Ækte Vare

Hiphopperen Mikael fra Brøndby Strand drømmer om at gøre karriere som rapper med sit faste crew. Den etablerede rapper Apollo arbejder på et comeback og får øje på Mikaels talent. Han hyrer Mikael som sangskriver og indvier sin unge protegé i musikbranchens forførende liv. Mens Mikael nyder festerne og opmærksomheden, føler hans gamle crew sig glemt og forbigået. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør Fenar Ahmad
Medvirkende Kian Rosenberg Larsson, Ali Sivandi, Lirim Jusufi, Benny Jamz
Spilletid 90 min.
Biopremiere 08.05.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"... en smittende musikalsk energiudladning og et stærkt dokumentarisk portræt, men ikke nogen helstøbt spillefilm."

Berlingske
"Billederne er lækre at se på, og form- og fortællemæssigt er vi hele tiden i godt selskab med en åben hovedperson i et spændende miljø, der godt kan minde om det vi så i Michael Noers 'Nordvest', bare mindre kriminelt og mere musikalsk."

Jyllands-Posten
"Fenar Ahmads debutfilm er stil uden stor substans, der romantiserer udkantsoprør. Og så er det en promovering af rapperen Gilli, der spiller hovedrollen."

Information
"'Ækte Vare' lykkes fremragende med at fortælle om en ung mands kamp for at realisere sit potentiale og om den pris, han risikerer at betale for det."

Ekstra Bladet
"I starten sidder man pænt og venter på, at filmen ruller en egentlig hovedhistorie ud, men ’Ækte vare’ er faktisk mere en let flagrende mosaik."

Cinemazone
"Filmen kommer heltskindet i mål uden at løfte pegefingeren, men ved at lade musikken og musikerne fortælle højhusenes historie."

Ekko
"Med improviseret ping-pong-dialog på ghettodansk og tonstunge beats fanger Fenar Ahmads solide debut pulsen i dansk ungdomsfilm anno 2014."

Brugere

08/06-14Lyden af Vestegnen
Det er sjældent, at vi i Danmark ser film, der først og fremmest handler om at formidle miljø, stemning og lyd fra subkulturer, men det er lige præcis, hvad man får i rap-filmen "Ækte vare", som instruktør Fenar Ahmad har fået finansieret gennem New Danish Screen-programmet.

"Ækte vare" handler om en gruppe unge rappere fra Brøndby Strand, der drømmer om at få deres musik på YouTube og blive berømte, samtidig med at de begår lidt småindbrud for at have råd til udstyr og fest. Hovedpersonen, Michael, bliver spottet af en etableret rapper, som gerne vil købe inspiration og vers. Derfra udspiller der sig så en klassisk konflikt omkring muligheden for at forfølge sin egen drøm kontra loyaliteten over for vennerne, samtidig med at det naturligvis ikke er uden omkostninger at sælge sit tale...

08/05-14Stjernedrømme og rapmusik i Brøndby Strand rimer ikke lige godt hele vejen
Når tilbuddet om hurtige penge, villige damer og sikker succes viftes for næsten af en, kan det være svært at takke nej – også selvom det betyder, at man må give slip på integriteten og efterlade vennerne i slipstrømmen. I Ækte vare er det dog ikke videre svært for up-and-coming-rapperen Mikael at takke ja.

Det forstår man godt. For fra at smårappe på gadehjørner med sit crew, tilbydes han at skrive sange for og turnere med den etablerede rapper Apollo.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=18473

Fakta

Medvirkende
Michael Kian Rosenberg Larsson
Tariq Ali Sivandi
Samir Lirim Jusufi
Eddie Benny Jamz
Apollo Rasmus Hammerich
Jelana Marijana Jankovic
Jens Frederik Christian Johansen
Mor Maria Erwolter
Christian Casper Sloth
Klaus Morten Ruben Sørensen
Bag kameraet
Instruktion Fenar Ahmad
Produktion Nina Bisgaard, Morten Kjems Juhl
Manuskript Anders Ølholm
Fotografi Niels A. Hansen
Klip Martin Nygaard Friis Hansen
Musik Jens Ole Wowk McCoy
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Rapper
Premieredatoer
Biograf 08.05.2014
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2014
Spilletid 90 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab BeoFilm
Biodistributør United International Pictures

Se også...