Maleficent

Den yndige Maleficent lever et idyllisk liv i skoven, da hendes land invaderes. Maleficent forsvarer kongeriget med næb og kløer, men snigløbes af sine egne. Hun sværger hævn over den nye kongefamilie og nedkalder en forbandelse over deres nyfødte prinsesse Aurora. Men med årene indser Maleficent, at Aurora er den eneste, der kan genoprette freden i kongeriget og hele Maleficents forstenede hjerte. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Adventure, Familiefilm, Gyser
Instruktør Robert Stromberg
Medvirkende Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley, Brenton Thwaites
Spilletid 97 min.
Biopremiere 29.05.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Angelina Jolie

Den veldrejede skønhed Angelina Jolie Voight er godt på vej mod Hollywoods stjernehimmel, men talent har hun afgjort også. Den grønøjede skuespillerinde vakte berettiget opsigt i ensemblefilmen 'Playing by Heart' (1998) og indkasserede en Oscar for 'Girl, Interrupted' (1999). Hendes rolle som Lara Croft i Tomb Raider (2001), alle bumsede comp...

Anmeldere

Politiken
"...skal man heller ikke se for at gense den gamle, dualistiske 'Tornerose'. Men for at se et begavet nyt Disney-forsøg på dialektisk at forene magiens og magtkampens verdener ved hjælp af nymodens CGI, green screen og godt gammeldags fortællehåndværk."

Berlingske
"Det er en god historie. Derfor er det så meget desto mere ærgerligt, at »Maleficent« ikke tør gå linen ud og virkelig dykke ned i den interessante karakter, Maleficent er."

Jyllands-Posten
"...er et visuelt overflødighedshorn, men finesserne drukner i den larmende ringe fortælling, der hverken taler til børn eller voksne."

Ekstra Bladet
"Det er svært at blive helt klog på, hvem der er målgruppen for ' Maleficent'. Den er for dyster og mørk for de mindste biografgængere. Omvendt er den i lange periode bare lettere fjollet og uspændende - trods sin visuelt imponerende indpakning - til at kunne fastholde et teenage-publikums opmærksomhed."

B.T.
"Visuelt er Disney-filmen 'Maleficent' enestående - næsten skræmmende flot. Angelina Jolie er perfekt som den smukke skurk. Men handlingsmæssigt halter det hele en smule."

Cinemazone
"...de lidt større eventyr-elskere bør blive aldeles betaget af dette søde og farvestrålende portræt af denne fascinerende figur, mageløse Maleficent."

Brugere

12/07-14God idé, dårlig udførelse
Disney tager historien fra én af sine mest elskede tegnefilm, "Sleeping Beauty", og vender den på hovedet i denne genfortælling af samme historie, der ser den fra den traditionelle skurks synspunkt. I denne version er den onde fe Maleficent nemlig lederen af alfernes rige, som er nabo til kongeriget. Hun er en alf med store magiske kræfter, der fra start er venlig over for menneskene. Men hendes venlighed fører til en tragisk kærlighedsaffære og et brutalt forræderi, som formørker hendes sind i så høj grad, at hun kaster forbandelsen over Tornerose.

Det er faktisk en temmelig ambitiøs genskrivning af eventyret, Disney her har gang i med Linda Woolverton som hovedforfatter - hun er én af selskabets mest solide forfattere i nyere tid og var bl.a. også med på både "Beauty and the Beast" ...

31/05-14Tornarkose
Der er både drev og drabeligheder nok til at holde én vågen - samt dyder og dejligheder nok til at holde barnetroen tvivlende. For en gangs skyld følte jeg lidt for Angelina Jolie ... jeg kneb næsten en tåre undervejs, og dét var hele turen værd.

29/05-14Angelina Jolie er skøn som hornet fe, men eventyret mangler pondus
Den er god nok, Angelina Jolie har både vinger, horn i panden og lidt for høje kindben i Disneys eventyrlige Maleficent. Her indtager hun titelrollen som Torneroses onde fe, der er knap så ond som sit rygte.

Filmen giver nemlig en mere nuanceret historie om den ellers så grumme skurk. For bag de mørke klæder gemmer sig en tragisk kærlighedshistorie og et bristet hjerte.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=18599

Fakta

Medvirkende
Maleficent Angelina Jolie
Prinsesse Aurora / Tornerose Elle Fanning
Kong Stefan Sharlto Copley
Prins Phillip Brenton Thwaites
Dronning Ulla Miranda Richardson
Diaval Sam Riley
Thistletwit Juno Temple
Knotgrass Imelda Staunton
Flittle Lesley Manville
Kong Henrik Kenneth Cranham
Kong Kinloch Peter Capaldi
Maleficent som ung Ella Purnell
Stefan som ung Toby Regbo
Fårehyrde Jamie Sives
Bag kameraet
Instruktion Robert Stromberg
Produktion Scott Michael Murray, Joe Roth
Manuskript Linda Woolverton, John Lee Hancock
Forlæg Charles Perrault, Jacob Grimm, Wilhelm Grimm
Fotografi Dean Semler
Klip Chris Lebenzon, Richard Pearson
Scenografi Dylan Cole, Gary Freeman
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Familiefilm, Gyser
Undergenre Romance
Nøgleord Eventyr
Premieredatoer
Biograf 29.05.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 97 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Walt Disney Pictures, Roth Films
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...