Hende (Her)

Los Angeles, nær fremtid. Theodore lever af at skrive formfuldendte kærestebreve for fremmede par. Selv er han dybt ulykkelig efter bruddet med sin kæreste. Men så installerer han et nyt, intelligent operativsystem på sin pc. 'Samantha' udvikler løbende sin egen personlighed fuld af følelser, humor, intuition og behov. Snart opnår Theodore et uventet, romantisk forhold til sin kropsløse partner. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama, Komedie, Science Fiction
Instruktør Spike Jonze
Medvirkende Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams, Olivia Wilde
Spilletid 120 min.
Biopremiere 27.02.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Spike Jonze

(INSTRUKTØR)
Den splejsede og kreative ener Spike Jonze stod i 1999 for en af de mest bizarre og dybt originale debutfilm fra en amerikansk instruktør nogensinde. Titlen på den surreelle komedie er 'Being John Malkovich' og har den velansete skuespiller i en vigtig rolle som sig selv. Filmen omhandler i al sin enkelhed en fattig dukkefører, der på sit kon...

Anmeldere

Politiken
"... hvor er det befriende at se den moderne mand skildret uden satire eller skinger offersentimentalitet, men med ømhed og overbærenhed."

Berlingske
"... i hænderne på altid interessante Joaquin Phoenix og Scarlett Johansson, der låner sin sensuelle stemme til Samantha, overbeviser historien, selv om det til tider kan være lidt svært at sluge præmissen for deres store kærlighed."

Jyllands-Posten
"Ikke siden "Being John Malkovich" har Jonze været så original, og det siger ikke så lidt."

Information
"Det er en sød, afdæmpet og underholdende film om mennesker af også den kropsløse slags - og så er det jo også ' bare' en historie om parforhold, forelskelse og kærlighed."

Ekstra Bladet
"...er bragende godt tænkt og om muligt endnu bedre udført. Jonze har skabt endnu en kommende kultklassiker."

B.T.
"Spike Jonez, der før har lavet skæve mesterværker som ' Being John Malkovich' og ' Adaptation', krydrer sin fortælling med både umiddelbar varme og dybsindige spørgsmål."

Cinemazone
"I det store hele er Hende en meget seværdig og eftertænksom film, der rejser en række yderst vedkommende spørgsmål omkring vores interaktion med computere, der i visse tilfælde er blevet et subsitet i forhold til ægte samkvem."

Ekko
"Tunge emner forvaltet med en usædvanligt let og elegant hånd. Spike Jonze er en af de mest opfindsomme og begavede instruktører i sin generation – og 'Hende' kunne meget vel være hans bedste film hidtil."

Brugere

29/10-14I ♥ HER
’Her’ er en af de mest originale og troværdigt skildret fremtidsvisioner på linje med film som Blade Runner og A Clockwork Orange. Det, der dog i sidste ende gør Spike Jonzes film så forfriskende anderledes, er, hvordan den genopfinder science fiction-genren og bruger den til at kommentere det samfund, vi lever i i dag. For i ’Her’ handler det ikke så meget om selve videnskaben og dens mange muligheder, men snarere om forholdet mellem individ og teknologi. En film med sjæl og noget på hjerte; en film om kærlighed og menneskelighed, og hvordan teknologi er et værktøj, der både viser de bedste og værste sider ved det at være menneske.

23/04-14Together in Electric Dreams
Jeg blev faktisk overrasket over, at der var gået fem år siden Spike Jonzes forrige film, men man må sige, at han vender tilbage til lærredet med et brag. "Her" er noget af det mest elegante science-fiction, jeg længe har set.

Præmissen er, at verdens første kunstigt intelligente computer-styresystem kommer på markedet i en nær fremtid. Hovedpersonen, Theodore, er så én i den første bølge af brugere af det nye system - han er en følsom mand, der lever af at skrive andre menneskers breve for firmaet BeautifulHandwrittenLetters.com, og som stadig er hårdt ramt af sin forestående skilsmisse. Og da han så får indstillet sit nye styresystem til at have en kvindelig personlighed, lægger det kimen til en aparte forelskelse.

Det fede ved "Her" er, at Jonze tager sin præmis og kører den hel...

15/03-14Joaquin Phoenix - min nye favorit skuespiller.
Flot fortalt. Millimeter præcist skuespil.
Rørende på sin helt ejen facon. Særdeles anbefalelsesværdig.
5 kæmpestore funklende stjerner til filmen 'Her'.

05/03-14varm og håbefuld æstetisk åbenbaring
'Her' er ikke bare Spike Jonzes hidtil største æstetiske bedrift, det er også han mest håbefulde og varme film hidtil.

Læs evt. min anmeldelse her: http://kulturklodser.com/wordpress/her/

03/03-14Et lille mesterværk
Fremtiden er lys, ren og ret dyster, hvis man skal tro Spike Jonzes bud på verden af i morgen, med en storspillende Joaquin Phoenix i rollen som den introverte Theodore, hvis jagt på kærligheden har medført et forlist ægteskab med den eneste ene. Mest af alt på grund af Theodores manglende evne til at forholde sig til virkeligheden og hans fokus på alt andet end nærheden og to-somheden.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/her/405

27/02-14Joaquin Phoenix, kærlighed og kunstig intelligens er en magisk kombination
Hvad er det lige, der gør, at man forelsker sig? Nej, kærligheden er ikke sådan at få styr på. Dette møde mellem to mennesker er ganske enkelt uudgrundeligt og komplekst – noget man ikke kan planlægge eller regne sig frem til. Eller kan man?

For i Spike Jonzes romantiske science fiction-fortælling Hende, møder mennesket nemlig maskinen og sød musik opstår.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=17882

Fakta

Medvirkende
Theodore Joaquin Phoenix
Samantha (stemme) Scarlett Johansson
Amy Amy Adams
Blind date Olivia Wilde
Catherine Rooney Mara
Paul Chris Pratt
Isabella Portia Doubleday
SexyKitten (stemme) Kristen Wiig
Lille rumvæsen (stemme) Spike Jonze
Alan Watts (stemme) Brian Cox
Bag kameraet
Instruktion Spike Jonze
Produktion Megan Ellison, Vincent Landay
Manuskript Spike Jonze
Fotografi Hoyte Van Hoytema
Klip Jeff Buchanan, Eric Zumbrunnen
Scenografi K.K. Barrett
Musik Owen Pallett
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie, Science Fiction
Undergenre Romance
Nøgleord Computer, Ensomhed, Forfatter, Menneske vs. maskine
Premieredatoer
Biograf 27.02.2014
Dvd 25.07.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 120 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Annapurna Pictures
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...