Håbets land (Kibô no kuni)

Da et atomudslip rammer den japanske by Nagashima, evakuerer myndighederne alle beboere inden for en radius af præcis 20 km fra kraftværket. Familien Onos gård ligger lige på den anden side af evakueringsgrænsen. Trods strålingsfaren vælger gamle Yasuhiko at blive på gården for at passe sin demente kone. Imens flytter hans søn og gravide svigerdatter så langt væk fra området som muligt. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama
Instruktør Sion Sono
Medvirkende Isao Natsuyagi, Naoko Ohtani, Jun Murakami, Megumi Kagurazaka
Spilletid 133 min.
Biopremiere 12.09.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det er skolebogsskematisk som en overtydelig oplysningsfilm fra 1970' erne, og skuespillet er tilsvarende skingert, undtagen hos Natsuyagi, hvis fine spil over for den intetanende hustru i glimt kan minde om til-døden-os-skiller-kærligheden i Michael Hanekes ' Amour'."

Jyllands-Posten
"Selvom det er åbenlyst rørende, når det ældre par mindes, griner og danser rundt om hinanden i en livslang indstuderet hverdagsrytme, er der også lange sekvenser, der alene synes at trække tiden og pointerne ud - især når det yngre par er i fokus."

Weekendavisen
"... der bliver til overflod tydeliggjort og forklaret. Alligevel er det bevægende at følge Yoichi og Izumi, der prøver at skabe et nyt liv som vordende forældre."

Information
"Udformet som en ret uspiselig blanding af sentimentalt familie-melodrama, poetiserende fabelfortælling og jordstrygende folkekomedie vader hans film rundt i katastrofen, hvis uhygge kun glimtvis bliver nærværende trods en alt for lang spilletid på 133 minutter."

Ekstra Bladet
"Det drævende fortælletempo vil ikke fænge hos de rastløse - men med en dosis tålmodighed får man en rørende fortælling om mennesker, der midt i de usynlige stråler kæmper for overlevelse og finder støtte og trøst hos hinanden."

Cinemazone
"Sion Sonos normale vildskab er fuldstændig væk fra denne sobre og generelt veldrejede fortælling om generationernes modsætninger i et Japan under forvandling."

Ekko
"Det er ikke en film for enhver smag, men i sin blanding af nedtonet mareridt og bittersød drøm er den i beundringsværdig grad en film til tiden."


Fakta

Medvirkende
Yasuhiko ono Isao Natsuyagi
Chieko ono Naoko Ohtani
Yoichi ono Jun Murakami
Izumi ono Megumi Kagurazaka
Yoko Hikari Kajiwara
Mitsuru suzuki Yutaka Shimizu
Ken suzuki Denden
Arai Motoki Fukami
Mizushima Mitsuru Fukikoshi
Matsuzaki Akira Hamada
Bag kameraet
Instruktion Sion Sono
Produktion Mizue Kunizane, Yuji Sadai, Yûko Shiomaki
Manuskript Sion Sono
Fotografi Shigenori Miki
Klip Jun'ichi Itô
Scenografi Shinichi Matsuzuka
Musik Sion Sono
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Atomkraft, Graviditet, Japan, Sygdom i familien
Premieredatoer
Biograf 12.09.2013
Øvrige oplysninger
Alternativ titel The Land of Hope
Land Tyskland, Japan, Storbritannien, Taiwan
Sprog Japansk
Produktionsår 2012
Spilletid 133 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Marble Films
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...