Stories We Tell

Den canadiske skuespiller og instruktør Sarah Polley efterforsker sin familiebaggrund ved at udfritte en række slægtninge. Hun er især interesseret i at høre om sin mor, det rastløse livstykke Diana, som døde af kræft, da Sarah var 12. Noget tyder på, at Diane havde hemmeligheder over for sin mand, Michael. Men de efterladtes modstridende erindringer gør det svært for datteren at afdække sandheden. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Dokumentar
Instruktør Sarah Polley
Medvirkende Sarah Polley, Michael Polley, Mark Polley, John Buchan
Spilletid 108 min.
Biopremiere 03.04.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Sarah Polleys position er hele tiden tvetydig. Hun bliver taget på sengen, men det sker i en film, hvor hun selv har klippet og sat sin egen fortælling i scene fra start til slut. "

Jyllands-Posten
"Sarah Polleys poetisk-personlige dokumentar-essay om sig selv og sin familie beviser endnu en gang, at den sofistikerede multikunstner har et unikt talent."

Weekendavisen
"Polley kunne sagtens have skabt en renere film. Imidlertid er det netop filmens causerende kvalitet, som giver den styrke og nu og da skønhed."

Information
"...hun har gjort det originalt, fængende og pokkers dygtigt."

Ekstra Bladet
"...en menneskeligt vedkommende historie om løgne og familiehemmeligheder fortalt af nogle personer, som man rent faktisk har lyst til at lære nærmere at kende."

Cinemazone
"Fortællermæssigt er filmen udført med den største ømhed og nærhed for stoffet og resultatet er en mesterlig kontrafaktisk og konfidentiel dokumentarfilm."

Ekko
"...cementerer Polley som en instruktør, der har stort talent for at skabe og spille på sindsstemninger og humørmæssige tilstande."

Brugere

20/08-13Vellykket dokumentarfilm
Hvor godt kender du egentlig din egen familie, din families historie, din egen fortid?

Er der en klar narrativ struktur i den måde dit liv er forløbet på, eller føles det som at være fanget i en hvirvelvind, der tilfældigt kaster dig fra den ene usammenhængende begivenhed til den anden?

Kan vores liv overhovedet sammenfattes til en historie før vi har levet det helt, og dermed - hvis vi er heldige - er i stand til at danne os det fulde overblik? Og hvordan stemmer vores historier overens, når vi som familie reminiscerer over vores liv sammen?

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...es-we-tell/379

Fakta

Medvirkende
Sig selv Sarah Polley
Sig selv Michael Polley
Sig selv Mark Polley
Sig selv John Buchan
Sig selv Suzy Buchan
Sig selv Harry Gulkin
Sig selv Geoff Bowes
Sig selv Cathy Gulkin
Bag kameraet
Instruktion Sarah Polley
Produktion Anita Lee
Manuskript Sarah Polley
Fotografi Iris Ng
Klip Mike Munn
Scenografi Lea Carlson
Musik Jonathan Goldsmith
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Familiehemmelighed, Tab af mor, Ægteskab
Premieredatoer
Biograf 03.04.2013
Dvd 20.08.2013
Øvrige oplysninger
Land Canada
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 108 min.
Trailer Eksternt site
Biodistributør Dox Bio
Dvd-distributør Atlantic Film/Soulmedia

Se også...