Samsara

Gennem panoramaoptagelser fra 25 lande fortælles en ordløs historie om verdens cykliske gang og menneskets samspil med naturen. Blandt meget andet flyver vi over bjerge og vandfald og møder afrikanske stammer og tibetanske munke. Turen går også forbi industrilandskaber, franske slotte og muren ved Vestbredden, ligesom kameraet indfanger kinesiske dansere i tusindvis og et hav af pilgrimme ved Mekka. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Dokumentar
Instruktør Ron Fricke
Spilletid 99 min.
Biopremiere 28.08.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...et mesterligt 70-mm-kameraarbejde gennem fem år, et meditativt, men tankebefordrende musikunderlag og frem for alt de øjenåbnende optagelser..."

Berlingske
"Man fornemmer, at stederne er nøje udvalgt, og man mærker, at der er sorteret unødvendige scener fra. Alt det gør Frickes film til noget særligt. Noget man kun ser én gang i ens liv."

Jyllands-Posten
"...er en flot oplevelse og en teknisk stor bedrift, som er svær ikke at beundre. Om man ligefrem kommer til at elske den, er en anden sag."

Information
"Det sker ikke så tit, at man får den slags oplevelser i en biograf, og selv om man måske kan få noget, der visuelt er næsten lige så flot hjemme på tv-skærmen, bør man unde sig selv at opleve Frickes fantastiske billeder og ikke mindst sammenstillinger på et stort lærred..."

Ekstra Bladet
"...det bliver ærlig talt også lidt trættende i længden, som sådan en slags National Geographic-pornografi. Medmindre det kommer som den helt store overraskelse, at Jorden er et fantastisk sted, og vi er godt i gang med at fucke det hele godt og grundigt op. Men flot er det. Det kan ingen tage fra dem."

Cinemazone
"Fricke dyrker skønheden, æstetikken og den dybere mening med tingene – og det gøres med en overbevisning, som trods den enorme alvor ikke kan undgå at imponere."

Ekko
"...et ordløst, visuelt mesterstykke, som ikke kan anbefales varmt nok."

Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Instruktion Ron Fricke
Produktion Mark Magidson, Ghassan Salti, Noah Weinzweig
Manuskript Ron Fricke, Mark Magidson
Fotografi Ron Fricke
Klip Ron Fricke, Mark Magidson
Musik Marcello De Francisci, Lisa Gerrard, Michael Stearns
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Industrisamfundet, Natur, Naturkatastrofer
Premieredatoer
Biograf 28.08.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2011
Spilletid 99 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Magidson Films
Biodistributør Dox Bio

Se også...