Elles

Damebladsjournalisten Anne er spændt hårdt for. På hjemmefronten har hun nok at se til med sine to teenagesønner, der er afhængige af hneholdsvis hash og computerspil. På jobbet kæmper hun for at nå deadlinen på den artikel, hun skal skrive om prostitution blandt universitetselever. Gennem sine interviews med de studerende piger får hun vendt op og ned på sine holdninger til sex, penge og familie. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama
Instruktør Malgorzata Szumowska
Medvirkende Juliette Binoche, Anaïs Demoustier, Joanna Kulig, Louis-Do de Lencquesaing
Spilletid 99 min.
Biopremiere 25.10.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det ender lidt i typisk finere fransk filmmondænitet med coq au riesling. Men det er ikke parforholdet, men seksualiteten, der er det interessante her. Denne banale gåde og evigt tikkende bombe midt i vores mere eller mindre velordnede liv."

Berlingske
"Jeg får lyst til spontant at råbe et »hurra« for den manglende tilstedeværelse af løftede pegefingre. Og for modet til meget konsekvent at opsøge nuancerne.."

Jyllands-Posten
"Der gås ikke rigtig til biddet, og derfor ender "Elles" med pænt at polere indtrykket af, at pæne piger ikke for alvor lider overlast ved at prostituere sig."

Information
"...vil gerne ændre vores stereotype opfattelse af den prostituerede, men filmen ender med at erstatte en stereotyp med en anden og mere konservativ opfattelse af kvinders seksuelle frigørelse eller mangel på samme."

Ekstra Bladet
"Det er en lille film, der fokuserer intenst på den kvindelige seksualitet eller mangel på samme - og det i et modigt kompromisløst filmsprog."

B.T.
"Måske var emnet egnet til en tv-dokumentar eller et dameblad, men som et pikant filmisk drama om kvindelig seksualitet er det en tør affære."

Cinemazone
"...uanset hvor lækkert, det hele drejes og vendes, så ændrer det ikke ved den noget stive og ærlig talt gammeldags optik på køn og seksualitet, som ligger til grund for filmen."

Brugere

30/11-12Prostitution i flere versioner
Parisisk drama, der er blevet hypet for at give et kontroversielt billede af prostitution og prostituerede. Hovedpersonen er en journalist fra magasinet Elle, der arbejder på en artikel om escortpiger. Til artiklen laver hun længere interview med to unge kvinder - en polak og en franskmand - og de udfordrer hovedpersonens fordomme og får hende til overveje sin egen rolle som hustru og mor.

"Elles" er faktisk startet som et dansk projekt af Zentropa-produceren Marianne Slot, som fik sat journalisten Tine Byrckel i gang med manuskriptet. Byrckel blev senere koblet sammen med polske Malgoska Szumowska, der også har instrueret filmen, og via Zentropas klassiske kludetæppe-finansiering er den endt som en fransk-polsk-tysk co-produktion.

Kernen i "Elles" er samtalerne mellem den midaldre...

Fakta

Medvirkende
Anne Juliette Binoche
Charlotte Anaïs Demoustier
Alicja Joanna Kulig
Patrick Louis-Do de Lencquesaing
Annes mor Krystyna Janda
Annes far Jean-Marie Binoche
Saïd Ali Marhyar
Florent François Civil
Stéphane Pablo Beugnet
Sadistisk kunde Andrzej Chyra
Bag kameraet
Instruktion Malgorzata Szumowska
Produktion Marianne Slot
Manuskript Tine Byrckel, Malgorzata Szumowska
Fotografi Michal Englert
Klip Jacek Drosio, Françoise Tourmen
Scenografi Pauline Bourdon
Musik Pawel Mykietyn
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Journalist, Prostitution
Premieredatoer
Biograf 25.10.2012
Dvd 04.06.2013
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Tyskland, Polen
Sprog Fransk
Produktionsår 2011
Spilletid 99 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Slot Machine
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...