Klassefesten 2 - Begravelsen

De uheldige venner Thomas, Andreas og Niels kommer igen på glatis, da Andreas arrangerer en vild polterabend for Thomas. Midt i festlighederne vælger en af gruppens gamle bekendte at tage sig dramatisk af dage på toilettet. Trekløveret beslutter at rejse til provinsen for at deltage i begravelsen fredag. De skal bare nå tilbage til Thomas' bryllup om lørdagen. Det er en plan, som kun kan gå galt. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Komedie
Instruktør Mikkel Serup
Medvirkende Anders W. Berthelsen, Nicolaj Kopernikus, Troels Lyby, Mette Lysdahl
Spilletid 95 min.
Biopremiere 06.02.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Troels Lyby

Umiddelbart ser han måske ikke ud af meget, men Troels Lyby har et sjældent nærvær og udstråling. Og så er han alsidig. Han spiller forsigtige bløddyr og slagfærdige he-men med samme naturlighed, hvad enten der er tale om drama eller komedie. Lyby fik sin filmdebut som den drømmende wannabe-forfatter i Jonas Elmers bittersøde Nørrebrokome...

Anmeldere

Politiken
"... professionelt eksekveret og småborgerligt udtænkt i alle detaljer."

Berlingske
"...proppet til randen med høj, lav og plat humor. Meningsfyldte situationer og slapstick hulter til bulter mellem hinanden. De gamle forfattere og den nye instruktør går den pinlige planke helt ud, og selv i springet på vej ned i det dybe vand fægter de selvironisk videre med armene. "

Information
"Desværre er efterfølgeren til 'Klassefesten' en rodebunke af jokes fra skuffen med pinligheder, der involverer kønsdele og kokain, strippere og fuldbyrdet sex til offentlig skue."

Ekstra Bladet
"... trænger man til at hive stikket helt ud, opfylder ’Klassefesten 2 - Begravelsen’ til fulde de beskedne betingelser. Ikke mindst på grund af den veloplagte indsats fra de tre herrer i den altdominerende front."

B.T.
"For at være med på hvor-pinligt-kan-det-blive-filmene skal man kunne se charmen i fjolleriets pointeløshed. Man skal elske at krumme tæer."

Cinemazone
"Der er nok drengerøvshumor til at underholde en hel polterabend. Omvendt skal man nok også være rimelig beruset for at lade sig forføre af øjeblikke, der må være skrevet i selvsamme brandert."

Ekko
"Latteren er godt doseret og stiger gradvist i decibel frem mod begravelsen. Og kemien mellem de tre altdominerende hovedroller er stadig smitsom."

Brugere

24/02-14overdrevet!
Fra start er filmen som sin forgænger forrygende morsom, men så efter en halv time bliver det hele simpelthen for meget. Humoren kommer hvert andet sekund og med tiden griner man bare mindre og mindre.

10/02-14Vellykket goodt grin !
Tja havdje ej venteet mejen aaf djette, ikkke destoo mindree vaar djet dog saa en stur oveerskjelsee at maate grine miig igjennem deene herlighed af fiis og ballaadje. Enn gjood komedje soom dje sturt set ej laaves mere, neemlig foolkekjomedie som i goodje gamle djage, og maan ka maerke at skjuespillerne viirkelig haar djet goodt oog sjelv moorer sig. Det smittjer a paa puubliku. Heerlig liille films. Sleet ikke daarlig.

Fakta

Medvirkende
Andreas Anders W. Berthelsen
Niels Nicolaj Kopernikus
Thomas Troels Lyby
Heidi Mette Lysdahl
Torben Lars Ranthe
Onkel Preben Ole Dupont
Henrik Dan Zahle
Per Heine Grove Ankerdal
Bag kameraet
Instruktion Mikkel Serup
Produktion Rene Ezra, Tomas Radoor
Manuskript Claudia Boderke, Lars Mering
Fotografi Rasmus Heise
Klip Nicolaj Monberg, Martin Schade
Musik Nicklas Schmidt
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord Begravelse, Polterabend, Sequel, Venner
Relaterede film Klassefesten, Klassefesten 3: Dåben
Premieredatoer
Biograf 06.02.2014
Dvd 12.06.2014
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2014
Spilletid 95 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Nordisk Film Production
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...