Prisoners

På thanksgivingdagen løber familien Dovers 6-årige datter og hendes veninde ud for at lege. Da de ikke vender tilbage, breder panikken sig i hjemmet. Et vidne har set børnene lege ved en ramponeret autocamper, og det lykkes politiet at finde og pågribe chaufføren. Men da den mistænkte bliver løsladt på grund af manglende beviser, vælger den desperate familiefar, Keller, at tage sagen i egne hænder. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama, Krimi, Thriller
Instruktør Denis Villeneuve
Medvirkende Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Maria Bello, Paul Dano
Spilletid 153 min.
Biopremiere 05.12.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Maria Bello

Maria Elana Bello var i 1997-sæsonen Dr. Anna Del Amico i hospitals-soap'en 'Skadestuen' (1994-). Hun fik sin første store rolle i det hæderlige junkie-drama 'Permanent Midnight' (1998), men hun det følgende år hittede sammen med Mel Gibson i hævndramaet 'Payback' (1999). Bello dyrker muay thai, en ret dødbringende form for kickboxing. Efter ...

Anmeldere

Politiken
"...denne enerverende og kontrollerede, rystende og mindeværdigt velspillede thriller."

Berlingske
"Selvtægtstemaet trækkes måske vel langt, men det er dygtigt iblandet spændingen, og selv om sporene mod filmens afslutning ikke er mange undervejs, er »Prisoners« en velspillet og spændende størrelse."

Ekstra Bladet
"...er i stil og tone flere steder blevet sammenlignet med Clint Eastwoods ' Mystic River', og det er ikke nogen helt skæv parallel. Men den er først og fremmest sin egen, og en af de bedste thrillere fra Hollywood, vi har set ganske længe."

B.T.
"...jeg må ærligt indrømme, at jeg tilbragte adskillige minutter med at kigge væk fra lærredet. Dramaet og skrækken er nemlig så realistisk, at samtlige skuespillere på få minutter alle forvandler sig til deres roller."

Brugere

22/04-18Skummelt krimi drama
Efter at jeg så prisoners havde jeg en knude i maven af ren uro. Det er en barsk film der kræver at man ikke er en sart sjæl der ikke kan klare voldsomme emner og ren og skær brutalitet. Skuespillet er eminent Jake Gyllenhal og Hugh Jackman har aldrig været bedre. Jeg kedede mig aldrig de 153 minutter filmen spillede Varede og det meste af tiden sad jeg foran fjernsynet og glemte at trække vejret så intens var filmen. Hvis du er til den slags dystre film kan jeg varmt anbefale prisoners den er efter min mening den bedste film i genren fuld stjerner herfra.

10/12-14Hvor er Jackmans Oscar?
Jeg har stadig ondt i maven efter "Prisoners". Ikke af grin men over den ulidelige spænding, den trækker en igennem hele vejen. Jeg skriver 'trækker', fordi det er en sindssyg intens film, og det er bestemt ikke alt, der er lige nemt at overvære. Dette er en barsk satan, men det er også en af de bedste krimithrillere, jeg længe har set.

Den canadiske instruktør Denis Villeneuve leverer højkoncentreret spænding i en ellers ret lang film. Jeg er ganske enkelt imponeret over, hvor lang tid det lykkedes ham at holde mig på kanten af sædet. Stort set hver eneste scene i "Prisoners" er så velkomponeret i sin spændingsopbygning, at jeg måbede.

Kameraet er roligt, men det ved, hvad det vil. Der kunne have stået "A David Fincher Film" på coveret, og jeg havde ikke tvivlet et sekund på det....

10/02-14

09/12-13lang men aldrig kedelig
Med en spilletid på lidt over 2 ½ time tager prisoners sig tid til at lade sin historie folde sig ud i sit eget tempo, og selvom det ikke er lige spændende hele tiden, er historien så fint fortalt at det på intet tidspunkt bliver kedeligt eller langtrukkent.

Rollerne er også fint besat, så alt i alt en rigtig god film.

02/12-13Fremragende dystert moralsk krimithriller 3
*mindre spoilers*

Dyster krimithriller, som starter lige på og hårdt omkring en Thanksgiving-middag, hvor en familie fra en villavej besøger deres venner og genboer. De to familier har jævnaldrende unge døtre, som beslutter sig for at smutte over og finde noget i det andet hus - men aldrig kommer tilbage. Og så starter en større menneskejagt på de to forsvundne piger.

Den ene far begynder dog hurtigt at miste tålmodigheden med politiet, for han er overbevist om, at den skyldige er en tilbagestående ung mand, som befandt sig i kvarteret i sin autocamper. Så han sætter sig for at få sandheden frem med alle midler. Men samtidig er politiet i gang med at afdække nye spor.

"Prisoners" er en barsk film, hvis plot omkring forsvundne børn og generelt dystre, gråtonede stil får den til a...

Fakta

Medvirkende
Keller Dover Hugh Jackman
Kriminalbetjent Loki Jake Gyllenhaal
Grace Dover Maria Bello
Alex Jones Paul Dano
Nancy Birch Viola Davis
Franklin Birch Terrence Howard
Ralph Dover Dylan Minnette
Tante Holly Melissa Leo
Bag kameraet
Instruktion Denis Villeneuve
Produktion Kira Davis, Broderick Johnson, Adam Kolbrenner, Andrew A. Kosove
Manuskript Aaron Guzikowski
Fotografi Roger Deakins
Klip Joel Cox, Gary Roach
Scenografi Patrice Vermette
Musik Jóhann Jóhannsson
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi, Thriller
Nøgleord Familie, Kidnapning, Selvtægt
Premieredatoer
Biograf 05.12.2013
Dvd 10.04.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 153 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Alcon Entertainment, Madhouse Entertainment, 8:38 Productions
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...


End Of Watch
2012
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

The Flock
2007
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Zodiac
2007
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Deception
2008
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk