Sinister

For at få inspiration til sin næste kriminalroman omplanter forfatteren Ellison Oswald sin familie til et hus i forstæderne. Han undlader dog at fortælle dem, at deres nye hjem har været gerningssted for et brutalt familiemord. På loftet finder Ellison en kasse med smalfilm, som dokumenterer flere modbydelige drab på samme adresse. Snart bliver han besat af sin makabre research. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Gyser, Krimi, Thriller
Instruktør Scott Derrickson
Medvirkende Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Clare Foley, Michael Hall D'Addario
Spilletid 110 min.
Biopremiere 01.11.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Vincent D'Onofrio

Den alsidige og flittige Vincent Philip D'Onofrio er nok stadigvæk mest kendt for sin rolle som den tragiske tyksak Pyle i Kubricks Vietnamdrama 'Full Metal Jacket' (1987). Han tog 35 kilo på til rollen. I Burtons 'Ed Wood' (1994) spillede han en anden tyksak, Orson Welles. Han havde en mindeværdig rolle som forklædt ruminsekt i hittet 'Men in...

Anmeldere

Politiken
"Hvis Scott Derrickson havde turdet tro på en eller såmænd to af sine historier i stedet for at satse på en sammenrodet gysets gryderet, kunne der have været potentiale i ' Sinister'. Nu fuser det ud i overbud."

Berlingske
"Hvis man altså er blandt den slags mennesker, der frivilligt har lyst til at blive møgbange ti til 20 gange på to timer. Dem er der en del af, og »Sinister« er et af de bedste bud på den slags selvpineri i biograferne i øjeblikket."

Jyllands-Posten
"Bedst fungerer et vildt skænderi mellem ham og konen, der synes, han er tumpet og idiotisk. Og hvor har hun ret! Også hvad den film angår!"

Information
"...er pokkerme uhyggelig, og den skal bestemt ikke ses alene. Da slet ikke, hvis man som jeg er mørkeræd og påvirkelig."

Ekstra Bladet
"Som mange andre gysere er 'Sinister' bedst, så længe den holder sig til antydningerne og den snigende uhygge. Men den falder desværre hurtigt for fristelsen til at benytte sig af gennemtærskede chokeffekter og en sludder for en sladder af en historie."

B.T.
"...en effektiv, idérig og dybt stimulerende gyserfilm."

Cinemazone
"Filmen er ganske enkelt sovset ind i en fed fernis af manipulerende lydeffekter og rædderligt skuespil. Skrællede man det effektfulde billed og lydspor fra ville filmen falde totalt fra hinanden."

Brugere

13/11-13slet ikke tosset
Man ved bedst selv hvor meget crap man som tilskuer, kan finde sig i før en historie bliver utroværdig og man står af.

Sinister er en af den slags film hvor det er lige på grænsen, for mit vedkommende. Den er rent faktisk ret uhyggelig, og den har selv for garvede fans af genren (gætter jeg på) nogle temmelig effektive choksekvenser. Ikke at det nødvendigvis er en kvalitet i sig selv.

Historien er dog ret forudsigelig og fra det tidspunkt, man ved hvad det onde består af, går uhyggen lidt af filmen. Dermed også sagt at det er så urealistisk, at selv med en livlig fantasi, ryger troværdigheden lidt.

Men alt i alt er den altså ret effektiv og uhyggelig og for det kan den godt få 4 små stjerner.

26/03-13Mareridtsfoder af den fineste slags
Du kan lige så godt forberede dig på søvnløse nætter efter at have svedt dig vej igennem den skræmmende Sinister. En pokkers effektiv og stemningsfuld omgang gru, der både sætter sikre chok ind og væver en mareridtslignende stemning i et lille parcelhus med en grum fortid.

Jep, familiemord i massevis og olme nætter.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...fineste-slags/

25/11-12Usædvanligt effektivt okkult gys 2
*mindre spoilers*

Okkult gyser, hvor hovedpersonen er en forfatter af 'true crime'-bøger, som på jagt efter fornyet succes flytter sin familie ind i et hus, hvor fire beboere nogle år tidligere blev brutalt myrdet, mens den sidste - familiens datter - siden har været forsvundet. På loftet finder forfatteren en kasse med gamle smalfilm, der viser sig at være optagelser af andre familiemord, som strækker sig næsten 50 år tilbage. Hovedpersonen tror selvfølgelig, at han er kommet på sporet af en seriemorder, men det viser sig, at mordene hænger sammen med en gammel babylonisk gud, Bughuul, der bor i billeder og spiser børn.

"Sinister" har dermed et plot, der i bedste horrorstil ikke giver voldsomt meget logisk mening, men det er heller ikke det, forfatter-instruktør Scott Derrickson e...

12/11-12Stærk Thriller, Svag Gyser!
"...Tja, alt i alt er 'Sinister' en solid produktion, der bunder i en god historie, og fortæller den ved hjælp ad velfungerende chokeffekter frem for egentlige gys. Forvent at hoppe i biografstolen jævnligt, og glæd dig over, at du ikke ligger søvnløs om natten. Derfor får 'Sinister' tre stjerner fra mig!"

Læs hele Filmanmeldelsen og andet Fakta:
http://filmfax-filmanmelderen.b.../sinister.html

02/11-12Pisse uhyggelig!
Alt for ofte har der i de seneste år fremkommet gyserfilm, hvor stemning og plot er blevet groft tilsidesat til fordel for effektjageri, billige gys og lette valg. Det har betydet, at vi har set en masse gyserfilm, der hverken holder, når de kommer ud eller for eftertiden.

Film som ”Saw”, ”Hostel” eller lignende voldsporno er ikke uhyggelige, men derimod bare ulækre. I takt med at der laves flere og flere, bliver de dårligere og dårligere. Film som ”Paranormal Activity” forsøgte at vende tilbage til det klassiske gys, med blandet held, men den virkede faktisk okay i mine øjne.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/sinister/322

Fakta

Medvirkende
Ellison Ethan Hawke
Professor Jonas Vincent D'Onofrio
Ashley Clare Foley
Trevor Michael Hall D'Addario
Vicesherif James Ransone
Sherif Fred Dalton Thompson
Tracy Juliet Rylance
Mr. Boogie Nicholas King
Stephanie Victoria Leigh
Bag kameraet
Instruktion Scott Derrickson
Produktion Jason Blum, Brian Kavanaugh-Jones
Manuskript C. Robert Cargill, Scott Derrickson
Fotografi Chris Norr
Klip Frédéric Thoraval
Scenografi David Brisbin
Musik Christopher Young
Genrer og relationer
Genre Gyser, Krimi, Thriller
Nøgleord Forfatter
Relaterede film Sinister 2
Premieredatoer
Biograf 01.11.2012
Dvd 05.03.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 110 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Blumhouse Productions, Automatik Entertainment, Possessed Pictures
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...