Enough Said

Den enlige mor Eva forbereder sig på at sende sin datter på college. Til et bryllup møder hun den søde Albert, der står i samme situation. Samtidig bliver Eva venner med digteren Marianne, der elsker at fortælle om sin eksmands utallige mangler. Denne eksmand viser sig at være Albert, men Eva vælger at holde sit nye forhold hemmeligt for Marianne, så hun kan pumpe hende for informationer om ham. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Komedie
Instruktør Nicole Holofcener
Medvirkende Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini, Catherine Keener, Toni Collette
Spilletid 93 min.
Biopremiere 26.06.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det er magien i det skæve og specifikke, der hyldes i 'Enough Said'."

Berlingske
"Romantisk komedie om at møde den rigtige i anden runde har både gode grin og evnen til at få os til at tænke og føle. Ikke mindst på grund af James Gandolfini i en af hans sidste roller."

Jyllands-Posten
"Der er både gnist og rap kemi mellem de to karakterer, hvis forsigtige forelskelse smitter helt ned til bagerste række."

Information
"Den romantiske komedies ambition er at gøre sig lystig over kærligheden, hvilket ikke helt lykkes i Enough Said. Men det er også dens styrke: At der rent faktisk er noget dybere på spil."

Ekstra Bladet
"Den lidt konstruerede dameblads-problematik og en sær, påklistret sidehistorie om Evas datters veninde opvejes i store træk af Nicole Holofceners empatiske manuskript og lydhøre instruktion samt eminent spil på alle pladser, der emmer af både varme og humor."

B.T.
"Gandolfino hørte til den slags skuespillere, der med et enkelt skuldertræk og henkastet blik kunne sige mere end mange kollegaer kan med tusind ord. Og hans kemi med den forhenværende Seinfeldt-stjerne Julia Louis-Dreyfus er ualmindelig fin og rørende."

Cinemazone
"... forfriskende, at man kan nyde en romantisk komedie, der i sin struktur følger standardskabelonen og så alligevel har helt sin drejning på, hvordan en rom-com sættes sammen. Det kan sagtens lade sig gøre at kreere en elegant, vittig, bittersød, nedtonet og aldeles charmerende en af slagsen."

Ekko
"En veltalende voksenfilm med masser af holden i hånd."

Brugere

10/07-14Gandolfini strålede til det sidste
Dette udmærkede lille hverdagsdrama vil sørgeligt nok først og fremmest blive husket for, at det indeholder James Gandolfinis sidste større filmrolle (selv om han vist nåede at indspille scener til yderligere en film, før han sidste år døde af et hjerteslag).

"Enough Said" handler om Eva - en midaldrende, fraskilt kvinde, der ernærer sig som selvstændig massør og har en teenagedatter, som snart flytter hjemmefra, fordi hun skal starte på college. Til en fest møder Eva Albert, som også er fraskilt og har en datter på vej på college. Efter en lidt tøvende start indleder de et forhold, men det begynder at blive forsuret, efter Eva opdager, at én af hendes klienter er Alberts ekskone, og Eva begynder at lytte til hendes beklagelser over eksmanden.

Det er en fin lille romantisk komedie ...

29/06-14Lidt for straight, men menneskeklog komedie


Fakta

Medvirkende
Eva Julia Louis-Dreyfus
Albert James Gandolfini
Marianne Catherine Keener
Sarah Toni Collette
Will Ben Falcone
Peter Toby Huss
Cathy Anjelah Johnson
Hilary Michaela Watkins
Jason Phillip Brock
Ellen Tracey Fairaway
Bag kameraet
Instruktion Nicole Holofcener
Produktion Stefanie Azpiazu, Anthony Bregman
Manuskript Nicole Holofcener
Fotografi Xavier Pérez Grobet
Klip Robert Frazen
Scenografi Keith P. Cunningham
Musik Marcelo Zarvos
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romantisk komedie
Nøgleord Bryllup, Eks-kone, Enlig mor
Premieredatoer
Biograf 26.06.2014
Dvd 30.10.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 93 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Fox Searchlight Pictures, Likely Story
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør Twentieth Century Fox

Se også...