Serena

I 1929 flytter det nygifte par George og Serena Pemberton til North Carolina for at opbygge et tømmerimperium. Trods de uvante omgivelser finder Serena sig til rette blandt skovhuggerne, men tragedien rammer, da hun bliver gravid og aborterer. Tanken om, at hun aldrig kan få børn igen, får Serena til at hævne sig mod George, der har gjort en lokal pige gravid. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama
Instruktør Susanne Bier
Medvirkende Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Rhys Ifans, Toby Jones
Spilletid 110 min.
Biopremiere 27.11.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Susanne Bier

(INSTRUKTØR)
Med film der vægter menneskelige relationer, stærk personkarakteristik og humor har Susanne Bier markeret sig som en af senhalvfemserne toneangivende instruktører, der har arbejdet i både Danmark i Sverige. Hun debuterede med det svenske familiedrama ’Freud Flytter hjemmefra’ (1990). Den blev efterfulgt af identitetskomedien ’Det bli’r i fami...

Anmeldere

Politiken
"Måske er det sproget. Måske er problemet uvante magtbalancer eller uenighed om den endelige klipning. Hvad der end er sket, synes jeg, det gælder om at komme hurtigt videre til januar, hvor Susanne Biers næste film har premiere. Den hedder sjovt nok ' En chance til'. Den skal hun nok få."

Berlingske
"Det er muligt, at melodramatematikken går op, men de fleste med hang til logisk tænkning og allergi over alt for tydelige symboler vil klø sig noget i nakken og være henvist til at glæde sig til den næste Bier-film på dansk."

Jyllands-Posten
"Susanne Bier plejer at være en mester til at håndtere melodramaet, de store følelser og eksistentielle spørgsmål. Og ikke mindst syr hun oftest disse elementer sammen med en usynlig guldtråd. Denne gang har hun lavet en film, der føles som et album med glansbilleder."

Information
"Hvad er problemet? Måske to ting: Det virker stødende på nogle, måske især amerikanere, at se deres darlings, Cooper og Lawrence, spille så uvant blakkede karakterer som her. Og filmen kan være svær at genrebestemme, fordi den på sin hårdt pumpede måde bevæger sig ind i et ingenmandsland mellem melodrama, krimi og kærlighedshistorie i et uvant miljø."

Ekstra Bladet
"Trods flotte (natur) billeder af Morten Søborg letter 'Serena' aldrig fra lærredet, og man kan ikke sige sig fri for at undertrykke et gab eller ti undervejs i dette stykke halvhjertede, gotiske americana, der åbenlyst ikke passer til Biers kunstneriske temperament."

B.T.
"Trods gode skuespillere, flotte billeder og en dramatisk historie føles ' Serena' lidt flad."

Cinemazone
"'Serena' er for Bier, hvad 'Heaven's Gate' var for Michael Cimino og hvad 'The Postman' var for Kevin Costner - én stor svulstig, usammenhængende katastrofe, der kan risikere at koste hende dyrt som filmskaber."

Ekko
"'Serena' er blevet klippet til døde. Enkeltscenerne er lige så højdramatiske og patosfyldte, som vi kender dem fra Biers hånd med brand, mord, blod og den føromtalte puma. Men når de sættes sammen, fungerer de ikke, fordi dramaet og konflikterne ikke introduceres på en troværdig måde."

Brugere

15/12-14Mislykket udgave af den store amerikanske fortælling
Susanne Biers anden amerikanske film er en romantisk tragedie fra depressionstidens USA. Her har en driftig forretningsmand, George Pemberton, bygget en succesfuld tømmerforretning i North Carolina. På en tur til Boston møder han Serena, en ung kvinde af byens bedre borgerskab, der i sin barndom blev gjort forældreløs af en tragisk brand. De forelsker sig og bliver snart gift, og Serena viser sig at kunne matche alle, når det gælder tømmerbranchen og vildmarksliv. Men deres lykke bliver truet, både fordi George forinden har fået et barn med sin hushjælp, og fordi firmaet bliver presset af krisen og forslag, om at skovområdet i North Carolina skal indlemmes i en nationalpark.

Det er nemt at se, hvad der har fået Bier og filmens fine rolleliste til at tænde på "Serena". Den stræber efte...

Fakta

Medvirkende
Serena Pemberton Jennifer Lawrence
George Pemberton Bradley Cooper
Galloway Rhys Ifans
Sherif McDowell Toby Jones
Campbell Sean Harris
Buchanan David Dencik
Lowenstein Blake Ritson
Rachel Ana Ularu
Vaughn Sam Reid
Bankmand Christian Mackay
Rachels far Kim Bodnia
Fru Sloan Bodil Jørgensen
Bag kameraet
Instruktion Susanne Bier
Produktion Ben Cosgrove, Mark Cuban, Paula Mae Schwartz, Steve Schwartz, Todd Wagner, Nick Wechsler, Susanne Bier
Manuskript Christopher Kyle
Forlæg Ron Rash
Fotografi Morten Søborg
Klip Pernille Bech Christensen, Simon Webb
Scenografi Richard Bridgland
Musik Johan Söderqvist
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Periodefilm, Psykologisk drama
Nøgleord 1920'erne, Abort, Baseret på roman, Gravid, Hævn, Jalousi, Tab af barn, Ægteskab
Premieredatoer
Biograf 27.11.2014
Dvd 16.04.2015
Øvrige oplysninger
Land USA, Tjekkiet
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 110 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab 2929 Productions, Nick Wechsler Productions, Chockstone Pictures
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...