Legendernes tid (Legends of the Fall)

Episk familiesaga om Ludlow-slægten. Forløbet spænder over en periode på mere end 60 år, fra århundredeskiftet frem til begyndelsen af 1960'erne. Romantisk, dramatisk beretning med tydelige paralleller til de islandske sagaer i beskrivelsen af kærligheden og konflikterne mellem de tre brødre, deres far og kvinden, som de alle tre elsker. © Scope

Produktionsår 1994
Genre Drama, Thriller
Instruktør Edward Zwick
Medvirkende Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond
Spilletid 134 min.
Biopremiere 10.03.1995
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anthony Hopkins

Før han blev et hit som smaskende kannibal i 'Ondskabens øjne' (1990), var Philip Anthony Hopkins skuespiller på det britiske nationalteater og svirebror i stor stil. Nu er han tørlagt, ridder og den mest respekterede walisiske filmstjerne siden Richard Burton. Blandt hans andre stjernestunder er den humanistiske læge i David Lynchs 'Elefantmande...

Brugere

16/05-08perfekt
intet mindre.. er helt vild med den måde hopkins spiller den gamle ludlow på.. og den sidste scene i filmen hvor kommer ud med geværet under armene..

31/08-07Familie krig
Oberst Ludlow (Hopkins) har forladt hæren og bor sammen med sine 3 sønner. Sønnerne forelsker sig alle i den samme pige samtidig med de skal drage i krig.
Men filmen handler mere om "krig" mellem brødrene der kæmper om, at få deres livs kærlighed. Det udvikler sig til en meget smuk film hvor især Hopkins og Pitt spiller forrygende. Bestemt en god film der virkelig kan anbefaldes.

21/09-06- Rig på billeder, fattig på intensitet -
Solidt og velfortalt historisk drama af Edward Zwick.

Zwick har altid haft krammet på disse stort opsatte episke fortællinger og denne er ingen undtagelse, selvom den lider af at være en smule standardiseret - søger man et nytænkende og anderledes bidrag til genren, bliver man skuffet.

Kan man derimod sætte pris på den gode historie kombineret med store og flotte billeder, vil filmen næppe skuffe. Udover at være et flot opsat historisk drama er filmen også vellykket i det lille drama, hvor sidehistorier om loyalitet og kærlighed fint kommer til udtryk.

Skuespillet er ligeledes godt, hvor store navne som Brad Pitt og Anthony Hopkins ses velspillende, mens Aidan Quinn står for filmens stærkeste præstation - en undervurderet skuespiller der sjældent skuffer.

Filmen sniger sig li...

03/04-05dejlig film
Anonym
Det er da bare en af de bedste film nogen sinde den bringer virkelig følelserne frem (hvis man ikke er koldhjertet) det er ikke overvældende flot lavet men det behøves den heller ikke historien fanger nok i sig selv og skuespillerne spiller deres roller fantastisk.

05/01-05Klassisk drama
Der er for mit vedkommende en meget fin balance imellem at lave en film som via historien bringer følelserne frem i en og en film hvor der bliver spillet på følelserne og scernerne derved opstår i et forsøg på at ramme seeren.

Film som "Pearl Harbor" og "the Patriot" lider efter min mening under det sidste. Alt for tit sidder man med følelsen af, "at denne scene er overflødig og kun sat ind for effektens skyld".

Denne film slipper igennem nåleøjet for mit vedkommende og jeg synes den er helt fantastisk. En rørende og smuk film.

Den er sammen med "Den sidste Mohikaner", "Braveheart", "En verden udenfor", "Gladiator" og "Glory" en af de film der har rørt mig mest igennem de sidste 15 år og det tætteste jeg er kommet på at overvære en storfilm, som man kender dem fra de gamle klas...

05/01-05Magnus
Tak og i lige måde. :o)

Apropos "Thin red line": En scene som jeg synes var hård, var scenen hvor soldaten (kan ikke huske hvem der spiller ham) modtager endnu et brev fra sin kæreste og hun skriver, at hun har mødt en anden.
Den var især hård, fordi at man hele filmen igennem har set de smukke drømme-agtige scener, hvor de går hånd i hånd på stranden og han gynger hende og man får indtrykket af, at kærligheden til hende er det som gør, at han kommer til at klare sig igennem det hele.

Det lader også til, at du har haft samme oplevelse som mig, hvad angår den film.

27/07-04Præsic...
Anonym
Eller den ægte uselviske måde Som J. Cavizels karakter kommander A.Broody til at fortsætte, for selv at ofre sig for hans overlevelse.... Musikken spiller en så stor del af denne film, med de konstante flashbacks, af Cavizel der svømmer og leger med de indfødte, og som du selv skriver af B. Chaplin og hans kone i ægte kærlighed.. En anderledes skildring af savn og glæde.

26/07-04Må Jeg klappe.-
Anonym
Force.... Du rammer så meget plet med alle dine synspunkter om denne film...

Vi skal tilbage til de gamle dage.. for at finde denne slags film der rører en... normalt ser jeg mig selv som en type "der sgu ikke græder over film" Men fanger sgu mig selv i at sidde og hive efter vejret til tider ved den her film og de andre du nævner, fx braveheart og shawshank... Derimod ved Slutningen af ROTK hvor alle ellers stortuder sidder jeg bare og tænker... skal vi snart videre... Det er filmkunst når man på to timer kan formå at røre en på den måde...

JEg vil dertil sige at vi har eksempler på at man ikke altid skal bruge samme recept: vi ser eksempler i Den grønne mil som er lavet af Frank Darabont manden bag shawshank! Og i The last samurai af E.Zwick..- De er fede.. men rammer bare ikke ...

21/05-04uha.. dejlig film.........
Anonym
den er virkelig virkelig god.... en af de bedste film jeg har set...!

10/03-04En af mine favoritter
Anonym
Elsker denne film :)Fakta

Medvirkende
Tristan Ludlow Brad Pitt
William Ludlow Anthony Hopkins
Alfred Ludlow Aidan Quinn
Susannah Fincannon Ludlow Julia Ormond
Samuel Ludlow Henry Thomas
Isabel Decker Ludlow Karina Lombard
One Stab Gordon Tootoosis
Isabel Ludlow Christina Pickles
Pet Isabel Ludlow
John T. O'Banion Robert Wisden
Bag kameraet
Instruktion Edward Zwick
Produktion Marshall Herskovitz, William D. Wittliff, Edward Zwick
Manuskript Susan Shilliday, William D. Wittliff
Fotografi John Toll
Klip Steven Rosenblum
Scenografi Lilly Kilvert
Musik James Horner
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 10.03.1995
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1994
Spilletid 134 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 136.337
Selskab TriStar Pictures, Bedford Falls
Biodistributør Nordisk Film

Se også...