Efter revolutionen (Après mai)

Paris, 1971. En gruppe idealistiske gymnasieelever indfanges af tidens revolutionære ånd. Da en af deres protestaktioner ender med, at en sikkerhedsvagt bliver alvorligt såret, må de unge rebeller rejse ud af landet for at holde lav profil sommeren over. Nogle finder kærligheden, mens andre tager stoffer eller kanaliserer deres virkelyst ud i kunsten. Men med tiden indfinder desillusionen sig. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama
Instruktør Olivier Assayas
Medvirkende Clement Metayer, Lola Créton, Felix Armand, Carole Combes
Spilletid 122 min.
Biopremiere 25.04.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...til trods for, at den kunne have haft godt af et stærkere manus, og at den på godt og ondt går i ét med sin følsomme, flagrende hovedperson, er det dog også en dejlig film, der er gennemsyret af et befriende ikkenostalgisk og bittersødt blik på en ganske særlig tid."

Berlingske
"Ved at følge i hælene på personerne og sætte dem i tidstypiske situationer til musik fra dengang rammer han tidsånden, så både de der har været til stede dengang og nutidens unge kan forstå, hvad der skete."

Jyllands-Posten
"...springende i sin handling, fuld af pseudodybsindige replikker uden visuel prægnans, og der er ingen lidenskab, hverken for eller i personerne, der bare tuller formålsløst rundet."

Information
"Efter revolutionen tegner et portræt af en gruppe og er dermed næsten en ensemblefilm, men som sådan lidt kedelig i kanten, fordi Christine og nogle af de øvrige figurer er utilstrækkeligt udtænkte."

Ekstra Bladet
"...til trods for, at 'Efter revolutionen' til tider fremstår en anelse flagrende i sin form, er der ingen tvivl om, at den så absolut brænder sig fast på nethinden."

B.T.
"Assayas favner fordomsfrit det hele og får i tilgiftfortalt en fin dannelseshistorie om sit alter ego, Gilles, der selv må finde fodfæste og vælge retning. En fortættet lille filmoplevelse, det er værd at knytte næven for."

Cinemazone
"...det er svært ikke alligevel at lade sig forføre af et sikkert kamera og en instruktør, der har så godt styr på sin fortælling, at han ikke behøver skilte med det. Revolutionsromantik for alle pengene."

Ekko
"...et detaljerigt og momentvist morsomt portræt af 70’ernes dogmatik og politiske gejst. Det er et tidsbillede komplet med duplikationsmaskiner til flyveblade, piberygning, partnerbytte og molotovcocktails."

Brugere

22/05-13Efter revolutionen, uden mål og med
Paris, 1971. Tre år efter at ungdomsoprøret i maj 1968 udviklede sig til generalstrejke, er politisk aktivisme stadig højt på dagsordenen blandt byens gymnasieelever. Én af dem er filmens hovedperson, en ung fyr, der drømmer om at blive kunstner, men også er med i en aktivistgruppe, der starter med at lave graffiti, før de eskalerer til molotovcocktails. Det sidste får jorden til at brænde under dem, og hovedpersonen ender med at tilbringe sin sommerferie med at rejse rundt blandt hippier og militante venstreorienterede i Frankrig og Italien.

"Efter revolutionen" er først og fremmest et tids- og sindsbillede af at være ung i en tid, hvor alle de normale spilleregler syntes at være ophævet. Hvor man i hvert fald ikke skulle lede længe for at finde nogle, der var med på at eksperimenter...

25/04-13
Anonym

Fakta

Medvirkende
Gilles Clement Metayer
Christine Lola Créton
Alain Felix Armand
Laure Carole Combes
Leslie India Salvor Menuez
Jean-Pierre Hugo Conzelmann
Vincent Mathias Renou
Maria Lea Rougeron
Rackham den Røde Martin Loizillon
Gilles' far Andre Marcon
Bag kameraet
Instruktion Olivier Assayas
Produktion Charles Gillibert, Nathanaël Karmitz
Manuskript Olivier Assayas
Fotografi Eric Gautier
Klip Luc Barnier, Mathilde van de Moortel
Scenografi François-Renaud Labarthe
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Ungdomsfilm
Nøgleord 1970'erne, Revolution
Premieredatoer
Biograf 25.04.2013
Dvd 06.02.2014
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Something in the Air
Land Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2012
Spilletid 122 min.
Trailer Eksternt site
Selskab MK2 Productions
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør Another World Entertainment

Se også...