
Tandfeen Vicky Berlin
Nord Henrik Jandorf
Mørke Lars Ranthe
Jack Frost Julian Kellerman
Jamie Connor Rhodes Nørgaard
Bag kameraet
Instruktion Peter Ramsey
Produktion Nancy Bernstein, Christina Steinberg
Manuskript David Lindsay-Abaire
Forlæg William Joyce
Scenografi Patrick Hanenberger
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Undergenre Animation, Julefilm
Nøgleord Eventyr, Julemanden
Premieredatoer
Biograf 22.11.2012
Dvd 02.04.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2012
Spilletid 97 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab DreamWorks Animation
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...