Oblivion

I år 2077 har en krig mod invaderende rumvæsener gjort Jorden ubeboelig. Soldaten Jack Harper er udstationeret fra Titan som dronereparatør og bor på en svævende kontrolstation. Kort tid før hans mission er slut, styrter et rumskib ned med en smuk, ung kvinde ombord. Hendes ankomst tvinger Jack til at reevaluere alt, hvad han troede, han vidste om krigen, sig selv og det samfund, han er en del af. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Joseph Kosinski
Medvirkende Tom Cruise, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Morgan Freeman
Spilletid 124 min.
Biopremiere 11.04.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tom Cruise

Den 14-årige Thomas Cruise Mapother IV gik fra brydning til skuespil efter en knæskade – and the rest is history, som man siger. Han slog igennem med ungdoms-komedien 'Fræk Business' (1983) og herefter etablerede den 170 centimeter høje skuespiller sig som den førende blandt det kritikerne i de tidlige 1980’ere yndede at kalde ’The Brat Pack’. ...

Anmeldere

Politiken
"Plottet er spændende, og 'Oblivion' er flot lavet. Men det kniber indimellem med fortællelogikken, og så er ' Oblivion' en film, hvor stjernerne giver bagslag."

Berlingske
"...selv om »Oblivion« ikke lander i ren »Forglemmelse«, som titlen kan oversættes til på dansk, egner den sig bare ikke til stort andet end en hverdagsaften i biografen uden alt for høje forventninger."

Jyllands-Posten
"På sine egne præmisser er filmen både mystificerende og fascinerende."

Information
"Generelt er de gode takter akkurat talrige nok til, at man tør håbe, at Joseph Kosinski i fremtiden laver film, der brænder sig fast i både hukommelsen og på nethinden."

Ekstra Bladet
"...det er desværre knap så spændende, som det kunne have været. Ikke mindst fordi Kosinski konsekvent vælger den nemme løsning og sylter det hele ind eksplosioner og pladdersentimentalitet."

B.T.
"...en film om at være menneske. Intelligent og actionfyldt, med svimlende billeder og et brag af et soundtrack fra M83. Holder De af den slags, er det en film for Dem."

Cinemazone
"Joseph Kosinski er ved at etablere sig som en instruktør med en tydelig visuel stil og et fortællergen i konstant udvikling."

Ekko
"Som sci-fi-blockbuster sidder Oblivion dog lige i skabet."

Brugere

12/03-18Fin lille film
Jeg kedede mig aldrig til oblivion dog må jeg indrømme at plottet var lidt jævnt og karaketererne en lille smule klichefyldte men jeg må dog erkende at tom Cruise og co gør det godt. Billederne er betagende soundtracket lyder som en god film skal lyde. Alt ikke et mesterværk men langt fra en dårlig film hvis du er til Tom Cruise skal den selvfølgelig ses 4 stjerner

19/11-13Flotte billeder
Filmen bliver aldrig kedelig.. Problemet er at den heller aldrig bliver rigtig spændende, og trods nogle virkelig flotte billeder, så er historien og vejen til slutningen for snørklet til nogensinde at blive andet end jævn tidsfordriv..

27/05-13Faking awakening
Selve udgangen på historien er naturligvis simpel og flad - men hele oplægget og vejen dertil er rimeligt velkomponeret. Læg dertil en fremragende billedside, som fik popcornene til at rasle ekstra meget.

09/05-13Lever på mystikken
Flot og solid science fiction film, som underholder ganske habilt. Læs hele min anmeldelse på følgende link.

http://torbenwoodfilm.blogspot..../oblivion.html

07/05-13Forfriskende mix af velkendte ingredienser
Jorden, år 2077. Efter en ødelæggende krig mod invasionsstyrker fra rummet er planeten næsten smadret. Nogle få mennesker er sendt tilbage for at udvinde Jordens sidste ressourcer og vedligeholde de droner, som forsvarer materiellet mod nye angreb. En mand og en kvinde har ansvaret for en sektor og er dygtige til deres job. Men mandens oplevelser nede på overfladen får ham til at spekulere på, om alt nu også er, som det skal være.

"Oblivion" er en storslået Hollywood-sci-fi-produktion, instrueret af Joseph Kosinski, som også har leveret ideen til historien - der oprindelig var planlagt som tegneserie, men aldrig blev udgivet på det medie. Kosinski debuterede for tre år siden med "Tron: Legacy", som jeg syntes var rædsom - men her går det væsentligt bedre. Jeg kan ikke skrive ret meget...

12/04-13Intelligent og spændende
Jeg kunne ikke lade være med at tænke på Wall-E, da jeg så "Oblivion". Den lille skralderobot der er efterladt på jorden for at rydde op efter menneskene. Tom Cruises karakter Jack Harper lider nemlig lidt den samme skæbne. Han reparerer robotter på en jordklode, der er smadret efter en altødelæggende krig, hvor vi i kampen mod en udenjordisk race måtte ty til atomvåben. Vi vandt kampen, men mistede jorden der er ubeboelig på grund af den høje radioaktivitet.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/oblivion/360

10/04-13Tom Cruise og en øde jord er fejende flot science fiction
Der er noget grundlæggende medrivende ved at følge Tom Cruise suse rundt i sit lille fly oppe blandt bløde skyer og nede på Jorden, der efter en altødelæggende krig med fremmede væsner nu ligger øde hen.

Den post-apokalyptisk science fiction-film Oblivion tager os således med til en mennesketom Jord anno 2077.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...nce-fiction-2/

Fakta

Medvirkende
Jack Harper Tom Cruise
Julia Olga Kurylenko
Victoria Andrea Riseborough
Malcolm Beech Morgan Freeman
Sykes Nikolaj Coster-Waldau
Sally Melissa Leo
Kara Zoe Bell
Bag kameraet
Instruktion Joseph Kosinski
Produktion Peter Chernin, Dylan Clark, Duncan Henderson, Joseph Kosinski, Barry Levine
Manuskript Joseph Kosinski, William Monahan, Karl Gajdusek, Michael Arndt
Fotografi Claudio Miranda
Klip Richard Francis-Bruce
Scenografi Darren Gilford
Musik M83
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Nøgleord Fremtiden, Post-apokalypse
Premieredatoer
Biograf 11.04.2013
Dvd 22.08.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 124 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Universal Pictures, Chernin Entertainment, Ironhead Studios, Radical Pictures, Truenorth Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...