Pompeji (Pompeii)

I år 79 e.Kr. tvinges den keltiske slave Milo af romerne til at blive gladiator i Pompeji. Her møder Milo den smukke Cassia, som han forelsker sig i. Cassias far, en velhavende købmand, har dog lovet hende bort til den korrupte romersk senator Corvus - den selvsamme mand, som dræbte Milos familie. Oven i det hele går vulkanen Vesuv i udbrud og dækker Pompeji i en tyk dyne af brændende lava. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Adventure
Instruktør Paul W.S. Anderson
Medvirkende Kit Harington, Emily Browning, Kiefer Sutherland, Carrie-Anne Moss
Spilletid 104 min.
Biopremiere 01.05.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Subtil er 'Pompeji' da heller ikke. Til gengæld er den visuelt medrivende i sin hårdnakkede ambition om at få den 2.000 år gamle naturkatastrofe til at fremstå som alle katastrofers moder."

Berlingske
"... der er fuldt skrald på de visuelle effekter, der er ret overbevisende, selv om vejen derhen ikke altid er det. Men alt i alt har vi måske at gøre med Paul W. Andersons bedste film."

Jyllands-Posten
"Mærkværdigt nok har man på fornemmelsen, at der med tiden kan komme en fed oplevelse ud af filmen, der har væsentlige kitschværdier."

Ekstra Bladet
"Er du til gladiatorkampe, sværd og sandaler i rå mængder, bulder, brag og katastrofer, så er ' Pompeji' lige noget for dig. Men hæng hjernen i garderoben."

B.T.
"...er ikke nogen decideret dårlig film. Især første halvdel er rimeligt underholdende. Man har bare set det hele før - og bedre."

Cinemazone
"De ufrivilligt morsomme romance-klichéer, de overdrevne drabelige gladiatorkampe, Hr. Sutherlands sære stemme og de kreativt tænkte katastrofe-elementer er ganske fornøjelige, når man lægger hele rodet sammen."

Ekko
"Pinligt skuespil og en banal handling gør effekt-braget 'Pompeji' til en katastrofefilm i mere end én forstand. Det er vel ikke meningen, at vi ligefrem skal heppe på vulkanen?"

Brugere

03/06-14Jon Snow vs. the Volcano
Milo bliver født ind i en keltisk rytterstamme, men som barn oplever han, at romerne kynisk massakrerer resten af stammen. Selv bliver Milo opdraget som gladiator, og hans dødsforagtende præstationer i arenaen gør ham så berømt, at ejeren af en gladiatortrup henter ham sydpå til legene i Pompeiis amfiteater. Ved ankomsten til Pompeii er det kærlighed ved første blik, da Milo møder Cassia, datter af én af byens spidser. Men Cassia bliver kurtiseret af en ubehagelig romersk senator, der sjovt nok også viser sig at være manden, der ledede massakren på Milos folk. Og så er der for alvor lagt op til konflikt og romantik, mens Vesuvio rumler i baggrunden.

"Pompeii" er dermed en historie om stor romantik midt i en stor katastrofe - helt efter samme skabelon som fx "Titanic" eller "Pearl Harb...

02/05-14Titanic i Italien
Pompeii og Titanic (1997) er skåret over det samme plot. Man ved hvad det hele ender med. Til trods for, at begge film er middelmådige og yderst kliche fyldte, så bliver man godt underholdt så længe det varer.

Fakta

Medvirkende
Milo Kit Harington
Cassia Emily Browning
Corvus Kiefer Sutherland
Aurelia Carrie-Anne Moss
Atticus Adewale Akinnuoye-Agbaje
Ariadne Jessica Lucas
Lucretius Jared Harris
Strigana Paz Vega
Proculus Sasha Roiz
Bellator Currie Graham
Bag kameraet
Instruktion Paul W.S. Anderson
Produktion Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Don Carmody, Robert Kulzer, Martin Moszkowicz
Manuskript Janet Scott Batchler, Lee Batchler, Julian Fellowes, Michael Robert Johnson
Fotografi Glen MacPherson
Scenografi Paul D. Austerberry
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure
Undergenre Katastrofefilm, Periodefilm, Romance
Nøgleord Naturkatastrofer, Vulkan
Premieredatoer
Biograf 01.05.2014
Dvd 28.08.2014
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA
Produktionsår 2014
Spilletid 104 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Impact Pictures, Constantin Film Produktion, Don Carmody Productions
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...