The Escape Plan

Ray Breslin er specialist inden for flugtsikring af fængsler: Han påviser sikkerhedsbrister ved at lade sig indsætte, blot for at bryde ud igen. Men da han smides i Graven, et tophemmeligt privat højsikkerhedsfængsel, går noget galt. Ray er blevet snigløbet og sidder i saksen. Enhver flugt fra den umenneskelige anstalt synes umulig, men måske kan medfangen Emil Rottmayer hjælpe Ray. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Action, Thriller
Instruktør Mikael Håfström
Medvirkende Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel, Faran Tahir
Spilletid 115 min.
Biopremiere 17.10.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger kom til USA i forbindelse med sin karriere som bodybuilder. Allerede som 22-årig var han millionær efter at have investeret i ejendomme og postordresalg af fitnessudstyr. Han debuterede som Arnold Strong i low budget-komedien "Hercules in New York" (1970). Da hans accent var tykkere end hans overarme, blev hans replikker eft...

Anmeldere

Politiken
"Handlingen i ' Escape Plan' er forrygende udtænkt og en fornøjelse at følge, men selv om den lyder som en klassisk røverhistorie, er der en alvor bag løjerne."

Berlingske
"Selve historien er noget værre vås, hvis man går den efter i sømmene, men Sly og Arnie er underholdende selskab i de par timer, som filmen varer."

Jyllands-Posten
"Det er en film, der ikke gør sig til, uprætentiøs som den er, kun ude på at slippe de to superstjerner løs for fuld skrue på lærredet."

Information
"...små to timers hæderligt eksekveret underholdning, der tilsætter sin opskrift to-tre knivspidser nytænkning."

Ekstra Bladet
"Spændingen drukner i de mange kortslutninger og forudsigelige nævekampe og pistoldueller. Det tæller heller ikke just til filmens fordel, at Stallones kaloriefattige skuespilspræstation får den 66-årige Schwarzenegger til at ligne en kandidat til årets skuespiller."

B.T.
"Handlingen i actionfilmen ' Escape Plan' chokerer ingen. Men den uimodståelige kemi imellem de to gamle venner Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone er en yderst behagelig overraskelse."

Cinemazone
"Arnold redder dagen og giver filmen al det humør, der gør den til en lille anbefaling på trods af at den forfalder til vanetænkning og slidte klichéer."

Ekko
"...det er en skam, at filmen ender i larmende skuddueller og eksplosioner, der får souffleen til at falde sammen og Arnold og Sly til at ryge tilbage i de gamle, slidte mønstre. For det klæder dem her på deres ældre dage, at når de spiller lidt mere med intelligensen end med musklerne."

Brugere

02/11-13Sly og Arnies samspil havde fortjent en bedre film
De var godt nok begge med i de to Expendables-film, men her spiller Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger for første gang sammen i de to bærende hovedroller i en film.

Stallone er en sikkerhedsekspert, hvis speciale er at teste fængsler ved at gå undercover som fange og bryde ud. Han får et attraktivt tilbud om at teste et superfængsel, som i al hemmelighed er blevet bygget til at opbevare fanger, man gerne ser forsvinde fra jordens overflade. Da han først er kommet inden for murene, viser det sig dog, at der er lusk med i spillet, så han nu kan se frem til at opholde sig der for altid - medmindre han altså kan bryde ud. Og til det får han brug for hjælp fra en anden fange, spillet af Schwarzenegger.

Det gode ved "Escape Plan" er, at dens basale fængselskoncept faktisk virker...

17/10-13De to gamle fortidslevn kan endnu
Schwarzenegger og Stallone. To gamle mænd. Begge med kæmpesucceser bag sig. Begge med lige dele fiaskoer - især fra slutningen af 1990'erne og frem.

I 2010 var de for første gang sammen i en film. Den ikke videre vellykkede "The Expendables", hvor Stallone forsøgte at lave en rendyrket 80'er-actionfilm. Det lykkedes ham sådan set, men ikke på den fede måde. Filmen var træg og kedelig. Blottet for charme og spænding.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/escape-plan/389


Fakta

Medvirkende
Ray Breslin Sylvester Stallone
Emil Rottmayer Arnold Schwarzenegger
Willard Hobbes Jim Caviezel
Javed Faran Tahir
Abigail Ross Amy Ryan
Dr. Kyrie Sam Neill
Hush 50 Cent
Lester Clark Vincent D'Onofrio
Drake Vinnie Jones
Roag Matt Gerald
Bag kameraet
Instruktion Mikael Håfström
Produktion Robbie Brenner, Mark Canton, Randall Emmett, George Furla, Kevin King Templeton
Manuskript Miles Chapman
Fotografi Brendan Galvin
Klip Elliot Greenberg
Scenografi Barry Chusid
Musik Alex Heffes
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Nøgleord Fængsel, Fængselsflugt
Premieredatoer
Biograf 17.10.2013
Dvd 20.02.2014
Øvrige oplysninger
Alternativ titel The Tomb
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 115 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Summit Entertainment, Emmett/Furla Films, Atmosphere Entertainment MM, Envision Entertainment Corporation, Boies/Schiller Film Group
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...