Dead Man Down

Ungarske Victor arbejder som håndlanger for gangsterbossen Alphonse i New York. Victor har dog en skjult dagsorden, for det var selvsamme Alphonse, som nogle år tidligere stod bag drabet på Victors kone og barn. Over for Victor bor Beatrice, som blev skamferet, da en flugtbilist påkørte hende. Nu ønsker Beatrice hævn, og hun allierer sig med Victor i håb om, at de begge kan skabe sig et nyt liv. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Niels Arden Oplev
Medvirkende Colin Farrell, Noomi Rapace, Terrence Howard, Dominic Cooper
Spilletid 110 min.
Biopremiere 06.06.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Niels Arden Oplev

(INSTRUKTØR)
Oplev afsluttede sin uddanelse på Den Danske Filmskoles instruktørlinie i 1987 med afgangsfilmen ”Kyndelmisse”. Siden har han arbejdet inden for en række forskellige genrer og medier. Han fik for alvor opmærksomhed for sin debutspillefilm Portland (1996), der i et kornet, gulligt og ekspressivt billedsprog fortæller en barsk histo...

Anmeldere

Politiken
"Man må håbe, Niels Arden Oplev får slået kloen i noget mere interessant materiale næste gang. Eller vender hjem til andedammen, hvor han med ' Drømmen' og ' To verdener' lavede film af en helt anden kvalitet."

Berlingske
"...er lige dele skæv romance og noir'ish thriller med en slutning, der lander langt på den anden side af troværdighedens overdrev. På det tidspunkt hepper vi dog helhjertet på vores arrede elskende, og så er alt tilladt."

Jyllands-Posten
"Den vil alt for meget, men opnår alt for lidt."

Weekendavisen
"Det er sikkert sjovt at lege med den slags effekter på halvstort budget, men der er ingen perspektiver af nogen slags i historien."

Information
"... i det store hele lykkes det dem at forene hjerte og smerte, romance og action."

Ekstra Bladet
"...utroligt, at Oplev har sagt ja til at realisere vrøvlet. En mand, der har gode sager som ' Portland', ' Drømmen' og ' To Verdener' på samvittigheden, må da allerede under læsningen have kunnet se, at det her nonsens, der veksler mellem det klichefyldte og det absurde, aldrig nogensinde vil kunne blive til en god film."

B.T.
"På nær nogle enkelte effektive actionoptrin bliver spændingsscenerne aldrig rigtig forløst. Replikkerne lyder lidt for ofte, som om skuespillerne heller ikke selv tror på dem."

Cinemazone
"Alt for meget i filmen er simpelthen svært at tage for gode varer og virker blot håbløst påklistret..."

Ekko
"...skåret underholdende til, og hævnhistorien er speget og original. Vi tilgiver på det alter den lidt for forudsigelige og støjende slutning."

Brugere

22/06-13Kvinder der hader spritbilister
Den fremragende filmatisering af "Mænd der hader kvinder" åbnede fortjent mange døre for Niels Arden Oplev, der her debuterer som Hollywood-instruktør. I en pakkeløsning med sin stjerne fra Stieg Larsson-filmen, Noomi Rapace, som producenterne åbenbart har puttet i en stereotyp som edgy kvindeskikkelse.

Rapaces hovedrolle er nemlig en kvinde, der har fået sit liv ødelagt efter en bilulykke, der efterlod hende vansiret. Da hun en dag ser sin genbo dræbe en anden mand, dukker der en idé op: Hun kan bruge sin viden til at afpresse gangster-genboen til at myrde den spritbilist, som var skyld i hendes ulykke. Men det skal vise sig, at hun roder sig ud i noget, der er en del mere kompliceret, da hun kontakter gangsteren i lejligheden overfor.

Thrillerplots baseret på, at en hovedperson o...

05/06-13Fortumlet kærlighedsthriller går på røven
Med storbythrilleren 'Dead Man Down' blev det Niels Arden Oplevs tur til at prøve kræfter med Hollywood. Resultatet er desværre en noget fortumlet forglemmelighed.

Colin Farrell og Noomi Rapace forsøger at sætte følelser i gang hos både hinanden og publikum. Det lykkedes ikke. Men filmen ligner bestemt en rigtig Hollywood-produktion – en af dem uden alt for meget personlighed.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...-gar-pa-roven/

Fakta

Medvirkende
Victor Colin Farrell
Beatrice Noomi Rapace
Alphonse Hoyt Terrence Howard
Darcy Dominic Cooper
Valentine Louzon Isabelle Huppert
Terry Luis Da Silva Jr.
Kilroy Stu Bennett
Luco Franky G
Goff Declan Mulvey
Lon Gordon Armand Assante
Gregor F. Murray Abraham
Bag kameraet
Instruktion Niels Arden Oplev
Produktion Neal H. Moritz, J.H. Wyman
Manuskript J.H. Wyman
Fotografi Paul Cameron
Klip Timothy A. Good, Frédéric Thoraval
Scenografi Niels Sejer
Musik Jacob Groth
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Nøgleord Hævn, New York City
Premieredatoer
Biograf 06.06.2013
Dvd 24.10.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 110 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Original Film, IM Global, Frequency Films, WWE Studios
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...