Venus i pels (La Vénus à la fourrure)

Efter en lang dag med auditions har teaterinstruktøren Thomas stadig ikke fundet sin kvindelige hovedrolle til stykket 'Venus i pels', baseret på en berømt 1870-roman om sadomasochistiske lyster. Men så træder Wanda ind med rå udstråling, læderkorset og svulmende barm. Modvilligt lader Thomas hende aflægge prøve, hvorefter et overrumplende og besnærende magtspil tager form på scenen i det tomme teater. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama
Instruktør Roman Polanski
Medvirkende Emmanuelle Seigner, Mathieu Amalric
Spilletid 96 min.
Biopremiere 08.05.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mathieu Amalric

Mathieu Amalric fik sin først hovedrolle i "Forførerens dagbog" (1995) som den filosofistuderende Gregoire, der forærer den unge Claire en oversættelse af Kierkegaards bog, der også har givet navn til filmen. I 1997 debuterede Amalric som instruktør med familiedramet og lavbudgetskomedien "Mange Ta Soupe".

Anmeldere

Politiken
"... en veloplagt sædekomisk udveksling med to skuespillere i hopla. Men efter en time skal spilfægteriet afvikles, og skruen strammes, og så bliver det med tungt trav og teatertorden."

Berlingske
"Selvom den første times frydefulde friskhed i både replikker og dramatiske drejninger fortager sig i filmens sidste halvdel, er det hele vejen igennem en fornøjelse at se disse to mesterlige forvandlingskugler lege med både teksten, hinanden og selve menneskets og illusionens natur."

Weekendavisen
"For Polanski ligger udfordringen i at skabe et værk, som er mere end filmet teater. Og i at instruere sin hustru i rollen som Vanda. Begge dele lykkes til fulde."

Information
"... fremragende, helt hypnotiserende teaterkammerspil ..."

B.T.
"... et velspillet psyko-drama."

Cinemazone
"At det kræver udholdenhed gennem mange intellektuelle dialoger, førend man når i mål, gør måske, at filmen ikke er for alle. Man kunne endda få den besnærende tanke, at det er de samme mennesker, som kunne lide teaterstykket, der nu vil tage i biografen og se filmen."

Ekko
"Hvis man endelig skal filmatisere et skuespil, giver det god mening at lade instruktøren Roman Polanski gøre det."

Brugere

08/05-14Roman Polanski finder pisken frem med veloplagt SM-kammerdrama
Du skal altid glæde dig til en ny film af Roman Polanski, fordi det jo er en ny film af Roman Polanski. Du ved, manden bag film som Repulsion, Rosemary’s Baby, Chinatown og The Pianist.

Med hans nye film, Venus i pels, finder han pisken frem, mens Emmanuelle Seigner og Mathieu Amalric indtager scenen. Bogstavelig talt. For filmen udspiller sig udelukkende på et lille teater.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=18481


Fakta

Medvirkende
Wanda Emmanuelle Seigner
Thomas Mathieu Amalric
Bag kameraet
Instruktion Roman Polanski
Produktion Robert Benmussa, Alain Sarde
Manuskript Roman Polanski
Forlæg Leopold von Sacher-Masoch, David Ives
Fotografi Pawel Edelman
Klip Hervé de Luze, Margot Meynier
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Baseret på teaterstykke, Instruktør, Sadomasochisme, Skuespiller, Teaterstykke
Premieredatoer
Biograf 08.05.2014
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Polen
Sprog Fransk
Produktionsår 2013
Spilletid 96 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab R.P. Productions, A.S. Films
Biodistributør Nordisk Film

Se også...