Taken 2

Det er nu et år siden, at den tidligere CIA-specialagent Bryan Mills uddelte bøllebank til de beskidte albanske alfonser, der havde kidnappet hans teenagedatter, Kim. Det har efterkommerne til de døde albanere selvfølgelig hverken glemt eller tilgivet. Så da Bryan tager på ferie til Istanbul med Kim og sin eks-kone, Lenore, bydes den lille familie velkommen af hævntørstige gangstere. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action, Thriller
Instruktør Olivier Megaton
Medvirkende Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Leland Orser
Spilletid 91 min.
Biopremiere 04.10.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Liam Neeson

Høj og stolt som en træstamme, med en stemme som fugtig mos og et par dybe skovsøer som øjne. Nordireren William John Neeson blev et af 1990'ernes bløde sexsymboler i Hollywood med roller i naturdramaet 'Nell' (1994) og højlandsfilmen 'Rob Roy' (1995). Han var nu heller ikke tosset i Sam Raimis afsindige tegneserietornado 'Darkman' (1990), der ga...

Anmeldere

Politiken
"Biljagten i Istanbul slår dén ved Seinen, men muslimske forbrydere er fortsat så primitive og undværlige som i 50' erne. Genbrug er godt - det meste af ' Taken 2' kan indgå i en udvidet ' Innoncence of Muslims'."

Berlingske
"Ingen i filmen siger nogensinde mere, end der kan være i en tegneserieboble. Liam Neeson spiller agenten, der rammer plet med hvert eneste skud, mens hans modstandere fyrer ti gange så mange skud af uden overhovedet at ramme."

Jyllands-Posten
"Den korte spilletid og en handling næsten i realtid til trods er det skiftevis for vildt usandsynligt, forudsigeligt og tilbagelænet til at være rigtig spændende, og for kynisk og overblodigt til at være rigtig underholdende."

Ekstra Bladet
"...er det ultratynde plot i denne omgang rutinevold, der på den rent håndværksmæssige side er skruet kompetent nok sammen, men er så forudsigelig og åndsforladt, at det eneste, der for alvor bliver taget som gidsel her, er publikums dyrebare tid."

B.T.
"Historiens bagmænd holder sig da også så tæt til formlen som muligt i 2' eren og går man med på præmissen, er der da klart action på drengen. Der er jo ikke den kampsport, Bryan Mills ikke mestrer, eller nogen ende på hans mange ressourcer af trick og våben."

Cinemazone
"...er ikke stor kunst, og denne anmelder havde foretrukket, at den havde meldt sit genretilhørsforhold ærligt ud og gået regulært amok i vold."

Brugere

08/03-13
Anonym

19/02-13Liam Neeson på fortumlet actiontogt
Liam Neeson skal igen jagte og nakke skurke, der er på nakken af ham og hans familie. 'Taken 2' er således leveringsdygtig i både hårdslående nævekampe, skarpladte nedskydninger og ulogiske plottråde.

Jep, tempofyldt action-underholdning, der desværre mister lidt af sin ellers eksplosive potens undervejs.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...et-actiontogt/

23/10-12Flere Håndmader med Neeson!
"Har du set etteren, er der sådan set ikke meget at komme efter i denne toer, for så har du set det hele. 'Taken 2' er jo bare en gentagelse af etteren, altså hvis vi ser bort fra historien... Men jeg mener ikke at actionsekvenserne ikke er dygtigt iscenesat, for det er det, og det ser faktisk godt ud når en mand har nogle aldrig før sete måder at slå folk ihjel på, mens han samtidigt vrisser replikker som fungere. [,,,] en okay omgang for os der gerne vil skyde lidt mere med Neeson!

Læs Filmanmeldelsen og andet Fakta:
http://filmfax-filmanmelderen.b...0/taken-2.html

18/10-12Selvtægt på overraskende velfungerende repeat
For fire år siden scorede kredsen af actionfilmmagere omkring Luc Besson ét af deres største hit med "Taken" - en brutal selvtægtsfilm om en tidligere CIA-agent, der kæmpede sig dybt ned i Paris' underverden for at finde sin datter og hendes veninde, efter de var blevet bortført til prostitution af den albanske mafia. I denne fortsættelse tager helten sin datter og ekskone med på ferie i Istanbul. Men ingen af dem har forudset, at den albanske klan planlægger at tage hævn for de mange familiemedlemmer, som helten fik nedlagt i den første film.

Det er en interessant variation over selvtægtsgenren, at det er heltens egen voldelige opførsel i den første film, som nu er årsag til, at hans familie igen kommer i fare. Og der er faktisk overraskende mange ting, der fungerer godt i "Taken 2",...

05/10-12Taken 2 skuffer
Vi har ikke holdt os tilbage med at rose den første "Taken" her på navlefnuller. En yderst vellykket actionfilm, der ganske vist byder på flere usandsynligheder, men som rent faktisk også er spændende. Noget af en sjældenhed for en actionfilm, der oftest blot er spektakulær at se på uden følelsen af egentlig fare.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/taken-2/307

Fakta

Medvirkende
Bryan Mills Liam Neeson
Kim Maggie Grace
Lenore Famke Janssen
Sam Leland Orser
Casey Jon Gries
Bernie D. B. Sweeney
Jamie Luke Grimes
Murad Rade Serbedzija
Kommissær Durmaz Kevork Malikyan
Suko Alain Figlarz
Bag kameraet
Instruktion Olivier Megaton
Produktion Luc Besson
Manuskript Luc Besson, Robert Mark Kamen
Fotografi Romain Lacourbas
Klip Camille Delamarre, Vincent Tabaillon
Scenografi Sébastien Inizan
Musik Nathaniel Mechaly
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Nøgleord Hævn, Kidnapning, Sequel
Relaterede film Taken, Taken 3
Premieredatoer
Biograf 04.10.2012
Dvd 22.01.2013
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 91 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Europa Corp.
Biodistributør Scanbox

Se også...