Reality

Den napolitanske fiskehandler Luciano er lykkeligt gift og far til tre børn, og selvom pengemangel tvinger ham til at fuske med lidt sortbørshandel, er han tilfreds med sit lod. Men da han for sin datters skyld aflægger prøve til 'Big Brother', besættes han af drømmen om at blive tv-kendis. Det forjættende opkald fra producerne lader vente på sig, men Luciano føler sig allerede som en stjerne. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Komedie
Instruktør Matteo Garrone
Medvirkende Aniello Arena, Loredana Simioli, Nando Paone, Nello Iorio
Spilletid 116 min.
Biopremiere 13.06.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er på mange måder en prægtig film, men dens største problem handler om noget så banalt som timing."

Berlingske
"...har mange sjove scener og gode pointer - men har indimellem også lidt svært ved at finde balancen mellem grin og grimasse."

Jyllands-Posten
"...selv om "Reality" ikke kvalitetsmæssigt når "Gomorra", viser Garrone atter talent for at skildre verden, som den er. Eller ikke er."

Information
"... tegner et lunt portræt af familiens forskellige forhold og generationer, mens kameraet tager sig tid til, at vi følger personerne hjem fra fest, og derefter langsomt cirkler sig ind i deres privatsfærer."

Ekstra Bladet
"...er afleveret med en nærmest Fellinisk charme og nogle sansemættede miljøskildringer fra Napolis pittoreske folkeliv, der står i skærende kontrast til ' Gomorra's nøgterne, nærmest dokumentariske stil. Og vidner om Garrones spændvidde som filmmager."

B.T.
"...skramler charmerende derudad med referencer til landsmanden Fellini, syditalienske familieklicheer, masser af lokalkolorit og bidende pointer om den berømmelses-drøm, der er blevet hvermandseje."

Cinemazone
"Garrone iscensætter fortællingen sikkert og legesygt – men trods filmisk overskud og fantasifulde indfald dog stadig i en form, der læner sig op af den nyrealistiske italienske tradition, hvor kernen i fortællingen er en social beretning fra den fattige del af befolkningen."

Ekko
"Den er elitær og folkelig på samme tid, boblende af visuelt og tematisk overskud, men samtidig lidt tilbageholdende med at folde dramaet ud."

Fakta

Medvirkende
Luciano Aniello Arena
Maria Loredana Simioli
Michele Nando Paone
Massimone Nello Iorio
Tante Nunzia Nunzia Schiano
Tante Rosaria Rosaria D'Urso
Giusy Giuseppina Cervizzi
Enzo Raffaele Ferrante
TV-værtinde Claudia Gerini
Bag kameraet
Instruktion Matteo Garrone
Produktion Matteo Garrone, Domenico Procacci
Manuskript Ugo Chiti, Maurizio Braucci, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso
Fotografi Marco Onorato
Klip Marco Spoletini
Scenografi Paolo Bonfini
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Italien, Napoli, Paranoia, Reality show, Reality-tv
Premieredatoer
Biograf 13.06.2013
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Italien
Sprog Italiensk
Produktionsår 2012
Spilletid 116 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Fandango, Archimede, Le Pacte, Garance Capital
Biodistributør Angel Films

Se også...