En du elsker

Rockstjernen Thomas Jacob har lagt sit misbrug på hylden og vender hjem fra Los Angeles for at indspille et nyt album i Danmark. Han og produceren Molly indretter deres studie i et slot i den danske provins. Thomas' voksne datter, Julie, er også stofmisbruger med kurs mod afvænning. Hun afleverer sin 11-årige søn hos Thomas, der har svært ved at mønstre megen interesse for såvel datter som barnebarn. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør Pernille Fischer Christensen
Medvirkende Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Birgitte Hjort Sørensen, Sofus Rønnov
Spilletid 95 min.
Biopremiere 24.04.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Trine Dyrholm

Som 14-årig sang lille Trine fra Fyn sig til en tredje plads i Dansk Melodi Grand Prix med ’Danse i måneskin’, men heldigvis valgte hun siden hen at fokusere på skuespillet om end hun nåede at udgive to cd’er. Den blonde Trine har let til sit naturlige smil, men udstråler også selvstændighed og viljestyrke, når det kræves. Hun fik en flot debu...

Anmeldere

Politiken
"...fungerer solidt som begavet mainstreamunderholdning. Der er dybde og varme i fotografen Laust Trier Mørks arbejde, og Pernille Fischer Christensen er en instruktør, der kan kunsten at arbejde smidigt og muskuløst med følelser uden at falde for fristelsen til at lade dem være alene om at bestemme farten."

Berlingske
"Her er ganske enkelt ingen overraskelser, ingen psykologiske twist, der tager pusten fra os og får os til at tænke med på historien. Det gør, at »En du elsker« ender med ikke at ramme helt så dybt, som et drama af den type - og med en hovedkraft af Mikael Persbrandts kaliber - kunne, og måske burde, gøre."

Jyllands-Posten
"...historien hviler sig faretruende tæt op ad klichéen om den martrede kunstnersjæl. Netop fordi det altså ikke er en ægte (musik) kunstner, vi oplever. Derfor bliver der noget postuleret over "En du elsker"..."

Weekendavisen
"Det bedste i filmen er uden sammenligning scenerne mellem Persbrandt og Rønnov, der spiller lige op med den voksne kollega. Her kommer Aakesons tæft for replikker til sin ret."

Information
"Det er svært ikke at finde temaet en smule konventionelt og forløbet aldeles forudsigeligt. Men der bliver også sagt noget her. Ikke i scenerne, men i sammenstykningen af dem..."

Ekstra Bladet
"...intet mindre end en imponerende musikalsk, følelsesmæssig bedrift af det store, kyndige kollektiv, der her agerer foran og bag kameraet."

B.T.
"Man kommer ikke uden om, at ' En du elsker' er en forudsigelig film, der hele tiden balancerer på kanten af klicheen. Men det er også en flot og velspillet film."

Cinemazone
"Svenskeren stjæler flere gange billedet fuldstændigt i Pernille Fischer Christensens nye film, der har musikken i højsædet både på godt og ondt, men som desværre ikke tør at fuldføre sin historie om den menneskelig deroute."

Ekko
"Mikael Persbrandt er intenst velspillende i Pernille Fischer Christensens forudsigelige drama om en rockstjerne på deroute. Men Trine Dyrholm er helt fejlcastet."

Brugere

02/07-14Persbrandt stjæler fuldstændig billedet i en halvtynd film
Pernille Fischer Christensen fortsætter sin udforskning af nære og svære relationer mellem mennesker med denne historie om en succesfuld, men også stridbar midaldrende svensk sanger, der vender tilbage til Danmark for at indspille en ny plade. I Danmark har han dog også en fremmedgjort datter, som viser sig at have svære problemer med kokain. Så hun efterlader sin søn hos faderen, da hun tjekker ind på et behandlingscenter. Og dermed må en mand, som ellers forsøger at holde hele verden på afstand, til at begynde at forholde sig til sit barnebarn.

Med "En du elsker" fortsætter Fischer Christensen sit faste samarbejde med Kim Fupz Aakeson som medforfatter, og resultatet er da også en film, der har meget til fælles med hendes tidligere. Det er en historie, hvor udviklingen i personernes ...

08/05-14Det sædvanlige følesesporno
Hvorfor skal de fleste danske film være så skide patetiske.

24/04-14Nogen ujaevn oplevjelse
Syynd for den stjore svensken aat haan er aldjeles alene med tjalent af djen stoerrelse han ejeer. Dje andre spjillere aldeeles blegneer overfoor ham. Mons medendeles maan haar fejlaansat spjillere til at spjille oop imood dettee sveenske skjuespjiller-geniie?. Hjistjorien eer meeget foruudsjigelig oog faktjisk deermed haender djet aat bliven een anejelse ufrivilliig kjomisk. meen fotoografen eer meeget dygtiig. åh sikkje dja en skjønhed deer formaas. een stjoor footograf. men aalt i aalt en gjennemsnits films, ej daarlig, meen eej hjeller nooget saerlig - udoover deen svensken skjuespiller, haan eer aalene hjele billjetens omkost vaerd.

Fakta

Medvirkende
Thomas Jacob Mikael Persbrandt
Molly Moe Trine Dyrholm
Julie Birgitte Hjort Sørensen
Noa Sofus Rønnov
Kate Eve Best
Pepita Ponce Lourdes Faberes
Talkshowvært Peter Frödin
Lærer Thomas Hwan
Bag kameraet
Instruktion Pernille Fischer Christensen
Produktion Sisse Graum Jørgensen, Vinca Wiedemann
Manuskript Kim Fupz Aakeson, Pernille Fischer Christensen
Fotografi Laust Trier-Mørk
Klip Janus Billeskov Jansen, Anne Østerud
Scenografi Peter Grant
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Alkoholiker, Far-datter, Rockmusik, Sanger, Stofmisbrug
Premieredatoer
Biograf 24.04.2014
Dvd 11.09.2014
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Someone You Love
Land Danmark
Produktionsår 2014
Spilletid 95 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Zentropa Productions
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...


En familie
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Dansen
2008
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

En soap
2006
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Forbrydelser
2004
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Hævnen
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk