Holy Motors

Monsieur Oscar fragtes rundt i Paris i en hvid limousine. Hans job er at påtage sig forskellige roller og gennemspille en række tableauer - muligvis for skjulte kameraer - ved hjælp af de mange masker og parykker, han har liggende i bilen. I løbet af en enkelt dag optræder Oscar blandt andet som fattig tigger, døende olding, altædende hulemand, motion capture-akrobat, knivstikker og bankfuldmægtig. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Komedie
Instruktør Leos Carax
Medvirkende Denis Lavant, Edith Scob, Eva Mendes, Kylie Minogue
Spilletid 115 min.
Biopremiere 15.11.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Denis Lavant

Franske Denis Lavant er mest kendt for sin rolle i Carax' "De elskende fra Pont-Neuf" (1991) og har desuden medvirket i samme instruktørs "Boy Meets Girl" (1984) og "Natten er ung" (1986).

Anmeldere

Politiken
"Uanset genre er hver scene udført med udsøgt detaljerigdom og stor overbevisning, og hver sekvens virker derfor som appetitvækker eller som en bid af en større fortælling, som man ofte gerne så udfoldet til en komplet film."

Berlingske
"...en af årets mest originale film. Og i mine øjne dermed også en af de bedste og vigtigste."

Jyllands-Posten
"I gamle dage hed den slags "attituderelativisme". Samtidig er den et - i mine øjne - anstrengende eksempel på en udpint og afdanket eksistentialisme, ikke mindst replikkerne til sidst."

Information
"Det eminente og stærkt fascinerende ved Holy Motors er den måde, hvorpå Carax konsekvent bryder de rammer, han netop har stillet op, således at man som publikum konstant må opgradere indtryk og informationer for at forstå dimensionerne af den verden, vi introduceres til."

Ekstra Bladet
"Bestemt ikke en film for alle og enhver, men møder man op med et åbent sind, venter der en bogstavelig tal særegen oplevelse. David Lynch på syretrip."

B.T.
"Det her er en film uden hoved og hale – bygget op som den er omkring
tilfældige tableauer..."

Cinemazone
"Her er alle muligheder i spil, intet kan med nogen rimelighed forudsiges, og det frigør en imponerende energi og legesyge – og som fundament under filmens rene råstyrke og instruktørens budskaber hviler en spændende og skræmmende science fiction-tanke."

Fakta

Medvirkende
Monsieur Oscar m.fl. Denis Lavant
Céline Edith Scob
Kay M Eva Mendes
Eva Grace (Jean) Kylie Minogue
Léa (Elise) Elise Lhomeau
Angèle Jeanne Disson
Manden med modersmærket Michel Piccoli
Den sovende / Limousinens stemme Leos Carax
Mo-cap-akrobaten Reda Oumouzoune
Barnebarnet Nastya Golubeva Carax
Bag kameraet
Instruktion Leos Carax
Produktion Martine Marignac, Albert Prévost, Maurice Tinchant
Manuskript Leos Carax
Fotografi Yves Cape, Caroline Champetier
Klip Nelly Quettier
Scenografi Florian Sanson
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Surrealisme
Premieredatoer
Biograf 15.11.2012
Dvd 30.04.2013
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Tyskland
Sprog Fransk
Produktionsår 2012
Spilletid 115 min.
Trailer Eksternt site
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør MIS.Label/Midget Entertainment

Se også...