Grace of Monaco

Filmstjernen Grace Kelly opgiver i 1950'erne sin karriere i Hollywood for at gifte sig med fyrst Rainier III af Monaco. Livet som europæisk førstedame passer hende skidt, og hun overvejer at tage imod et filmtilbud fra Alfred Hitchcock. Men da en uenighed mellem Rainier og De Gaulle går i hårdknude, og det lille fyrstedømme risikerer en fransk militærinvasion, træder fyrstinde Grace i karakter. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama
Instruktør Olivier Dahan
Medvirkende Nicole Kidman, Tim Roth, Frank Langella, Parker Posey
Spilletid 103 min.
Biopremiere 22.05.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tim Roth

Engelske Tim Roth er nærmest en slags lillebror-udgave af Gary Oldman og fik for alvor gang i karrieren, da han i begyndelsen af halvfemserne tog til USA, hvor han fik rollen som Hr. Appelsin i Tarantinos 'Håndlangerne' (1992). Andre sjove navne fra Roths cv er Gyldenstjerne i 'Rosenkrans og Gyldenstjerne er døde' (1990), Græskar i 'Pulp Fiction'...

Anmeldere

Politiken
"Når man skal indleve sig i Grace Kellys skæbne er der simpelthen ikke noget at hænge sin hat på, og Nicole Kidman ser ud til at befinde sig i et tilsvarende dilemma."

Berlingske
"Det egentligt triste er dog, at det elendige manuskript ikke kan skjule, at Nicole Kidman er en fantastisk skuespiller, der trods alt formår at bringe lidt luft ind i osen af fimset kongerøgelse."

Jyllands-Posten
"Kidman gør, hvad hun kan, og det samme gør Tim Roth som Rainier og Frank Langella som Graces fortrolige præst, men manuskriptet er baseret på den ene kliché efter den anden, og alt fortyndes af den overdrevet sentimentale musik, der indhyller det hele i et følelsesfor-flommet skær."

Ekstra Bladet
"Ubehjælpelighederne til trods kan hverken Nicole Kidman eller Tim Roth (der giver den som fyrst Rainier III med en dejlig tvetydighed) dog ikke løbe fra, at de er fremragende skuespillere selv med så hjernedødt materiale til rådighed. Det er lige før, at de redder filmen på målstregen. Men også kun lige før."

B.T.
"Filmen ender desværre som et utroværdigt og rodet miks af politisk intrige, kikset thriller, pinagtigt eventyr og true romance."

Cinemazone
"Når man alligevel godt kan løse billet til Grace of Monaco, skyldes det, at filmen faktisk opnår det, den gerne vil, og derfor som sådan fremstår helstøbt på sin egen vis."

Ekko
"Historien sukres ind i en sentimental omgang kongerøgelse og brevkassefilosofi."

Brugere

01/06-14Glansbilleder fra 60'ernes jetset 1
Filmen åbner med et citat af Grace Kelly: "The idea of my life as a fairy tale is itself a fairy tale". Og det er da netop også et kig bag om den eventyrlige historie om Hollywood-stjernen, der blev fyrstinde, som denne fransk-amerikanske biopic forsøger at levere.

"Grace of Monaco" foregår i starten af 60'erne, hvor Kelly har fået etableret sig i Monaco med fyrstemand og børn, men også er ved at løbe sur i den uforståelige royale etikette. Derfor bliver hun seriøst fristet, da Alfred Hitchcock tilbyder hende en ny hovedrolle. Men samtidig er Monaco under pres fra Frankrig, hvor præsident de Gaulle er så irriteret over miniputstatens tilbud om skattefrihed, at han truer med at blokere og måske endda invadere landet.

Handlingen i "Grace of Monaco" er af den slags, hvor filmen selv o...

Fakta

Medvirkende
Grace Kelly Nicole Kidman
Fyrst Rainier III Tim Roth
Fader Francis Tucker Frank Langella
Madge Tivey-Faucon Parker Posey
Rupert Allan Milo Ventimiglia
Grev Fernando D'Aillieres Derek Jacobi
Maria Callas Paz Vega
Prinsesse Antoinette Geraldine Somerville
Aristotle Onassis Robert Lindsay
Jean-Charles Rey Nicholas Farrell
Alfred Hitchcock Roger Ashton-Griffiths
Bag kameraet
Instruktion Olivier Dahan
Produktion Arash Amel, Uday Chopra, Pierre-Ange Le Pogam
Manuskript Arash Amel
Fotografi Eric Gautier
Klip Olivier Gajan
Scenografi Dan Weil
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm
Nøgleord 1960'erne, Baseret på en virkelig historie, Filmstjerne, Politik, Prinsesse
Premieredatoer
Biograf 22.05.2014
Dvd 25.09.2014
Øvrige oplysninger
Land Belgien, Frankrig, USA, Italien
Produktionsår 2013
Spilletid 103 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Silver Reel, Stone Angels, YRF Entertainment
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...