Barbara

Østtyskland, 1980. Den unge læge Barbara forflyttes fra Berlin til en klinik i provinsen - muligvis fordi hun har dristet sig til at ansøge om udrejsevisum. Barbara pønser på at flygte til Danmark med sin vesttyske kæreste, Jorg. Hendes nye chef, Andre, virker dog også interesseret i hende. Men kan hun vide sig sikker på hans motiver? © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama
Instruktør Christian Petzold
Medvirkende Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Rainer Bock, Christina Hecke
Spilletid 105 min.
Biopremiere 29.11.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Blæstens susen gennem træerne, afskallede mure og et tæt skydække opleves mere intenst. Og Petzolds interesse er i grunden ikke samfunds( u) orden eller historiske udviklinger, men de særlige mentale tilstande, disse ydre forhold afstedkommer."

Berlingske
"...er ultrarealistisk, og man tvivler aldrig på ægtheden i det, der foregår, men samtidig er filmen i fare for ikke at trække sit publikum med ind i historien, fordi den netop er så streng og forknyt. Heldigvis slår fortællingen et overraskende skæbneslag med halen til sidst..."

Jyllands-Posten
"Dette tavse, symbolske sprog bliver også filmens, og dermed holdes man som publikum hen med antydninger og anekdoter, som man selv må fortolke."

Information
"...er ikke uomgængelig, men Nina Hoss og hendes kryptiske frihedskæmpende kvinde gør en fængslende figur i en elegant og smukt fortættet film. Man bør unde sig selv en billet til Barbaras ikke så fjerne fortid."

Ekstra Bladet
"...er god til at formidle den gennemgående tone af paranoia og mistænksomhed, der var dagligdagen dengang, samt på ret subtil vis at beskrive statens terror mod befolkningen."

B.T.
"Nina Hoss er fremragende og bærer i høj grad filmen med sit fornemme portræt af Barbara, som stille og roligt viser sig at være et langt mere nuanceret menneske, end man umiddelbart får indtryk af. En fin og anderledes film."

Brugere

25/12-12Hverdag i Stasi-land
Hverdagsdrama fra DDR anno 1980: En børnelæge er faldet i unåde og bliver forflyttet fra Berlin til et lilleby-hospital oppe ved Nordsøkysten. Her forsøger hun at undgå Stasis overvågning, så hun kan mødes med sin vesttyske kæreste og planlægge flugt til Vesten. Men samtidig føler hun et ansvar for sine patienter, særligt en oprørsk teenagepige.

Med "Barbara" vil forfatter-instruktør Christian Petzold først og fremmest skildre det østtyske overvågningssamfund på hverdagsniveau. Vi er langt ude på landet her, men selv der lurer Stasi hele tiden i baggrunden, så hovedpersonen aldrig kan føle sig sikker på, om hun taler med ven eller fjende. Især illustreret igennem hendes forhold til hospitalets overlæge, som hun er tiltrukket af, men har svært ved at stole på.

"Barbara" indeholder o...

Fakta

Medvirkende
Barbara Nina Hoss
André Ronald Zehrfeld
Klaus Schütz Rainer Bock
Karin Christina Hecke
Schlösser Claudia Geisler
Angelo Deniz Petzold
Bungert Rosa Enskat
Stella Jasna Fritzi Bauer
Medicinstuderende Peter Weiss
Medicinstuderende Carolin Haupt
Bag kameraet
Instruktion Christian Petzold
Produktion Florian Koerner von Gustorf
Manuskript Christian Petzold
Fotografi Hans Fromm
Klip Bettina Böhler
Scenografi Kade Gruber
Musik Stefan Will
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Østtyskland
Premieredatoer
Biograf 29.11.2012
Dvd 09.04.2013
Øvrige oplysninger
Land Tyskland
Sprog Tysk
Produktionsår 2012
Spilletid 105 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Schramm Film Koerner, Weber
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør MIS.Label/Midget Entertainment

Se også...