Hitchcock

Den velansete instruktør Alfred Hitchcock chokerer filmindustrien, da han i 1960 vælger at følge succesen 'Menneskejagt' op med en sort-hvid filmatisering af den underlødige gyserroman 'Psycho'. I trods belåner Hitchcock sit hus for at finansiere filmen selv. Imens kæmper hans hårdt prøvede kone og assistent, Alma Reville, for at overvinde sin skepsis og støtte det tvivlsomme projekt. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama, Komedie
Instruktør Sacha Gervasi
Medvirkende Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson, Toni Collette
Spilletid 98 min.
Biopremiere 21.02.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anthony Hopkins

Før han blev et hit som smaskende kannibal i 'Ondskabens øjne' (1990), var Philip Anthony Hopkins skuespiller på det britiske nationalteater og svirebror i stor stil. Nu er han tørlagt, ridder og den mest respekterede walisiske filmstjerne siden Richard Burton. Blandt hans andre stjernestunder er den humanistiske læge i David Lynchs 'Elefantmande...

Anmeldere

Politiken
"Filmen savner en anelse mere excentricitet i sit udtryk. Hvad man til gengæld får, er en veludført og ikke mindst velspillet biopic i den hæderkronede britiske tradition med solide amerikanske dollar i ryggen."

Berlingske
"Skuespillerne er det væsentlige aktiv i »Hitchcock«. Men når det kommer til indholdet og udbyttet af filmen, sætter instruktøren Sacha Gervasi sig mellem to stole, så hverken filmnørderne eller de mere lejlighedsvise gyserfilmfans vil blive helt tilfredse."

Jyllands-Posten
"Hitchcock rammes bedst med sine levemenneskemanerer med foie gras fra Fauchon og alt for meget alkohol, men Gervasi formår ikke at sætte ord og billeder på den delikate skyldproblematik, der gennemsyrer Hitchcock-figuren, og løsningen med at lade Ed Gein være billedet på hans problemer er decideret klodset."

Information
"...har en humoristisk undertone og mestendels er loyal mod sin hovedperson, men som også vil alt for meget på én gang."

Ekstra Bladet
"Det er bestemt ikke en dårlig film, slet ikke. Den er bare heller ikke lige så god, som materialet ( og nok også forventningerne) lægger op til."

B.T.
"I det hele taget er det, vi får, godt. Men et dybere spadestik og en lille hitchcocksk overraskelse havde gjort det endnu bedre."

Ekko
"Sacha Gervasi har skabt et lidt gammeldags, men også meget troværdigt kammerspil, hvor hovedvægten er lagt på Hitchcocks efterhånden noget rutineprægede ægteskab med Alma Reville."

Brugere

26/01-17Kedelig.
Desværre lever filmen om Hitchcock slet ikke op til mesteren selv i kvalitet.

Måske var der ikke det helt store drama i hans eget liv, men så havde han i det mindste fortjent en historie om begyndelsen - og hvad der gjorde ham til det store ikon.

Her virker det mere som et kedeligt resume af en lille periode af hans fortælling, omkring tilblivelsen af en af hans største film - men slet ikke nok når man vælger at sætte hans navn på titlen.

På en måde understreger den det faktum at Hitchcock aldrig modtog en Oscar for nogle af sine film - på trods af at han regnes som en af de største filmmagere, nogen sinde.

Hopkins og Mirren gør alt hvad man forventer - men selv de kan ikke udrette mirakler overfor en lidt blodfattig idé.

Besyndeligt at man sætter en uprøvet instruktør til...

06/07-13

17/03-13I mesterens skygge
Som med Spielbergs Lincoln-film er titlen lidt misvisende. "Hitchcock" har godt nok Alfred Hitchcock som hovedperson, men det er ikke nogen decideret portrætfilm. Handlingen drejer sig i stedet om, hvordan mesterinstruktøren fik lavet "Psycho", samt om den ægteskabelige krise, han samtidig var ude i.

I slutningen af 50'erne var Hitchcock et stort og veletableret navn med mange succeser bag sig. Derfor var det noget af et chok for Hollywood-folket, at han kastede sig ud i at lave en gyser med elementer af incest og transvestisme, endda inspireret af en grufuld virkelig mordsag. Han endte med at måtte pantsætte sit hus for at få finansieret "Psycho", og hans monomaniske opførsel var altså lige ved at drive hans kone, manuskriptforfatteren Alma Reville, fra ham.

Det er en interessant ...

21/02-13En mesters møde med mord, tvivl og modstand
Selvom det forbliver ved overfladiske dyk ned i mesterinstruktøren Alfred Hitchcocks skyggesider og det ubrydelige forhold med sin kone og faste samarbejdspartner, Alma Reville, så holder fortællingen et lifligt tempo og har nok af charme til at holde interessen ved lige.

Fra blondinedrab til kærlighedskvaler og kreative kriser.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...l-og-modstand/

Fakta

Medvirkende
Alfred Hitchcock Anthony Hopkins
Alma Reville Helen Mirren
Janet Leigh Scarlett Johansson
Peggy Robertson Toni Collette
Whitfield Cook Danny Huston
Vera Miles Jessica Biel
Lew Wasserman Michael Stuhlbarg
Anthony Perkins James D'Arcy
Ed Gein Michael Wincott
Geoffrey Shurlock Kurtwood Smith
Barney Balaban Richard Portnow
Joe Stefano Ralph Macchio
Bag kameraet
Instruktion Sacha Gervasi
Produktion Alan Barnette, Joe Medjuck, Tom Pollock, Ivan Reitman, Tom Thayer
Manuskript John J. McLaughlin
Forlæg Stephen Rebello
Fotografi Jeff Cronenweth
Klip Pamela Martin
Scenografi Judy Becker
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Biografifilm
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Filminstruktør, Filmproduktion, Ægteskab
Premieredatoer
Biograf 21.02.2013
Dvd 04.07.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 98 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Fox Searchlight Pictures, Montecito Picture Company, The
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...


Ed Wood
1994
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

J. Edgar
2011
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

The Queen
2006
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

The Lady
2011
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jernladyen
2011
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk