Oppe på Valmuebakken (Kokuriko-zaka kara)

1963. Nye vinde blæser gennem efterkrigstidens Japan. I Yokohama hejser teenagepigen Umi hver morgen et signalflag over Valmuebakken for at mindes sin afdøde far, der var kaptajn. Da drengene på Umis gymnasium går til kamp for at redde skolens gamle klubhus fra nedrivning, møder hun Shun, som har beundret hende på afstand. Snart finder Umi og Shun ud af, at de har noget helt særligt tilfælles. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama
Instruktør Goro Miyazaki
Spilletid 91 min.
Biopremiere 21.03.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det mest oplagte publikum er voksne med interesse for tegnefilm og tegneserier. Hører man til dem, venter en virkelig smuk oplevelse."

Berlingske
"...er sød og rørende, men også en ret lille historie, fortalt uden de store overraskelser. Man tager sig i at savne seniors sans for magi og forunderlige fortællermæssige drejninger."

Jyllands-Posten
"Det er en mild, japansk anime, der er anbefalelsesværdig - ikke blot som alternativ til den hektiske vestlige animation, men som selvstændigt, helstøbt tegneværk."

Information
"...er desværre noget så sjældent som en Miyazaki-film uden den utæmmelige filmmagi og originalitet, der har gjort japanske Studio Ghiblis brand unikt med Hayao Miyazaki som bærende kunstnerisk kraft."

Ekstra Bladet
"...ligger tæt op ad faderens, så rent visuelt er der meget at glæde sig over her. Til gengæld formår Goro aldrig at løfte historien op på et mere alment plan, så man skal nok have en vis interesse i Japans nyere historie for at få det fulde udbytte."

B.T.
"Desværre kan den enkle fortællestil hurtigt virke lidt enfoldig og gammeldags."

Cinemazone
"Med Oppe på valmuebakken opper han sig med en sjælden nostalgisk naturalisme, og skriver sig helt fortjent ind i arven efter sin indflydelsesrige far."

Ekko
"Det er en ydmyg slice of life-historie, der ikke har Hayao seniors H.C. Andersen’ske evne til at fortælle universelle, mytologiske fortællinger, som taler til både børnebørn, bedsteforældre og alle derimellem. Men mindre kan bestemt også gøre det."

Brugere

20/03-13Japansk sødme og animationskærlighed
Den legendariske animationsskaber Hayao Miyazaki giver faklen videre til sin søn Gorō Miyazaki i den charmerende Oppe på Valmuebakken.

En liflig tur tilbage til et Japan anno 1963, hvor en flok gymnasieelever kæmper for bevarelsen af deres klubhus, mens også den første forelskelse spirer sødt mellem Umi og Shun.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...skaerlighed-2/

Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Instruktion Goro Miyazaki
Produktion Tetsurô Sayama, Toshio Suzuki, Chizuru Takahashi, Geoffrey Wexler
Manuskript Hayao Miyazaki, Keiko Niwa
Fotografi Atsushi Okui
Musik Satoshi Takebe
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Animation
Nøgleord 1960'erne, Gymnasiet, Tokyo
Premieredatoer
Biograf 21.03.2013
Dvd 19.09.2013
Øvrige oplysninger
Alternativ titel From Up on Poppy Hill
Land Japan
Sprog Japansk
Produktionsår 2011
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Studio Ghibli, Dentsu, Mitsubishi
Biodistributør Camera Film

Se også...