Borgman

En mand ved navn Borgman jages op af det hul i skovbunden, hvor han sover. Han søger tilflugt ved en rigmandsvilla, hvor han hævder at have kendt husets frue mange år tilbage. Husets herre reagerer ved at blive jaloux og tæve Borgman. Dette vækker imidlertid medfølelsen i hustruen, Marina, som skjuler den forkomne Borgman i haveskuret. Langsomt begynder hans tilstedeværelse at drive familien fra hinanden. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Thriller
Instruktør Alex van Warmerdam
Medvirkende Jan Bijvoet, Hadewych Minis, Jeroen Perceval, Alex van Warmerdam
Spilletid 113 min.
Biopremiere 19.12.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...står stærkere i sit idémæssige anslag end i sin faktiske udførelse og derfor taber pusten undervejs."

Berlingske
"Man har i det hele taget svært ved rigtig at føle noget for nogle af personerne i filmen, og deri ligger problemets kerne, at det simpelthen er uklart, hvad det egentlig er, van Warmerdam vil med sin film."

Jyllands-Posten
"...instruktør Alex van Warmerdam, der selv spiller med i filmen, formår at skabe en helt særlig fortættet og nærmest unheimlich atmosfære."

Information
"Det er bemærkelsesværdigt, hvordan Borgmans betydninger og referencer og symboler og minihistorier fletter sig sammen i et stensikkert absurd-teater. Og hvor godt filmen holder sig tilbage i placeringen af solidaritet."

Ekstra Bladet
"...er en på en gang fascinerende og frustrerende sag, der aldrig rigtigt lever op til de indledende løfter. Det starter ellers godt nok."

B.T.
"Den surrealistisk sorte fabel var i hovedkonkurrence i Cannes i år, og det skal retfærdigvis siges, at den har fået gode anmeldelser flere steder og er blevet kaldt både ' hysterisk morsom' og ' snigende uhyggelig'. Men det går hen over hovedet på mig."

Cinemazone
"Ensemblet af skuespillere er en af grundende til, at Borgman bliver en vellykket film om dysfunktionalitet og depression i forstaden."

Ekko
"Der er hele tiden en uklar, hallucinatorisk rest til overs – også ligesom hos Buñuel – der ikke døves ned, men bliver endnu mere intimiderende af den umærkelige stil."


Fakta

Medvirkende
Camiel Borgman Jan Bijvoet
Marina Hadewych Minis
Richard Jeroen Perceval
Ludwig Alex van Warmerdam
Pascal Tom Dewispelaere
Stine Sara Hjort Ditlevsen
Isolde Elve Lijbaart
Rebecca Dirkje van der Pijl
Leo Pieter-Bas de Waard
Ilonka Eva van de Wijdeven
Mand Benjamin Boe Rasmussen
Bag kameraet
Instruktion Alex van Warmerdam
Produktion Marc van Warmerdam
Manuskript Alex van Warmerdam
Fotografi Tom Erisman
Klip Job ter Burg
Musik Vincent van Warmerdam
Genrer og relationer
Genre Thriller
Nøgleord Overklasse
Premieredatoer
Biograf 19.12.2013
Øvrige oplysninger
Produktionsår 2013
Spilletid 113 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Angel Films, Epidemic, Graniet Film BV
Biodistributør Angel Films